Operation

Vilken pärs! Min vän sedan mer än 15 år har fått ett åderbrock i huvudet och opererats idag! Operationen gick bra, men tillståndet för henne är fortfarande allvarligt. När jag fick veta det blev jag helt virrig och kunde inte tänka klart, efter beskedet att det gått bra har jag spänt av lite, men klumpen i magen sitter kvar. Skickar alla positiva tankar till henne!


Ett hjärta till en vän som har det jobbigt!

Ha det gott! //Lotta


Cramokampen 2010

O vad roligt det var att dra igång med Cramokampen i Trelleborg! Var tillsammans med dom som ska köra södra Sverige så att vi gör likadant vid tävlingsmomenten. Det är en tävling mellan de olika Cramofilialernas kunder och första pris är en fotbollsresa till England för vinnande lag.

Kul att var det även att träffa Trubadissan Linda Lundqvist, Skånskan som likt mej är en av få kvinnliga trubadurer i landet. Hon är helt grym på gitarr och sjunger kanonbra! Så fick jag också träffa Erika Florentzon som håller i tävlingen, leder hela eventet och har tillsammans med sin kollega Peje, planerat hela kampen. En härligt sportig tjej full av energi. Bara positivt alltså. Nästa etapp till Alingsås, Göteborg & Stenungsund blir första gången jag gör det själv....


Erika Florentzon, jag och Linda Lundqvist inför första uppdraget i Cramokampen 2010.


Nu ska jag iväg och väga bussen som jag har under kampen för det finns risk att den är för tungför mitt B-körkort... Håller tummarna!

Ha det så gott! //Lotta


Turnéstart

I morrn mjukstartar min turné i Trelleborg, sen blir det Jönköping på tisdag. Ser fram emot att se stora delar av landet under maj, norrland är näst intill outforskat för min del. Är bara hemma och gästspelar lite då och då, som på Valborg t.ex. då blir det party på Bacchus Bakficka.

Den här dagen har gått åt till planering, packning och att fixa med räkningar och fakturor. Planeringen var för en hemlighet och gjordes tillsammans med för mig näst intill okända människor, trevligt och kul var det;) Avslöjar senare vad det handlade om...

Min snälla granne kommer vara kattvakt då jag är borta den här svängen, skönt att man kan be om hjälp på hemmaplan. Syrran Camilla kommer och hämtar mig på morgonen innan hennes jobb och skjutsar mig till tåget. Så snällt, hon ställer alltid upp på mig:) Tack för det! Linnéa får vara hemma och vakta bostaden...




Jag & syrran Camilla

Ha det gott! //Lotta

Nu är jag bra igen...

Vi hade en jättelyckad konsert på L´Orient med vårt Cassidyprogram. Det var fullt med folk och det är klart man är nervös innan, för tänk om det inte kommer några... Det är trots allt en väsentlig skillnad på att hålla konsert där man hyllar en person jämfört med om man är bokad på ett företagsevent där man vet exakt hur många gäster som kommer.

Kände mig inte riktigt i form och trodde det var övergående men på torsdagen blev det värre och jag fick ställa in ett jobb p.g.a. kräksjukan. Det händer knappt aldrig att jag ställer in, för om man bara mår lite dåligt med feber eller huvudvärk så går det alltid att genomföra uppdraget med ett par panodil, men kräks man så är det kört! Löste det hela med att ordna ett par duktiga ersättare, Debbie & Lasse, för mig som lyckligtvis var lediga. Nu är jag bra igen och laddar för turnén som börjar i Trelleborg på måndag.


L´Orient i onsdags

I dag var jag på Gränden i Linköping och spelade akustiskt under ett par timmar. Mysigt när folk kommenterar att det blir en skön stämning, för det var just det som var meningen. Lyxigt också att ljudet var riggat och en tekniker skötte ljudet hela tiden! Efter mig var det skivsignering och ett kort uppträdande av Play som var med i  andra säsongen av Made in Sweden i TV4. Gruppen har funnits sedan 2001 och uppträtt med bl.a. Beyoncé men haft ett 6 årigt uppehåll. Nu är dom tillbaka och tjejerna är riktigt duktiga!


Play uppträdde och signerade skivor i Gränden köpcentrum i Linköping.

Ha det gott! //Lotta



Piff & Puff

Har varit i Gävle och tagit det väldigt lugnt, firat Mats som fyllde år och suttit och druckit te med näsan i vädret mot en varm vårvägg. Hur skönt som helst och en bra laddning inför turnén som börjar nästa vecka. En turné som kommer sträcka sig över hela maj och lite in i juni där jag kommer underhålla och leda en aktivitet på ett företag som har filialer över hela landet.

Här kommer lite bilder från senaste dagarna.


