Larmad filé

Men hur står det till egentligen när man måste larma oxfilén på ICA MAXI??


Var går gränsen för vad som måste larmas i butikerna? Har i och för sig varit med om att en kvinna stal alla tandpetare på en restaurang jag jobbade på en gång i tiden...

 
Har hunnit vara på kryssning...igen. Den här gången i studiesyfte på Rosella där jag fått kontakt med Kryssningsvärden Kenth Humle Holmgren. Hade en trevlig dag på båten och jag och Mats blev bjudna på mat och fick så kallade Drinkkikuponki av Humle som resulterade i den här blåbärsdrinken...inte avsedd för mig!

I morrn ska jag kolla på Refreshments i Uppsala...jag tröttnar aldrig;)

Ha det gott! //Lotta


Fina fisken

En hektisk vecka har passerat och nu har jag ett par dagars ledigt i Gävle.


Var på Tokeryds Herrgård i Jönköping och stod för underhållningen då ett litet gäng samlats av Transportstyrelsen för utbildning. Det var ett himla trevligt gäng med gott humör som bjöd riktigt bra på sig själva. Annars är just dom här jobben med få antal gäster svårast då det är tuffare att få dom att släppa loss, men så var det inte den här gången!


Sen var jag med Mats på Cinderella när dom spelade. Vi blev bjudna på mat (tur va;) och jag blev överraskad över hur bra den var. Hög klass! Fatet med skaldjur skulle Jonas Göransson sätta tänderna i, och visst ser det fint ut! Själv beställde jag en grymt god fisk och tacka för det..hade blivit besviken om den inte varit god eftersom prislappen var på 329 kr...inklusive 2 potatisar...


Full fart då Refreshments spelade...Mats är blå som en smurf bakom trummorna



Å här har jag lyckats med att inte få med hans huvud... Det viktigaste av allt;)


Tjusig loge? Kanske inte, men gott om sittplatser... Joakim Arnell, Jonas Göransson & jag


Så ja! Jag med Mats, utan blått och bortklippt huvud!


Tillbaka till min verklighet! En toalett fick bli min loge inför ett jobb i Norrköpings city i lördags. Kul var det och Clownen Lattjo fick gamla farbröder och tanter att hoppa hage mitt under shoppingrundan:)

Kvällen tillbringade jag, som mig själv med gitarren, på Bacchus Bakficka. Det var ett grymt drag där...lönehelg och ny deg i plånboken gjorde susen för promillehalten på många av gästerna.


DM i cheerleading i Kistamässan på söndagen. Min dotter Linnéa tävlade med sitt lag och kom på 3:e plats. 700 barn och ungdomar deltog och det var mycket publik som hejade fram dom. Hög mosterfaktor alltså...


Något lag hade kallat på mörka krafter för att fixa placeringen... Dom gjorde dock inte så mycket väsen av sig på läktaren:)

Ha det gott! //Lotta

Air Craft storband



16 man; ett fulltaligt Air Craft på en sedavanlig måndagsrepetition. Den här gången var jag med, har kommit överens om att jag bara repar inför konserter eftersom jag behöver någon dag med röstvila för att inte slita ut halsen.
Just nu repas det för en konsert som är på Crescendo i Norrköping den 14 april och dagen till ära är den svenska jazzens storheter Nisse Sandström med och spelar!


Mats Håkansson, Esa Falkenroth och musikaliska ledaren Ronald Sjöstrand.
Bandet låter jättebra och alla är så himla diciplinerade på repen!


Och så här ser Esa ut när han tar den troligen högsta ton han kan...kolla in tåföringen:)

Ha det gott! //Lotta

Katt i kasse




Nog skulle det vara lätt att bli alkoholist i det här jobbet! Oftast är man ju på ställen där det bjuds dricka och om man var lagd åt det hållet hade man säkert trillat dit...


Fredagens spelning var i Stockholm på en företagsfest för Garantgruppen. Trevlig och lyckad fest med mycket mat som sedan motionerades bort på dansgolvet.


I lördags spelade jag på Ellipsen i Norrköpings centrum och efter det på ett 100-årsjubiléum i Linköping. Det har varit fullt ös den här veckan och nu känns det i kroppen. I morrn ska jag bara repa och på tisdag är jag helledig så då tänker jag vila och ladda ordentligt...kanske med en sväng till tvättstugan....



Uffe Holmertz, Fredrik Ingå, jag och Per Olander. Efter vår konsert i Söderledskyrkan på söndagen med Lina Sandells psalmer. Kul att dom gamla psalmerna håller år efter år och att dom konserter vi hitills gjort varit så välbesökta.


