Inställt gig

Fick ett inställt gig idag, men det är aldrig något ont som inte har något gott med sig. Kunde istället hjälpa pappa att rensa lite vid hans nerbrunna verkstad & kontor. Rädda vad som räddas kan var ledorden, och som vi gnodde på, har träningsvärk i armarna efter saneringen. Antingen är jag vek eller otränad:)

Har införskaffat en ny kamera som jag redan är jättenöjd med. Vad jag tyckte var kasst med den gamla, en Canon IXUS, var att det blev dåliga bilder inomhus där blixten var ojämn och alldeles för stark. Den nya, en Panasonic Lumix DMC-LX3 har ett objektiv med superbra ljuskänslighet för att vara en kompaktkamera. Och det märktes tydligt när jag fotade i det nedbrunna huset idag, jag kunde ta skarpa, brusfria bilder vid mindre bra ljusförhållanden. Precis vad jag letat efter hos en kamera. Lyckades pruta på priset också och då blir det ju alltid roligare! 



Blixtbild. Varorna i köksskåpen klarade sig ofattbart bra...

Vill bara visa
skillnaden på kamerorna inställda på samma inställningar med samma förhållanden och samma objekt.


Bilden är tagen utan blixt med Canon IXUS 850 IS


Bilden är tagen utan blixt med Panasonic DMC-LX3. Det här är mer likt det ögat ser, stor skillnad på dom bägge bilderna eller hur!

Ja, så vad
gör man en ledig lördagskväll då?? Tvättar förstås:)

Ha det gott//Lotta

Nu har jag gjort det

Efter dagens repetition drog jag iväg till vårdcentralen för vaccination. Det har ju pratats om svininfluensan så himla länge att man nästan glömt bort att man borde ta sprutan, plus att det snackas om att det inte ska vara så bra. Men jag kände att jag skulle bli så himla arg på mig själv om jag blev sjuk och struntat i att vaccinera mig! Och fördelarna väger nog tyngst.


Ett litet stick, sen var det över:)

Ha det gott//Lotta




Panelhöna

Har fått koll på vad som är fel med bilen...en drivknut och en styrled är kaputt. Tyckte väl att det var nåt som kändes fel:) På måndag blir det fixat!

Annars håller jag på med flera stora projekt på en gång just nu. Det är allt från revyrep, julshowsrep, planerande av min fest och så blir det ju en resa till Egypten nästa vecka. Ska bli superskönt! Linnéa får tyvärr stanna hemma eftersom hon har föreställningar med Show Boat, det blir alltså en riktig vuxenresa.

I går var jag i en panel för att prata om framtidens kultur i Norrköping. Hann inte öppna munnen innan någon annan av oss fem i panelen hade börjat prata, vilket dom gjorde mycket bra...men jag hade svar på mycket...inne i huvudet:) Sa bara två meningar under halvtimmen som det pågick. Jag är inte van vid sådana situationer utan brukar vara den som ställer frågorna och framför något man repat in. Improviserar man är det runt sånt man kan!

Skönt var i alla fall att jag efter paneldiskussionen fick ägna mig åt det jag är van vid...att underhålla besökarna. Dom var med på noterna i sessionssalen och det blev allsång och till och med lite dans.

 
Allians för Norrköping på deras framtidsdag med fokus på kultur och miljö

Ha det gott//Lotta



Ljusteknik

Jag blev inkallad som konsult i mitt gamla yrke som ljustekniker idag. Var lite nervös när jag skulle dit till De Geerhallen för det var nog 10 år sen jag sist jobbade med ljus! Danne, som ringde mig trodde det skulle vara som att cykla, man bara kan det för man lärt sig det en gång i tiden....och han hade rätt, jag kom ihåg en massa viktiga prylar. Ljusbordet jag jobbade med då är förstås stenåldersmässigt nu men det nya moderna behövde jag inte röra;)


Ljussättning på gång för Norrköpings Symfoniorkester i De Geerhallen i Norrköping.



Repetition av "Musikal hits" med Norrköpings symfoniorkester, Matilda Hansson & Peter Johansson. I förgrunden är begåvade Fredrik Ingå som jag tacksamt får spela med ibland:)

I morgon ska
jag vara med i en paneldebatt för framtidens kultur i Norrköping. Spännande! Hoppas man har nå´t vettigt att säga bara... Har i och för sig bra inblick i stadens kulturliv efter att ha jobbat på Östgötateatern, De Geer hallen, Kulturskolan, Radio Östergötland, Lokal tv, gjort uppsättningar på Arbisteatern, Kulturkammaren, Skandiateatern och besökt allsköns scener (och o-scener) i Norrköpings kommun.

Ha det gott//Lotta

Helgen som gått

Det har varit hit och dit på en miniturné i helgen. Norrköping, Borensberg, Östra Husby, Nyköping, Svärtinge och hem igen. Brukar säga att "bara man är mätt och bilen går bra" så funkar allt. Men, nu är det nåt konstigt med framvagnen på bilen, blir att lämna in den i veckan och hoppas dom hittar felet.

Här är några bilder från helgen:



Revyrep med Emelie Emanuelsson, Kajsa Berg och Elin Ringborg.


Twistdanstävling:)


Clownen Lattjo dubbelt upp


...smyckevisning...


Jag gillar silver och det här blev mitt:)

Ha det gott//Lotta

Lars-Kristerz

I dag fick jag min nya ljudanläggning och shit vilken skillnad det var mot mitt förra ljud. Härligt när man hör skillnaden så man inte behöver undra varför man bytte upp sig! Har fått bra hjälp att välja saker av rutinerade Lasse Fagerlund www.debbieolasse.se som letat grejor till sig själv så jag bara härmade efter:)

Var "Levande jukebox" på radio Östergötland i dag och inslaget före mig var Älvdalens stoltheter; Lars-Kristerz som åkte förbi Norrköping på väg till en spelning i Motala. Dom har verkligen lagt hela landet under sina fötter och jag tycker det är mer coolt att vinna Dansbandskampen än IDOL, för dansbandsfolket vet vad det vill säga att jobba helkvällar på scenen. I och för sig är det en jätteära att vinna IDOL för det är ju tusentals sökande dit. Det är svårt att tävla i musik i alla fall och oftast är det utstrålning och charm som vinner i längden.



Lotta Källström -mitt i knät på den svenska dansbandseliten; Lars Kristerz.

I morgon blir
det revyrepetitioner och sen några spelningar, bäst att hoppa i säng så man orkar med hela dagen.