Adam, Mats son i röd t-shirt, är med i ett rockband som är så färskt att dom inte har något namn än, men bra låter det om dom!


Mats vårrustar båten medan jag latar mig i vårsolen. Ny logg och ekolod ska monteras och el ska dras.


Har plockat en bukett med soliga tussilago, årets första bukett. Älskar att ha färska blommor hemma, egenplockade eller köpta spelar ingen roll.


Så har jag blivit ompysslad av Roger Svensson på Studio 22 i Linköping. Det skönaste med besöket i salongen är huvudmassagen som jag aldrig kan få nog av.



Lana Brunell och jag intervjuades i tv, 24NT/Corren, angående Eva Cassidykonserten som är i morrn på L´Orient i Linköping kl 19.30! Vi tjattrar på lite som Piff & Puff;) Kom till konserten om ni har möjlighet vetja. Det blir något alldeles extra med Cassidys fina arrangemang!

Ha det gott! //Lotta

Skrivet på wighsnews.se

Se så fint Sven-Åke Molund skrev på Wighs news! Så roligt när det skrivs positivt om något man repat inför och hoppas på att publiken ska gilla.

Kultur & Nöje
Norrköping: ”Air Craft” på Crescendo


Foto: Sven Åke Molund







Musikföreningen Crescendo i Norrköping är nu inne på sitt 51:a verksamhetsår och bjuder på många musikaliska storheter vid sina konserter.
Under onsdagskvällen var det enligt programbladet ”Norrköpings enda riktiga storband”, 25-årsjubilerande ”Air Craft Big Band”, som stod på scenen. De bjuder på klassisk storbandsjazz med vokalisten Lotta Källström vid sångmikrofonen. Att publiken har ett stort behov av denna sorts musik framgår tydligt då lokalen var fullsatt till sista plats.
Med sig hade Lotta Källström också sin 13-åriga dotter Linnéa, som efter ett eget nummer drog ner kvällens längsta applåd.
Air Craft Big Band som ställde upp med 16 musiker har i dagarna en CD på gång ”Play Together”. Några medlemmar i bandet var också med vid starten för 25 år sedan.
Lotta, som ägnar sig åt underhållning på heltid, förbereder för sin del också en ny skiva som planeras till i höst.
Närmast på programmet så bjuder Crescendo på klarinettisten Ken Peplowski, som anses vara Benny Goodmans efterträdare i swinggenren. Besöket i Norrköping är ett av tre framträdanden i Sverige och med på scenen är Claes Crona trio och datumet är den 21 april. Fredag den 23 april är det dags för Emil Jensen att ta plats på scenen.
Bakom Linnéa skymtar stolta mamman Lotta!


Text: Sven Åke Molund
Publicerad av
Wighs, 2010-04-15 10:01:45 http://www.wighsnews.se/kulturonoje.php



I kväll
var jag ledig tillsammans med gulliga Elin Ringborg och tog ett glas vin på Manesa.


Elin Ringborg och jag bakom koppar, glas & tillbringare

Kommande helg har jag helt ledigt. Åker upp till Gävle och firar Mats som fyller år och är vädret okej tar vi en premiärtur på motorcyklarna. Det är många som fyller år ca 40 veckor efter industrisemesterns start:)

Ha det gott! //Lotta

Linnéa är så himla bra!

Igår träffades vi och repade inför Eva Cassidy-konserten som är nästa vecka och tänk att låtarna nästan satt fast vi inte spelat dom på mycket länge. Efter repet satt dom igen och det kommer bli en bra konsertkväll:)


Rep inför Eva Cassidy-konserten. Kolla in Lana Brunells "notställ", tänk så användbart ett golv kan vara, och Roger Hedins coola ståbas!

Nu har jag precis landat hemma efter en konsert på Crescendo med storbandet Air Craft. Det var fullsatt i lokalen och positiv stämning. Bandet låter kanonbra och det är inte konstigt efter 25 års repetitioner. Jag har sjungit med dom i kanske 6 år men repar bara inför konserter. Ikväll var Linnéa, som bara är 13 år, med och gästade i en låt. Snacka om att jag är stolt över hur himla bra hon är och publiken ville knappt sluta applådera efter hennes framträdande! En bra kväll helt enkelt!


Linnéa sjunger "Hallelujah I just love him so" och jag beundrar henne....

Ha det gott! //Lotta

Genrep

Det var genrep med storbandet Air Craft i dag inför en konsert som är på Crescendo i Norrköping på onsdag. Tyvärr har saxofonisten Nisse Sandström varit tvungen att ställa in sin medverkan. Men bandet låter himla bra och välrepeterat och som liten gästartist kommer min Linnéa och sjunger en låt.


Nisse Sandström har tyvärr fått ställa in sin medverkan på onsdagens spelning.

I morrn är det rep igen, fast då inför Eva Cassidykonserten som är på L´Orient i Linköping nästa vecka.