Jo, här är ännu ett användningsområde för dom superbra IKEA-kassarna. Jag har dom till allt och undrar hur man gjorde innan dom fanns?? (Med katten i kassen kommer jag å tänka på dom här "Katt åt"-skämten som cirkulerade förr, och kanske gör det nu också. Här är några: Katt åt glödlampa, lös i magen...eller....Katt åt kortlek, fick spader.....å nu kommer den....katt åt kasse, sket på'se)

Ha det gott! //Lotta

Och bilen går bra?

Den här veckan har jag 6 spelningar varav två av dom är gjorda. Trots mycket (roliga)jobb så ser jag till att få det lite lugnt och skönt med Mats och Linnéa. Jag är en sån som gillar när det händer saker men ser värdet i att komma hem och vara en soffpotatis mellan varven. Annars skulle jag nog springa in i väggen rätt fort!

Igår var jag med Lasse Lindberg på Mynchenbryggeriet i Stockholm för att underhålla 300 personer på ett företagsarrangemang för Beijer. Själv blev jag underhållen av Lasse som kvällen igenom bröt på Tyska och ständigt gjorde galna upptåg. Kul samarbete! Me like:)


Tyrolerklädda Lasse Lindberg och jag


Herrar vid "supstocken" där jag hade den stora förmånen att kora kvällens torraste man;)


Den lilla pricken framme på scenen är jag.

Ooops, nu fick jag en varm Amaretto (mandellikör) med grädde av Mats...är det lördag eller;) Så gott, mums!

I morrn blir det Stockholm igen. Då ska jag sjunga på Garantgruppens vårfest. En spelning jag gjorde förra året också och det var där små barn satte sig på scenen och lekte med sina leksaker, gulligt:)...undra om dom kommer i morrn också. Stannar kvar på hotell med Mats över natten och sen upp tidigt för att skjutsa honom till Arlanda då han ska spela i Finland. Så styr jag ner mot Norrköping för att spela på Ellipsen i centrum sen till Linköping för en spelning åt Centern.

Hit och dit alltså! Men som jag säger...är man mätt och bilen går bra kan man göra ganska mycket.

Ha det gott! //Lotta




Dahlbergs café

Var nervös inför ett uppdrag idag och det var länge sedan jag var det! Anledningen var att jag på kort varsel blev inringd av vännen Jessica Ericsson som underhållare på 11 fikat på Dahlbergs café i Gamla Linköping. http://www.dahlbergscafe.com Personen som skulle komma var sjuk och det han skulle göra var något heeelt annorlunda än vad jag gör! Nämligen hålla föredrag om hur det är att vara vinbonde i Sverige.

För att inte göra gästerna på det fullsatta cafét missnöjda så började jag prata lite om vin. Något som jag inte vet något speciellt om, mer än att det är svårt att få bort rödvin från vita dukar o.s.v...


Jessica Ericsson på Dahlbergs café i Linköping har spännande saker på gång som jag skriver om lite senare... I dag fick hon, helt frivilligt, agera bärare åt mig:)

Jo, jag lyckades med uppdraget och ingen gick därifrån för att det var "fel" ämne:)

Ha det gott! //Lotta


Göteborg-Kiel

Jag har varit ombord och spelat på Stena Scandinavica mellan Göteborg och Kiel. 4 spelningar på raken där allt är färdigriggat känns lyxigt och fastän det var mest gubbar/män ombord var det trevligt. Inte för att det blev någon vidare dans, utan mer "sitta-ner-och-lyssna-läget", för det ska många promille till innan karlarna börjar dansa med varandra:)



Skepp´o hoj mellan Göteborg & Kiel


Dubbla hytter ombord.

Man har det bra på båten med flera lagade mål mat om dagen, frukost, nattamat och fri tillgång till fika och mellanmål hela dagen. Som tur är finns det gym ombord så man inte bara ägnar sig åt att äta mellan spelningarna. Jag provade en vibrationsplatta på gymmet och jag är inte säker på om det gav någon effekt.

Träningsvärk fick jag däremot när jag hängde med ut på en cykeltur i Kiel. Skulle till ett genuint tyskt världshus från 1830-talet. Vägen dit var ungefär 8 km, men på hemvägen skulle vi ta strandvägen tillbaka till båten. Bara det att det blev en annan väg än vad som var tänkt och jag fick en rejäl sightseeing i staden...Det blev 4 mil på cykel den dan...

Men jag gnäller inte på cykelturen, för det var intressant att se hur annorlunda stadsplaneringen är jämfört med hemma. För mellan höghus, villor och parkeringsplatser kom hästhagar med tillhörande skitlukt... Det hade aldrig miljö och hälsoskydd gått med på hemma! Flera djur jag såg i inhägnader den dagen var vildsvin, kronhjort, oxar och så en liten säl...