Ha det gott//Lotta

Ibland är det galet mycket

Vissa dagar ringer, sms:ar och mailas det hur mycket som helst med bokningsförfrågningar och ofta är det samma datum som efterfrågas. Som tur är har jag under åren skaffat ett bra nätverk med kontakter som man kan rekommendera till jobben man själv inte kan ta. I dag har varit just en sån dag och mobilbatteriet har behövt laddas om två gånger...

Igår var jag på ett intressant möte för en eventuell ny musikalisk konstellation, för så är det att konstellationerna förändras ständigt. Man jobbar intensivt med några under en tid, sedan jobbar man med andra och det är alltid lika givande. Klart är i alla fall att vilka sammansättningar man än ingår i så får man alltid utgå från sig själv för att göra ett bra jobb och det är viktigt att stå på flera ben! Det är tankar som också fungerar eftersom jag hållt på med underhållning i mer än 20 år....

Har fixat en hel del med min egen fest som ska vara i november. "Ja tack" anmälningarna börjar droppa in och även några "nej tack", men inte så många som tur är, för en fest gör sig ju inte utan trevliga människor! Tror i alla fall att jag köpt för lite öl.... Det blir en fest med 50-talstema. Jag gillar det kvinnliga och manliga i 50-talet och musiken förstås! Har bokat The Hub Caps från Vadstena, ett grymt svängigt rockabillyband. Ser fram emot festen, fast först en efterlängtad semestervecka i Egypten:)


The Hub Caps www.thehubcaps.se


Fruktpyramider är det närmaste vi kommer pyramiderna i Egypten.

Ha det gott//Lotta

Dold teater

Jag fick några bilder mailade till mig från gårdagens "övningar" tagna av en tjej som heter Maria. Så himla kul att man kan skicka digitala bilder så enkelt till varandra, man minns ju hur det var innan, då man förhoppningsvis fick låna negativen av den som fotat för att gå till någon fotobutik och skicka in för kopiering:) Det var då.
Vad som däremot är vanskligt med allt digitalt är om datorn kraschar och alla bilder försvinner.


Majsan in action. Här är det dold teater som avslutas i en avslöjande monolog. Undra om inte jag har det FÖR roligt på jobbet, spöka ut sig och sen få betalt för det:)


...och sen sång och dans på en gång

Har haft en skön slö söndag där jag kollat på alla veckans repriser, som när Norrköpingstjejen Camilla blev utröstad ur Idol, Körslaget m.m. för man måste ju hålla sig uppdaterad:) Allt jobb som jag borde gjort vid datorn blev kvar till i morgon...bara den inte kraschar till dess..

Ha det gott//Lotta


Julunderhållning

Nu är jag värd lite vila...ända till i morgon. Har haft en bra dag med roliga jobb och en stunds repetition.


Och så kommer det lite reklam (för den här bloggen är ju ändå inte reklamfri :)

Julbord med underhållning

Stefan Wikström & Lotta Källström svarar för den musikaliska inramning som gör årets julshow på Brigaden till en svängig historia.

Rock, country & schlagers blandas med de traditionsenliga sånger som hör julen till. Lägg därtill Brigadens fina julbord!

Bjud in vänner, kollegor och kunder till den optimala kombinationen av god mat och underhållning när det börjar närma sig jul.

PRIS: Julbord & Underhållning 495:-/pers

Ja det var det...kom dit vetja! (1-19 december kl. 18, Brigadgatan 17 i Linköping)


Stefan Wikström & Lotta Källström i förra årets show "Från Elvis till Dolly"

Ha det gott//Lotta

Show boat igen...

Nu repas det både revy och julshow hemma på kammaren och det är mycket jobb kvar innan texterna sitter. Så ska det övas dans och agerande också. Det roligaste är ändå att ingå i en grupp med trevliga, roliga människor som ses intensivt under en period och under åren har det varit lite olika personer med. Jag och Elin Ringborg är dom som varit med från att Uffe Holmertz startade den här revyn för 6 år sedan. 

Efter repet gick vi ut och käkade på tapas restaurangen Manésa tillsammans med Nettan Lekström som var med förra året och Jessica Ericsson som var med dom tre första åren (om jag inte räknat fel...) 

 
Nettan Lekström, Elin Ringborg, jag och Jessica Eriksson


Elin fick nå´t mellan tänderna och fotade för att kunna se själv.....smart Elin, jag blev impad;)

Jag var och såg dottern Linnéa i Show Boat för andra gången och det är så himla kul att se en föreställning flera gånger för plötsligt ser man alla roliga småsaker som händer på scenen. Ska försöka se den ett par gånger till;)


Richard Carlsson, Linnéa Källström Sandberg och Marie Dahlén

Nu är det
sängen som gäller för i morgon blir det en tuff dag med rep och två gig...

Ha det gott//Lotta

Motorcykelåkning i oktober

Jag beslutade mig i alla fall för att lägga in alla gamla inlägg från min förra blogg här, för det hör ju ihop med det som kommer läggas till i fortsättningen. En hel del pyssel var det, men nu är det gjort.

Den här veckan har jag slösat lite på "onödiga" prylar som snygga smycken och skor, ursäktar alltid mig själv med "att det blir bra att ha på scenen":)

Ett par skor såg jag i en tidning och jag var bara tvungen att ha dom! Och efter lite detektivarbete hittade jag dom på nätet. Det är alltid vanskligt att köpa skor utan att prova, men dom satt perfekt. Nu är det bara att övningsgå hemma med dom höga klackarna!




Brazilian shoes


Mats var min hjälte idag som tog min motorcykel från Norrköping till Gävle för vinterförvaring. Nog var det i senaste laget för det var snö under vissa delar av sträckan....men klädd till hälften i snöskoterkläder funkade det! Själv hade jag aldrig gjort det.... 




Sista hojturen i år


I morrn´blir det ny färg i håret hos Studio 22 och sen ut och käka med Elin & Jessica...undra om det blir tapas eller meze?? Kan inte bestämma mig för vilket jag tycker bäst om....


Ha det gott//Lotta




Inlägg från min förra blogg

Det har brunnit

AllaSkapad av Lotta Källström sön, oktober 11, 2009 18:50:39

I onsdags brann pappas kontor och verkstad i det gamla flygledartornet på Kungsängens flygplats. I tidningen stog det att det var brand i en ugn, vilket låter som om det inte var någon värre skada skedd, men det brann inte alls i ugnen utan snarare hade nog branden börjat vid köksbordet/fönstret.

Pappa, som är gammal deltidsbrandman, kände lukten av brandrök då han och två till var högst upp i flygledartornet. Han gick ner och mötte lågorna i trappen och väljer att rusa igenom elden för att ta sig ut och ropa upp till dom andra så dom kunde ta brandstegen.