Ha det gott! //Lotta


Lycka är...

Jag blir lycklig när dottern tar med sig gitarren in i sovrummet, stänger om sig och skriver egna låtar. Bra är dom också...bara att se till att hon får spela in dom så hon får höra hur det blir med komp till.

I helgen var jag och spelade på Gränden i Linköping och det är helt klart ett annat klimat bland folk där jämfört med Norrköping. Det är ett mer öppet bemötande där. Klart jag gillar Norrköping, men det sägs att om man ska prova något nytt koncept eller någon ny produkt så ska man göra det i Norrköping, för funkar det där, så funkar det i resten av landet...

Sen drog jag ut i skogen tillsammans med Stefan Wikström och underhöll ett glatt dansande och sjungande gäng i flera timmar....


Jag och Stefan Wikström


Happy people:) Dans hela natten lång...


Sen hade jag en trevlig avrundning på helgen då Fredrik Ingå, i mitten, firade sin 40-årsdag. Vi blev bjudna på mycket god mat och underbart gott hembakat bröd. Imponerad! Bredvid sitter Nicke Lindblom och Maria Olofsson

Ha det gott! //Lotta

Avatar

Jag brukar alltid missa filmer medan dom går på bio, men nu fick jag till det! Var på Avatar i 3D som så många har sett och tyckt varit bra. Filmen är till stor del är animerad och visst är det häftigt när mäktiga skogar, vackra växter och flygande udda varelser liksom rör sig in i biosalongen. 2 timmar och 40 minuter gick väldigt fort!


Jake och Neytiri, urskogsinvånare på en annan planet...fast Jake var en vanlig Homo Sapiens från början


3D glasögon för den ultimata filmupplevelsen.

I morrn blir det sång i Gränden i Linköping och sen spelning med Stefan Wikström på kvällen.

Ha det gott! //Lotta


Vårtecken



Var på genrepet av "Utdömd egendom" på Arbisteatern i Norrköping, en pjäs som kommer ges i 9 föreställningar. Trevligt att titta på och vacker ljussättning. Det var Monica Syversen, min gamla kollega på Östgötateatern, som gjort ljuset och då blir det alltid bra:) Hon lämnar inget åt slumpen och använder väldigt behagliga färger och fina övergångar. 


I 1:a akten var det teater tillsammans med bandet "Sick´n´blues". I 2:a akten riggade bandet om till förscenen och körde blues hela akten. Basisten, som man ser, gjorde att ögonen lätt hamnade på honom, han blev liksom bandets frontfigur;)


Så har jag skådat mitt största vårtecken! Mats skiftade däcken på min bil och upptäckte att framhjulen var helt slut... Det är så himla tråkigt att lägga pengar på däck, men ack så viktigt. Jag kör närmare 3000 mil/år så det är klart att dom slits.

Ha det gott! //Lotta

Vardagslyx

Vi har vardagslyxat det lite idag, jag och Linnéa. Var på "Afternoon tea" i Villa Solliden i Kolmården och åt en härlig tebuffé med scones, paj, snittar, goda bakverk, frukter m.m. under två timmar. Villa Solliden är en verklig pärla med underbar utsikt över Bråviken och dit kommer jag garanterat tillbaka. http://villasolliden.se



Linnéa blickar ut över ett isigt Bråviken på Villa Solliden



På kvällen gick jag på en Mässa med dans i Hedvigs kyrka. Låtarna gestaltades och texterna förstärktes på ett jättefint sätt med hjälp av dansen. Här är lilla Alva Thurdén i ett stycke och det var hur rart som helst.

Ha det gott! //Lotta

Unga talanger




Kolla vilken liten goding som plockade fram sin saxofon och jammade med under några låtar då jag spelade i Lindens köpcentrum i dag. Hoppas hans mamma förstod vinken och börjar spara till en riktig sax...Snacka om spontan kille:) Ungar är härliga!


Två till som är härliga är Jhimmie Bjurdén och min dotter Linnéa som trots att dom är väldigt unga sjungit ihop under ett antal år och dom blir bara bättre och bättre! Här soundcheckar dom för kvällens show.

Ha det gott! //Lotta

Med näsan i behåll

Hemma igen för att jobba i Lindens köpcentrum i morrn. Ska underhålla lite akustiskt under lunchtimmarna.
Igårkväll hängde jag med till Katalin i Uppsala för att lyssna på Refreshments och jag hade nog tur som kom ifrån staden helskinnad, för tydligen hade en person bitit näsan av en annan.... Uuuuuh, riktigt grottfolksbeteende....


Jonas, Jocke & Mats bjuder på varsitt leende från scenen...och dom som ofta får höra att dom ler för lite;)

Ha det gott! //Lotta

RSS 2.0