Vildsvin som bökar i den leriga jorden i hagen i Kiel

När båten kom iland i Göteborg  tog jag spårvagnen till centrum och passade på att gå till min favoritbutik "Göteborgs perukmakeri". Dom säljer teatersmink med fantastisk kvalité till en spottstyver av vad det annars kostar med smink. Tyvärr har jag inte sett att dom har någon webshop, men det finns kataloger och det går att ringa och beställa produkter. http://www.perukmakeri.se 


"Göteborgs perukmakeri" säljer Kryolans professionella sminkprodukter för teater, film m.m. Jag köpte allt det här (11 saker) för ca 700 kr.

Nu är det dags att krypa i säng för i morgon ska jag sjunga redan kl 11 på förmiddagen och sen blir det en sväng med afficher i Linköping.


Dom här afficherna ska upp (fast rättstavade...Konseert!!)

Ha det gott! //Lotta

Tofsar låter så...tofsigt:)

Shit vad jag har roligt åt "Svenska Hollywoodfruar"! Maria Montazami kläcker ur sig det ena roliga citatet efter det andra och idag pratade hon om sin favoritpryl inom heminredning TOFSAR..som hon trasslade in sig i ett resonemang med sig själv om att hon inte tycker om ordet tofs...det låter så tofsigt! -Underbart. Jag skrattade högt åt fruarna:) Och Anna Ankas påhopp på Paul Ankas pung...att den hänger ner till knäna...undra hur han tar det:)

Idag plockade jag fram symaskinen för första gången på mycket länge. Jag kan faktiskt sy...gick textillinje på gymnasiet och fick en bra grund i färg, form och sömnad. Har inte arbetat något med det och vet inte varför jag gick den linjen egentligen, men det sitter i...lite som att cykla, har man en gång lärt sig det så kan man det:)



Sykunnig...javisst:) Det bidde några skyddscase till mina högtalare.

I morrn far jag ut på havet. Ska spela fyra kvällar på Stena Scandinavica mellan Göteborg och Kiel. Ska bli riktigt kul, skepp o´hoj!

Ha det gott! //Lotta 

Försvarets fältartister

Jag har varit på min första träff med Fältartisterna. Det var årsmöte på Golden Hits i Stockholm och 79 fältartister var på plats. Det var medaljutdelning och avtackning av ordförande Roland Rosenqvist, till ny ordförade valdes Kristoffer Appelquist.

Under kvällen åt vi gott, blev underhållna och sen var det fritt för den som ville jamma...själv insöp jag som nykomling atmosfären och ser vekligen fram emot den utbildning som kommer. Snett emot mig satt Generlsekreteraren Leif Tyrén vars dialekt jag placerade någonstans i Östergötland. Han visade sig närmare bestämt komma från Norrköping och några dagar senare underhöll jag honom på Thalias vänners möte i Norrköping...ibland är världen allt bra liten:) 


Medaljer till: Mia Löfgren, Johan Börstell och Roland Rosenqvist.
Försvarsutbildarnas förtjänsttecken tilldelades Mia Löfgren och förtjänstmedalj i silver till Johan Börstell. Förtjänstmedaljen i Silver samt Afghanistans Natomedalj till Roland Rosenqvist.


Min bordsgranne till vänster; komiske illusionisten Johnny Lonn som har hela världen som arbetsplats. http://www.youtube.com/watch?v=ftv9qnsHU3E


Och min bordsgranne till höger, den fantastiskt trevlige Lasse Lindberg. Han är artist & nöjeskonsult med vitt skilda uppdrag som t.ex vigselförrättare, kung på slott eller balettdansör. Det var Lasse som rekommenderade mig till Fältartisterna. http://www.lasselindberg.com/


Musik i riktig Fältartistanda stog det på inbjudan och visst var det så. Här är det Nina Söderquist som förgyller med sin sköna stämma.


Väl hemma var jag och Mats runt i MC butiker och suktade efter sommarens leksaker. Hittade en Buell som passade min storlek och smak, hojarna kan ju inte vara för höga för mina 160 cm... Inte för att jag tänker byta bort min Triumph, men det är kul att kolla annat:)


Så har jag varit på två spelningar. En av dom var i Linköping för Kommunal sektion 2 som blev serverade av dom här mycket rutinerade personerna, Rolf och Kristina. Och på tal om att världen är bra liten, så är Kristina släkt med min revykompis Elin Ringborg:)


Å den här maten fick jag av Rolf och Kristina, och behöll den också....gott som sjutton att vinterkräksjukan som jag nyligen haft har försvunnit!

Ha det gott! //Lotta

RSS 2.0