Ett helt livsverk försvann på 3 minuter. För efter att man konstaterat att alla klarat sig, pappa fick lite brännskador, så är det förödande för honom och hans företag som nu står helt stilla. Tur att mycket av det han jobbar med sitter i ren kunskap, pappa jobbar med vibrationer.

I veckan kommer jag hjälpa till så gott jag kan med att sanera det som går att räddas.

En bild från köket som lillsyrran Felicia tagit.

Ha det gott//Lotta

Nu funkar det:)

AllaSkapad av Lotta Källström sön, oktober 11, 2009 16:57:47

Det har varit något fel med bloggen, så det har inte funkat att göra något nytt inlägg, men nu så funkar det.....ja och det har varit en hel del som hänt sen sist. Jag har ju alltid kameran ihögsta hugg, så det kommer en hel massa bilder med glada miner och händelser jag varit på.

Först och störst var premiären av Show Boat. Röda mattan var utrullad och där har min dotter Linnéa en liten roll, snacka om att jag är stolt över henne, hon är så bra! Hela föreställningen var jättefin med bra skådisar och amatörer, bra musik, snygg dekor och fantastiska kläder! Det vackra är ett starkt signum för honom som regisserat Show Boat; Robin Karlsson, för allt han tar i blir vackert! Robin är förutom regissör även teaterdirektör, maskör, frisör, perukmakare, scenograf, skådis...m.m. (jag har säkert glömt något)...en allt-i-ett människa som är guld värd inom teatern!

Regissören m.m., Robin Karlsson grimaserar:)



Applådtack.
Längst fram: Linda Olsson, Richard Carlsson, Linnéa Törnkvist, Elisabeth Isik, Linnéa Källström Sandberg, Christian Zell, Kerstin Eriksson.



Jag var på
premiären med min storasyster Camilla.

Så hängde mamma med på premiärfest...Linnéa i cerise.

Har varit med herrarna Uffe Holmertz och Björn Fredell med den radiohistoriska showen "Stockholm-Motala". Från början gjorde vi programmet för Bostadsdepartementet när dom besökte Sveriges Rundradiomuseum i Motala och det var inget vi planerat från början, men showen har rullat på flera år se´n dess..

Se där ja...ett stycke radiohistoria blandat med en hel del komik:)

Så har det varit bröllopsmässa i Söderköping och jag var där som utställare med sång för vigslar och musik till bröllopsfester.



En liten
oansenlig monter med kärlek och musik på bröllopsmässan



Har köpt 100 knivar, gafflar, vattenglas, teskedar och mattallrikar till en kommande fest och om dom håller för den festen, så tänker jag lägga in dom i företaget och hyra ut billigt till fester. Bra va:)

I veckan brottades jag med den här underbara lilla krabaten. Vet inte om det är en kille eller tjej men troligen är det en kille, så han går under arbetsnamnet Mohammed. Namnet ligger på nr 68 för dom mest populära pojkbabynamn i Sverige i dag. (namntoppen.se) Mohammed är en ettrig rackare som blir förlåten för sina synder bara för att han är så söt:)



Var på middag
i goda vänners lag hemma hos vännen Esa och helt oväntat blev det vinprovning, mycket trevligt, men tyvärr körde jag bil så det blev till att smaka och typ "spotta ut". Esa och hans Maria bjöd på, vad han kallade det, matexperiment där "Island möter Kanada" och jag kan inte minnas att jag någonsin ätit en godare sås än den dom hade tillagat. Skulle varit mer än nöjd om det bara hade serverats sås:)

Här är receptet för den som gillar matlagning:

Sås a´la Esa: 2 Msk socker, 3 Msk hickoryrökt lönnsirap.... värm i kastrull på hög värme under omrörning tills det är mörknar och nästan blir bränt. Häll snabbt i 3 dl rödvin (Mourvedre eller Syrahvin) och 5 msk koncentrerad kalvfond från flaska... köka ihop länge länge ... och häll sedan i 1 matsked balsamvinäger och eventuellt lite pressad citronsaft för att balansera sötma mot syra. Om den är för lös kan man med fördel toppreda den med arrowrot. MUMS, passar till allt...kanske till och med fisk!

Mer musik har det varit där jag sjöng under Världslionsdagen på ett par äldreboenden i Skärblacka.

Och mycket dans....

Ja, vad vore livet utan musik, dans, vänner, god mat och små rara kattungar??

Ha det gott//Lotta

 

Studio 22:s invigning

AllaSkapad av Lotta Källström sön, oktober 11, 2009 14:10:57

Under dagen var jag hos Magnus Jonsson i Milk Studios för att spela in radioreklam till "Allt i hemmet". Det är inte helt lätt att låta dom östgötska ööö:na tonas ner, för visst är det fint med dialekter, men just min egen kan lätt låta lite farsartad så fort den kommer utanför länet och reklamen ska gå på riksplanet:)

På eftermiddagen var jag i Louis De Geer konsert och kongress och höll i aktiviteten ”5 sinnen” för Adecco som var där på konferens. 5 sinnen är kul och engagerande och dom flesta tycker den låter lätt, men när man väl sätter smak, doft, känsel, syn och hörsel på prov blir dom allra vardagligaste sakerna svåra att identifiera med hjälp av sinnena. Kul är det i alla fall!

Studio 22 i Linköping har flyttat till nya fina lokaler på Stora torget 1 och under kvällen var det invigningsfest. Jag och min kompis Jessica Ericsson åkte dit och minglade en stund, vi blev bjudna på förfriskningar och massor av goda snittar. Lana Brunell och Bruno Andersson stod för underhållningen och som alltid var jag inte sen att vara med vid micken, hur kan det komma sig att det alltid blir så... (Jessica tog också en mic ;)

Roger Svensson kan vara nöjd med sin nya fina salong!

Jessica Ericsson och filmaren, min gamla Kanal Lokalkollega, Janne Berglund. Här är en länk från invigningen som Janne filmat. http://www.youtube.com/watch?v=SD09Ar8kuzY

Bruno Andersson vid pianot med Lana Brunell på sång....och så jag:)

Ha det gott//Lotta

Eskortservice

AllaSkapad av Lotta Källström ons, september 30, 2009 19:58:51

Vargarna vann speedwayen mot Lejonen igår! Nu är det bara kvällens match som avgör om det blir SM-Guld eller inte! Det var kvällen till ära publikrekord på Kråkvilans motorstadium med närmare bestämt 7472 personer vilket slog rekordet från 1976. Detta ställde till lite problem för mig som skulle vara på plats en timma innan för att prova ljudet då jag skulle sjunga nationalsången, för alla vägar till Kråkvilan var fulla av krypkörande bilar. Min pappa som har sitt kontor vid flygfältet fick ordna så jag fick eskort över flygfältet till motorstadion som ligger alldeles bredvid. Så i tid var jag!

