Skivinspelning

Å vad bra det har gått i studion! Grunderna är nu lagda och på onsdag ska sången läggas. Har blivit krasslig i halsen, men hoppas det löser sig till dess. På tisdag ska körerna läggas och det är Viktoria Ahlin & min dotter Linnéa som står för det. Skivan kommer heta "In the frame" där titeln i likhet med förra plattan bygger på en bild.


Inspelningen sker i olika rum fast samtidigt. Det blir en bra samspelthet på skivan då. Solon och sång läggs alltså på efteråt. I det här rummet är Jonas Göransson gitarr, Mats Forsberg trummor & Ulf Holmberg gitarr.


Vi i andra rummet. Johan Blohm på piano, jag som lägger "slasksång" och Göran Holmberg på bas.


Kenneth Skoglund, ägare av studion http://www.soundcontrol.tv/uc.html


Så ska det lyssnas mellan varven...


Mats i farten vid trummorna och det låter finfint:)


Allt övervakas av dessa två...bägge utan öron!

Ha det gott!
Lotta

In i studion

Nu har jag kommit till Gävle för att påbörja inspelningen av min CD. Till skillnad från den förra skivan som bara innehöll 2 egna låtar är jag modigare denna gång och petar in 7 egna. För visst blir man lite känslig och mycket självkritisk när det handlar om det man skrivit själv, fast efter den goda respons jag fått från första skivan så är det bara att köra...


Skål för det här projektet...i Cola förstås;)

Jag har lyckan att samarbeta med några kanonduktiga musiker, Mats Forsberg på trummor, Johan Blohm på piano, Göran Holmberg på bas, Jonas Göransson gitarr och Ulf Holmberg på gitarr. Studion är Kenneth Skoglund:s och med honom vid reglagen blir det kanonljud:) Kolla bara här: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/emmy-statyett-till-kenneth-skoglund_109173.svd


Annars handlar mycket om detta just nu:

Kakel o inredning......

Har köpt en lägenhet i Norrköping som är i största behov av rustning. Ser fram emot resultatet, men himlar så dyrt det är! Bara ut och jobba mer;)

Ha det bra!
Lotta

Fältartisterna

Hej igen!

Har haft en underbart rolig sommar med många fantastiska möten, roliga spelningar och lata dagar vid båten och tyvärr några för få svängar med motorcykeln!

En riktigt kul vecka hade jag under fältartist-utbildningen i Höllviken utanför Malmö. Jag blev helt tagen av alla duktiga musiker som var samlade på en och samma plats (46 st) och då är det klart att det kändes underbart att vara en del av det.

Kommer skriva om just detta i denna blogg.

Dagarna bestod av militärutbildning från tidig morgon till eftermiddag och sedan var det repetitioner och show på kvällarna. En hektisk vecka alltså med uppställning, marschövningar, mat på utsatta tider, lektioner, givakt, manöver, hatt på/hatt av, dragkedjor på jackan stängda m.m. Att gå upp tidigt på morgonen var det jag var mest orolig för eftersom jag i princip aldrig gör det annars!

I den militära utbildningen ingick teori med en inblick i det svenska försvaret och fältartistuppdragen, vapentjänst och sjukvård. Så fick vi också fint besök av Generalen Berndt Grundevik som bland annat berättade om var vi har våra svenska soldater i världen och om allt positivt som hänt i t.ex. Afgahnistan sedan svenskarna kom dit.


Mina grannar. Här pysslas det med västar och bälten som ska sättas ihop efter konstens alla regler.

Sjukvården var hur nyttig som helst, för jag som är gammal Röda Korsare, (var med från 7 års ålder till jag var tonåring med läger två gånger om året och kurs under veckorna på höst och vårterminen,) trodde att jag kunde det där, men icke!! Allt var som bortblåst och under en övning höll jag på att kväva en kille på riktigt istället för att göra det lättare för honom att andas:)

Förr var det hur viktigt som helst att INTE röra nacken, nu är det liv före lem som gäller och om nacken inte flyttas kanske personen dör ändå...

Och vapentjänst då?? Går Fältartister beväpnade? Den frågan har jag ofta fått, men så är det inte. Vi ska helt enkelt vara vana att vara i en miljö där vapen förekommer och så får dom som har mer kunskap se till säkerheten för oss!


Det var en mäktig känsla att avfyra en AK 5:a! Ingen rekyl, men däremot ett kraftigt lufttryck.


Den här gubben var 100 meter från skjutplatsen och fick plåstras om lite då och då.


Så skulle man plocka isär och rengöra vapnet för att sedan sätta ihop det igen. Inte helt lätt!!


Ärtsoppa i det gröna. Det smakar som bäst där!


På kvällarna var det show där olika konstellationer som repat i 15 minuter framförde sina låtar under kvällens entimmesshow. Efter det var det fritt jam och det var ett smörgåsbord av musiker där man bara plockade ihop vad man ville ha:)


Första showkvällen körde jag tillsammans med ett 12 mannaband Stevie Wonders låt I wish! Vilken underbar känsla och vilket sväng!!



En annan kväll spexade vi och var "The Pippigirls" tillsammans med Inger Nilsson som körde Du Hast...en Rammsteinlåt, så stilarna varierade kraftigt!


"The Pippigirls" och Inger;)


Mingel innan sista showen. Jenny Asterius Persson, Lotta Källström, Linda Sundblad & Maria Ljungström


In action på avslutningsshowen för inbjudna gäster på fredagens utomhusscen. Här blev det 9 to 5 iförd uniform:)


Samma kväll då mörkret lagt sig och scenljuset gjorde sitt. Här är Conrad Boqvist, Fredrik Willstrand & Erik Metall.

Hoppas verkligen på att få åka på missioner framöver!! Man blir tillfrågad och inte beordrad att åka, plus att man är borta i 1 till 2 veckor, så man bryter inte hela sin tillvaro.

Vi hörs!
//Lotta




RSS 2.0