Eskortservice över flygfältet

Men det fanns ändå inte tid att prova ljudet, vilket hade varit bra, för jag fick världens överraskning då jag tog första tonen. Ljudet var så pass fördröjt att jag hörde mig själv mycket senare än dom toner som kom ur min mun. Det var ta mig sjutton det svåraste jag nånsin gjort i sångväg!

Jag och Torsten Sahlin som är en av personerna bakom Vargarnas framgång

Efter speedwaysuccén åkte jag förbi Värmekyrkan för att hämta Linnéa som repar på musikalen Show boat, dom var inte riktigt klara så jag fick en se glimt av den och det ser himla bra ut! På fredag går jag och storasyrran Camilla på premiären:)

Ha det gottsmiley//Lotta


Vargarna Speedway

AllaSkapad av Lotta Källström tis, september 29, 2009 00:51:23

Tänk att jag suttit mittemot han som kom 2:a i Vasaloppet år 1968. Det var vid en tillställning i Valdemarsvik i lördags där jag spelade efter middagen. Cool merit! (...inte att jag suttit bredvid honom, utan hans merit, för går det så bra kan man leva på det resten av livet.) I dag driver han, Bengt tillsammans med sin fru Margareta ett Bed & Breakfast 5 km norr om Valdemarsvik www.anghasthagen.se

Bengt & Margareta Karlsson

I går åkte jag till Stockholm och hälsade på min lillasyster Johanna som snart fyller år. Hon och hennes sambo har byggt en superfin villa i Fågelbro som jag gjorde en premiärtur till. Allt var så stilrent och så har dom tänkt till på en hel del fina finesser, som att t.ex. ha inbyggda högtalare i tak och väggar så man kan ha samma musik på en behaglig nivå var man befinner sig och så slipper man ju alla sladdar som annars är så himla fula...

Kolla vad fint! (En bild från innan dom flyttade in som jag snott från Johannas Facebook;)

I morgon ska jag sjunga nationalsången då Vargarna Speedway kör på sin hemmabana Kråkvilan. Det blir supernice! Har inte varit på Speedway på hur länge som helst, men när jag var liten var jag där desto mer för pappa körde i Vargarna för ungefär 37 år se´n så etanoldoften är ett kärt barndomsminne.

Var och repade med Jenny Stenberg, kantor i Matteus kyrka inför söndagens Mässa med musik där jag har valt sångerna. Himla mäktig kyrka och roligt att spela ihop med Jenny som är så bra! Välkomna på söndag kl 18;)

Ha det gottsmiley//Lotta

Hemma igen

AllaSkapad av Lotta Källström lör, september 26, 2009 00:20:21

Jag har landat i Norrköping igen efter fyra dagar på båten mellan Göteborg och Kiel. Balansen är helt satt ur spel så jag sitter och gungar fram och tillbaka på stolen som en gammal tant på hemmet:) Inte för att det gungade så mycket, men är man inte van så är man lättpåverkad.

Det var i alla fall jättekul under måndagens och tisdagens trubadurkryss. Främst att höra och se vad andra gör när dom spelar och vilka prylar dom har och att babbla med en massa trevliga människor om allt och inget. Bunkrade öl, vin & sprit i Tyskland för att ha till min fest i november.

Fick det lite snärjigt när jag skulle hem från Göteborg för att vara på Radion i tid, ögonen blev grusigare och grusigare så jag var tvungen att stanna till och blunda ett tag. Fick en himla fin Katie Melua låt i önskning på radion, Closest thing to crazy heter den, har aldrig spelat den förr men gjorde ett försök. Min repertoar ökar ständigt med alla radioönskningar och den här är en given nykomling för mig.

Om vi vetat att det var Grimas SM bakom oss (Kalle Lindberg, jag och Anna-Mia Bonde) hade vi förstås anslutit:)

Ha det gottsmiley//Lotta

Fältartisterna

AllaSkapad av Lotta Källström sön, september 20, 2009 14:24:56

Jag har fått ett riktigt glädjande besked att jag blivit antagen till Försvarets Fältartister! Uppdraget innebär att man underhåller försvarsmakten i fält både nationellt och internationellt. För mig börjar det hela med en kurs nästa år.

Annars har veckan varit halvlugn med spelningar, har fått upp båten och sovit ikapp med John Blund -jag vann:)

Förbereder mig just för i morgon måndag och tisdag då det är Trubadurkryss på Stena Lines båt Germanica mellan Göteborg-Kiel. Sedan fortsätter jag båten ytterligare två dagar. På Trubadurkryssen samlas en gång om året en massa trubadurer och andra musiker så musiken lär flöda! Det blir superkul. Rapport utlovas:)

Fick höra igår att min skiva "Red Strings" ligger på Spotify. Hur har det gått till egentligen??



Och mer
som gäller skivan så har jag fått en riktigt fin recension av den. Så jag kan väl lägga upp den här, lite skryt tål ni väl;)

author: Kjell Horlin

What a debut! Lots of CD's are passing thru my ears each month and this one is the kind of album you play over and over again just because it's so varied in style and great! If you like good old rock and roll beside the country stuff this album have all you may ask for. Selfpenned songs like 'Made Of Love' and 'Happy' are outstanding and the covers are just so great. To mention a few, 'Blue', Sea Cruise', 'Those Memories Of You' and a breathtaking 'Unchained Melody'. Lotta sings fantastic and the backing band do a great job with the right twang. Great work Lotta...and I hope to hear more music from you in the near future! Do yourself a favor and order your copy today before it's too late. Kjell Horlin, MCWC Country Radio & FeelGood Radio Sweden www.mcwc-radio.com or www.fgradio.se

Ha det gottsmiley//Lotta

Trumclinic

AllaSkapad av Lotta Källström tis, september 15, 2009 21:00:13

Snart är det jul! Ja, för oss som håller på med musik brukar förberedelserna börja redan på hösten. Kolla alla annonser bara som redan nu säljer julshower. Jag och Stefan Wikström träffades igår och satte ramarna för den underhållning vi ska stå för på Brigaden i Linköping i december. Det blir endel juligt och finstämt till början sen ökar vi tempot. Vi kommer att dyka upp i omgångar under julbordet (läs nu inte under julbordet(!) för vi ska hålla oss på scenen och golvet, i och för sig vet man aldrig vad servitrisen Majsan tar sig för!)

Mats är just nu iväg och håller sin första trumclinic på Studiefrämjandet. Håller tummarna för att det ska gå bra, men jag tvivlar inte på det eftersom han gjort över 2000 spelningar och turnerat under drygt 15 år så har han en del att berätta. http://matsforsberg.com/

Ha det så gottsmiley//Lotta

Gasen måste gå

AllaSkapad av Lotta Källström sön, september 13, 2009 19:15:42

Jag hämtade min bil i torsdags förmiddag som varit på rekond, men efter att ha åkt 100 mil sedan dess (Stockholm, Gävle, Jönköping, Norrköping) är det knappt några spår efter uppfräschningen, men med en lackbehandling håller den säkert bättre från rost. Rost är ta-mej-sjutton det värsta jag vet med bilar, för har det väl börjat så fortsätter uppätningen av plåten sakta men säkert.

 



Nyrekondad?

Jag har intensivgullat & kelat med minikatten Majsan (för vi tror det är en tjej) och hennes mamma Missan, det är svårt att få nog av den lilla. För visst kommer man ner i varv av att ligga i en soffa med en (eller två) katt(er) på magen:)

Missan & Majsan har ockuperat mej i soffan

Tog en promenad med Mats på Rullsand och nu är det helt dött på nakenbadet, inte ens "Naken Janne" var där! Däremot fanns det en hel massa havtornsbär som lär vara det nyttigaste bäret i världen. Plckade lite, men gav ganska snart upp, för grenarna sticks dom rackarna och bären sitter ganska hårt fast.

Var är "Naken Janne"?

Så till sommarens och höstens iakttagelse: När folk suttit länge på middagar där dom ätit och druckit gott under flera timmar så gör kroppen en högst naturlig tömning av gas. Detta sker just när dom börjar röra sig i dansen och vem står då där och inte kan smita undan?? Jo, jag:) Är det inte glansfullt det här artistlivet man lever:)

Men det innehåller mycket vackert också! Som en händelse i bröllopssammanhang då gästerna under en sång skickar vidare var sitt stearinljus till brudparets hjärtformade ljusstake, med önskan om lycka och välgång. Det är enkelt och väldigt stämningsfullt!

Ha det gottsmiley//Lotta

Norrköpings flygplats 75 år

AllaSkapad av Lotta Källström ons, september 09, 2009 23:22:48

Norrköpings flygplats firade idag sin 75-årsdag och jag var där med min pappa för att gratulera. Pappa är flygtokig och har t.o.m. sitt kontor vid flygfältet. Jag var först på ett givande seminarie om flyget i framtiden. Intressant var att en småländsk föredragare uppmärksammade vår region om att ingen anammat den enormt stora tv-serien i Tyskland "Inga Lindström" som delvis spelas in här i länet. Varför har ingen gjort det till turistattraktion?

Fredrik Bergqvist(Oppositionsråd (m) i Norrköping) min pappa Ebbe, Fredriks fru Jenny & jag

Sen blev vi bjudna på mat och på detta show av Scandal airlines. Där ScanBritt Andersson (Åsa Danielsson) spelar en galen flygvärdinna som fullständigt fångar publiken. Hon höll oss under 45 minuter med rapp, roande & dräpande underhållning.

ScanBritt Andersson (Åsa Danielsson) in action

Ha det gottsmiley//Lotta


Kul jobb

AllaSkapad av Lotta Källström ons, september 09, 2009 13:53:31

Jag har det så himla kul på jobbet! Som i går var jag på ytterligare en kräftskiva, den här gången för ett litet sällskap från Norge, Danmark & Sverige. Jag började med att spela "dold teater" i form av servitrisen Majsan, som inte för sig som en servitris bör:) T.ex. så står hon ivägen för folk, tar av buffén samtidigt som gästerna, är närgången, dricker slattar o.s.v. Det är så himla roligt, för alla förstår inte att det är på skoj utan tycker hon är aningen udda, och dom som har förstått spelar med:) En gång frågade gästerna den övriga servispersonalen om dom hade lönebidrag för mig...

Sen sticker jag iväg och byter om till Kräftkostymen och kör en kort komisk monolog som går ut på att det egentligen inte är så roligt att vara kräfta, så avslutas det hela med en sång.

I den tredje figuren kommer jag in som mig själv:) och sjunger för gästerna. Vid det här laget är stämningen på topp eftersom jag hela kvällen etablerat en kontakt, fast lite annorlunda. Då blir det mycket skratt och gästerna vill berätta om vad just dom blivit utsatta för...superkul!

Norrmän, danskar & svenskar på kräftskiva

Nu ska jag iväg och fira Norrköpings flygplats som fyller 75 år.

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Bröllopsmässa

AllaSkapad av Lotta Källström sön, september 06, 2009 23:08:05

Ännu en söndagkväll med dottern på restaurang Meze:) I morgon kommer jag att vitlöksbomba mina revykollegor. Jo, vi har första träffen med Uffe Holmertz revy i morrn och då kommer vi få delar av manuset. Sen är det bara att gå hem och plugga. Jag har alltid svårt för att lära mig texter, men har hittat ett sätt som gör att det funkar bättre och det är att rita upp meningarna, har kommit på att mitt bildminne är det starkaste. En riktig lättnad när jag kom på det! Varför pratades det aldrig om att man har olika inlärningssätt när jag gick i skolan?? (Känns som det var på stenåldern)



Har varit
toastmadame och sjungit på bröllopsmässan i Trädgårdsbyn, Valstorp i dag. Fick en trolig bokning till samma dag prinsessan Viktoria och Daniel ska gifta sig....jaha, då missar jag det då, fast jag hade troligen inte blivit bjuden ändå;)

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Kräftskiva

AllaSkapad av Lotta Källström fre, september 04, 2009 01:46:28

Jag har haft sån himla tur att få kontakt med en duktig skräddare! Hon är en rysk designer som är bosatt i Linköping. Jag var hos henne idag och provade dom 3 klänningar som jag beställt. Dom satt som gjutet så jag fick med mig dom hem direkt.

En av 3 klänningar:)

På tal om kläder och kostymer, så var jag kvällen till ära kräfta på en kräftskiva.

En vanlig dag på jobbet!

Vinkevink

I morgon är jag "Levande jukebox" på Radio Östergötland för första gången efter sommaruppehållet. Det blir kul att komma igång med det igen och lika spännande är det att se vilka låtar jag kommer att spela!

Ha det gottsmiley//Lotta

Mumsmums

AllaSkapad av Lotta Källström tis, september 01, 2009 23:20:57

Nu har jag haft ett par fixardagar och har bl.a. lämnat bilen på service, varit extra social med släkten, skrivit på ett manus till julens krogshow och sovit länge. Det behövs ibland!

Linnéa och jag var och åt på en ganska nyöppnad orientalisk/libanesisk restaurang i Norrköping, Meze, och maten var måttlöst god, man fick en känsla av orienten, speciellt när folk rökte vattenpipa med parfymerad tobak på verandan. Meze är en benämning på flera smårätter som man äter som plockmat, typ som spanska tapas och vi fick nog i oss årsdosen av vitlök också! Gott:)

Linnéa på Meze bar & kök i Norrköping

I dag var jag, Linnéa & min storasyster Camilla i Finspång och hälsade på hos systerdottern Angelica & hennes lilla Molly som nyligen flyttat dit. Molly showade för oss och åt mumsmums med hela ansiktet!

En kladdig Molly

Nu har Närradiolistan kommit igång igen efter sommaruppehållet och jag ligger fortfarande kvar där med låten "Hey good looking". Här är adressen om du vill kolla in listan och kanske rösta på din favorit:) http://www.topplistan.eu/

Ha det gottsmiley//Lotta

Vilken överraskning

AllaSkapad av Lotta Källström mån, augusti 31, 2009 11:42:52

I torsdags var jag nunna och tärna på en medeltida underhållning i Nyköpings hus. Det var ett gästabud där gästerna i genuin 1300-talsmiljö under middagen blev underhållna av kung Birger, drottning Märta och kungens bägge bröder: Erik och Valdemar samt den synnerligen humoristiske hovnarren Johannes, tärnor, marskalker, nunnor & munkar.

Jag hade blivit inbjuden av nöjeskonsulten Lasse Lindberg att högst improvisatoriskt delta i spelet och det var kanonkul! Vilken bra show dom har därJ

Jag, Hilda Sarek, Lisa Edwall & Malin Bergfeldt som nunnor

På fredagen fick vi tillökning i familjen då Mats katt Missan kom hem med en överraskning i form av en liten unge! Finns det något sötare än små kattungar??!

Missan håller om sin lilla unge

Sen var jag i Arkösund och underhöll på både fredagen och lördagen. Ena dagen på Strandgrillen, ett ställe jag återkommit till under flera år och det är som att komma hem när man kommer dit, alla är så vänliga och välkomnande.

Hemma på Strandgrillen...med Ronny, Gerty & Sören

Och på lördagen var det dags för årets första kräftskiva för ett gäng från Synskadades riksförbund.

Igår var det marknad i Gistad och knallarna fick det tufft mot vädret som slog om från störtskurar till strålande solsken hela dagen. Lyckligtvis så var det sol när clownen Lattjo underhöll, tur för sminkets skull…

Nu ska jag iväg och besiktiga bilen, får hålla tummarna för att det inte är några stora fel på den!

Ha det gottsmiley//Lotta

Julshow & Revy

AllaSkapad av Lotta Källström ons, augusti 26, 2009 21:38:05

Det har varit mycket nu, ja sen sist jag skrev. Har varit på många olika möten och spelningar, alla intressanta på olika sätt. Idag träffade jag Peter Persson på Brigaden restaurang & konferens i Linköping http://www.brigaden.net/. Vi snackade om den julshow som jag och Stefan Wikström ska göra där i december. Det blir en himla massa god mat och pop-up underhållning under maten, plus trubadurande efter julbordet. Det blir nåt att gå på, och det kommer bara kosta 395:- /kuvert!

Stefan Wikström & Lotta Källström under showen "Från Elvis till Dolly"

Så har jag varit på Alan Jacksons konsert i Eskilstuna med inkvartering på Sundbyholms slott. Visst låter det fint! Men boendet på slottet blev en riktig besvikelse för det var i den intilliggande byggnaden från 1968 som rummen var, endast frukosten kunde avnjutas på slottet. Hittade inte en enda bild på hotellbyggnaden exteriört på deras hemsida. Lika bra att lägga en här då:)



Alan Jackson
hade riktig stjärnstatus! Han visade sig inte backstage utan höll sig i den buss han åkte i som var parkerad alldeles intill scenen, det är ju så det ska vara med riktigt stora artister. Förbanden var The Refreshments & Jill Johnson. Konserten då. Jo, musikerna var grymt duktiga och allt spelades lika perfekt som på cd. Dessutom filmades konserten och visades live på en jätteskärm, filmteamet gjorde ett superjobb och fick det hela att kännas som om det hände väldigt mycket på scenen, fast alla egentligen stod stilla. Längst bak på scenen var en annan skärm som visade en film till varje låt. Alltså en väldigt välproducerad show.



Min favoritperson på den stora bildskärmen, Mats:)

Har åkt en tur på Göta Kanal med Uffe & Björn. Vi sjöng lite för ett födelsedagsbarn och det var rekord i liten plats att vara på, eller rättare sagt, jag är imponerad över att vi tre kunde klämma ihop oss bakom några bänkar när vi sjöng! Uffe lämnade över några revynummer så nu sätter repetitionerna igång till årets nyårsrevy. Varje år har revyerna hetat något med kortspelstema och i år kommer den heta "Klädpoker med Tage Berglund" -spännandesmiley.

 

Björn Fredell & Uffe Holmertz i Göta kanal.

Har börjat kolla efter nytt PA och testade ett Bose system från Musikbörsen. Kanonljud, men jag var inte riktigt vän med mixern som funkade till det systemet. Jag fortsätter att leta, skulle gladeligen köpa om det kom något som var helt trådlöst, för av någon anledning blir det alltid "spagetti" av alla kablar när man ska linda ihop dom och det spelar ingen roll hur fint man lagt ut dom, det blir ändå så.



En obligatorisk kabelhärva!

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Nöden har ingen lag

AllaSkapad av Lotta Källström tor, augusti 13, 2009 23:29:14

I kväll gjorde vi vår andra spelning med Lina Sandell-kvartetten. Den här gången var vi i Styrstad kyrka och det var fullsatt med publik ända ner till sista bänkraden. Det var en skön och rofylld stämning i kyrkan vilket jag tror många behöver, inte minst jag... Det är underbart att göra en konsert som värmer både publiken och en själv, för Sandells låtar berör verkligen.

Jag är också tacksam över att spela och sjunga ihop med såna duktiga musiker; Fredrik på piano & dragspel & Per på kontrabas, trumpet, kornett & ett till blåsinstrument som jag inte kommer ihåg vad det heter:), som i denna lilla sättning får det att låta så bra, och Uffe förstås som har grävt i Lina Sandells historia och berättar den på ett fantastiskt underhållande sätt med både humor och allvar.

Jag, Per Olander, Uffe Holmertz & Fredrik Ingå

Tidigare under dagen var jag med dottern på hennes nya skola. Hon slutar i den musikklass hon går och börjar i en vanlig skola i närheten av var vi bor. Det kommer bli kanonbra, det är jag säker på, för man känner på stämningen bara man kliver in i en skola om den är bra eller inte. Vi blev presenterade för alla lärare och övrig personal i vår rundvandring och dom tog sig alla tid att prata en stund med oss vilket ger ett positivt intryck!

Så blev det en sväng på stan för att äta lite mat och utanför restaurangen gick en mamma med sin lilla son och plötsligt blev det väldigt bråttom för honom att få av sig byxorna och lätta lite på trycket:) Nöden har liksom ingen lag. Det blev ett glatt lunchande då alla som åt vände blickarna mot den lilla pojken som sedan struntade i att ta på sig sina byxor när han knallade vidare på stan.



Den som inga byxor har, han får gå med rumpan bar.

I morgon ska jag till Eskilstuna och kolla på Alan Jackson, Jill Johnson & The Refreshments, sen blir det övernattning på Sundbyholms slott. Det kommer bli en bra dag:)

Ha det gottsmiley//Lotta

Ansiktsmålningar

AllaSkapad av Lotta Källström tis, augusti 11, 2009 23:28:55

Jag målade riktigt många ansikten i helgen, det blev totalt 5 timmars målande. Ägnade 4 minuter åt varje barn och när det var klart orkade jag inte med något annat än att sova. Tvingade med min syster & systerdotter att hjälpa till...med att måla!



Två små söta systrar som dagen till ära ville vara fjärilar

....och så en liten söt lejonunge:) Jo, fjärilar & lejon är alltid dom mest populära motiven



Fredrik Ingå, Hans-Åke Landström, jag & Uffe Holmertz

Kom alldeles nyss hem efter vår första spelning med Lina Sandell kvartetten och det kändes riktigt bra! Lina Sandell var diktaren som skrev ca 1700 dikter varav några av dom mest kända är "Tryggare kan ingen vara & Blott en dag". Publiken som var ombedda att inte applådera förrän efter konserten gav oss långa varma applåder med stående ovationer och "en gång till" klappar. Någon tyckte att jag sjöng bättre än Paul Potts...haha hur ska man tolka det...han sjunger ju opera:) På torsdag kör vi samma program i Styrstad kyrka. Eh, det blir ingen opera då.....heller!

Ha det gottsmiley//Lotta

En bra kväll

AllaSkapad av Lotta Källström tor, augusti 06, 2009 16:07:35

I går var det rock & countrykväll på Sumpen i Tyrislöt. Jag spelade med Stefan Wikström & Hasse Persson band och vi kunde inte haft mer tur med vädret! Flera av Sumpens musikkvällar har varit regniga och eftersom det är utomhus har man ju sett tidigare i sommar hur det har gått. Läste på några löpsedlar att det var den regnigaste juli på 50 år....då har vi haft det då...nästa sommar blir soligare och vi bokades till onsdagen den 28 juli 2010, kom då om ni missade det här årets spelning:)

 

Göran Hanning, Roger Hedin, Stefan Wikström, Hasse Persson, jag & Mikael Hjort

Trummisen Hasse Persson fick sällskap på scenen av en tjej i publiken

Den lilla killen var helt inne i musiken och dansade med grym inlevelse

Nu drar jag ut till båten.

Ha det gottsmiley//Lotta

Nu är jag trött

AllaSkapad av Lotta Källström tis, augusti 04, 2009 23:40:25

Den här lediga dagen blev allt annat än ledig. Jag borde omvärdera min betydelse av ledig, hmm, har ju jobbat hela dagen men utan inkomst....den kommer liksom senare:) Har förberett sångerna inför veckans bröllop och 3 begravningar, repat inför morgondagens spelning i Tyrislöt, varit på möte inför eventuella jobb i framtiden, fixat tyg till scenkläder och mätt mig hos sömmerskan, ja det var väl allt....så nu är jag trött! Tänker bli "ett med soffan" innan det är dags för bädden.

Ha det gottsmiley//Lotta

Hett i baljan

AllaSkapad av Lotta Källström tis, augusti 04, 2009 02:43:53

Syrran och hennes sambo har under sommaren blivit lyckliga ägare av en bubbelpool utomhus med massagestrålar som jag, Linnéa och syrran hade den äran att begagna i kväll. Det var helt underbart att ligga i det varma vattnet och bara slappa, ja något av det mysigaste man kan göra:)



Bubbel i baljan med Linnéa & mig

Tidigare under dagen repade jag med Fredrik Ingå & Uffe Holmertz inför våra Lina Sandell konserter som börjar nästa vecka. Det blir ett kyrkoprogram med mycket lugn och skön stämning, det kan behövas eller hur! Tänk att Lina Sandell skrev mer än 1700 dikter, däribland "Tryggare kan ingen vara" & "Blott en dag". Konserterna är i Appuna kyrka mellan Skänninge & Väderstad på tisdag & i Styrstad kyrka utanför Norrköping på torsdag kl. 19 bägge dagarna.

I morgon blir det möte i Linköping, träff med en sömmerska för lite coola kläder till en fotosession och rep inför onsdagens spelning med Stefan Wikström & Hasse Persson band i Tyrislöt.

Ha det gottsmiley//Lotta

Show Boat

AllaSkapad av Lotta Källström sön, augusti 02, 2009 23:22:22

Det har varit en hektisk helg med mycket jobb, men bara roliga saker, och när det är roligt kan man göra hur mycket som helst bara man är mätt och bilen går bra!

Var också på kollationeringen av musikalen "Show boat" som har premiär i Värmekyrkan i Norrköping den 2 oktober. Jag ska inte vara med själv utan det är min dotter Linnéa som kommer att spela rollen som "dottern Kim som barn". Hon kunde inte vara med eftersom hon var på U2 i Göteborg så då gick jag dit för att få all nödvändig information.

Vid en kollationering läser alla sina repliker ur manuset och det kommer bli riktigt bra kan jag lova! Några av huvudrollerna spelas av Richard Carlsson, Christian Zell, Linda Olsson m.fl.

Berit Malmqvist f.d. teaterdirektör på Arbisteatern spelade rollen som Elli i Teaterbåtens uppsättning 1986. Linda Olsson i rollen som Julie La Verne och Elisabeth Isik i rollen som den vuxna Magnolia.

1997 spelade jag i Arbisteaterns uppsättning av GREASE där Linda Olsson gjorde rollen som Sandy. Det var en riktig plantskola där många av oss som var med gick vidare till professionella karriärer inom musikal & musikbranschen.

Så här såg jag ut då i GREASE....1997smiley

Igår kväll var det country på Björkliden i Grytgöl. Don Redmon Band spelade innan mig och dom har verkligen säkrat tillväxten i bandet. Det var nämligen 3 generationer herrar som stog på scenen, den yngste vid sångmicken kan inte ha varit mer än 5 år gammal och han hade den rätta munderingen med en väst i ko-mönster och riktiga cowboyboots! Det var hur rart som helst, tyvärr tog jag ingen bild på honom så ni får föreställa er hur söt han var:)

Ha vad bra:) Jag fick under kvällen en bild av pojken Filip, från hans mamma Hanna Fransson taget vid ett annat tillfälle! Kolla honom...vilken goding!

Ha det gottsmiley//Lotta

Väder & allsång

AllaSkapad av Lotta Källström tor, juli 30, 2009 15:00:34

Det var väder igår, så pass att allsången på "Två små hus" i Motala blev av. För två onsdagar se´n då jag skulle varit med blev det ju inställt på grund av regn.

Gästartister för dagen var Robban Haglund som vanligtvis sjunger i gruppen Fantastic Four, Johan Birath, politiker, författare och vansinnigt rolig i sina berättelser om sig själv och andra lustiga händelser och så jag. Björn Fredell & Uffe Holmertz höll i programmet som var hela två timmar långt, två timmar som gick rasande fort.

Jag tog tillfället i akt att testa en av mina nya låtar för publiken och dom fick visa tummen upp eller tummen ner för vad dom tyckte. Låten fick tummen upp:) Tur va??

Robban Haglund hade med sig sin vän, tillika hobbyfotograf Jesper Lillbacka som skickade över några bilder från gårdagen. Tack för det! (därför är egot själv med på varenda bild i det här inlägget;)

Tummen upp eller tummen ner?? Nädå, jag tvingde inte upp någon tumme:) Här är det närkontakt i "Du är min man"!!

Robban Haglund, Björn Fredell, Uffe Holmertz & jag



Bjöd på en av låtarna, som jag ofta får önskad i Radio Östergötlands "Levande jukebox".

Nu ska jag fortsätta med mitt kontorsgöromål.

Ha det gottsmiley//Lotta


Snål i kantarellskogen

AllaSkapad av Lotta Källström ons, juli 29, 2009 01:00:30

Jag har varit på husvisning av ett mindre hus utanför Norrköping och blev sittandes på några trädgårdsmöbler och förundrades över cirkusen! Hur mycket folk som helst var där och det verkade som det var guld som var till salu! Huset var gulligt med en fin nybyggnation där det var bygglov på nästan allt(!) och en rejäl altan som man gärna velat ha, men renovering & tillbyggnation var absolut inte gjort av någon fackman. Det var genomgående lite tjosan hejsan med vinklar och vrår... Så det blir inget för mig den här gången.



Husvisning innan cirkusen börjat

I lördags var jag på fest för ett flygplan som fyllde 25 år. Det är min pappa som är flygare och planet "Starduster" är riktigt coolt med två öppna sittbrunnar. Flera av herrarna som byggde det var där och dom ska vara riktigt stolta över vad dom åstadkommit. Förr flög jag själv segelflyg, men som trött tonåring med migrän blev det inte så långvarigt...

Starduster 25 år

I söndags var jag på Ringarumsdagen för att sjunga önskelåtar tillsammans med Roland Engdahl. Fast lagom till att vi skulle börja blev det strömavbrott och det var ingen som hade nyckel till huvudsäkringarna... 30 minuter senare hade det löst sig genom att ta el från ICA affären bredvid och vi kunde köra igång. Det var fler incidenter under dagen; Landshövdingen Björn Eriksson som skulle komma för att få en utmärkelse fick istället åka till akuten med sin infekterade fot. Så kan det gå!

Har varit en sväng i skogen och hittat lite kantareller. Har ett ställe som kantarellerna troget växer på år efter år, fast det värsta är att någon annan hittat "mitt" svampställe och plockat dom flesta strax innan!!! Man blir verkligen snål i kantarellskogen:)

I morgon blir det nytt försök till allsång på Två Små Hus i Motala. Håller tummarna för att det inte regnar....

Ha det gottsmiley//Lotta


Countryfestival

AllaSkapad av Lotta Källström lör, juli 25, 2009 00:38:08

Har varit iväg med "Red Strings Band" på spelning i Norge och har suttit i mer än 40 timmar på tåg, det är lika med en vanlig arbetsvecka. Visst kändes det i kroppen, för man är van att röra sig mycket mer, men ändå gick det väldigt bra. Speciellt på hemresan då det var happy hour i baren från 16 på eftermiddagen till 23...Tjohoo!!!

Resan började med en trerätters i 1:a klass-kupén på SJ. Jag slog på stort och la till 11 kronor för att få åka lite bekvämare. Beställde mat för 98 kr och förväntade mig pölsa eller liknande, men det var riktigt gott, det ser ju lite slabbigt ut, men om man blundar går det bra!

Det fanns en vakthund på festivalen vi spelade på. Denna skräckinjagande varelse hette Henrik.

Vem har det jobbigast. -Tjuren eller ryttarinnan???

Grillad val, något nytt för smaklökarna. Lite leveraktigt i konsistensen...

Vår trummis Putte Saavedra tillsammans med en av alla kvinnor som ville bli fotograferade tillsammans med honom:)

Pedal steel gitarristen Nicke Widén.

Ulf Holmberg, jag och halva Göran Holmberg

En Norsk gutt med goa vänner som klätt honom lagom till sin svensexa. Nice:) Han fick stå i en rondell och vinka åt bilar....

Tåget från Narvik slingrar sig utmed dom branta bergen. Har inte varit så långt norrut förr och blev tagen av det häftiga landskapet. Hoppas på fler turer dit.

Jag hoppade av i Gävle och hade turen att få några biobiljetter till förhandsvisningen av "Sommaren med Göran". Jag skrattade högt flera gånger och smålog hela tiden:) På bilden är en av Gävles 20 sommarbockar som alla målats av olika konstnärer, kul, för visst förväntar man sig att möta bockar i Gävle.

Vi har det bra, vi här bak i bilen... Linda Gail Lewis med dottern Annie-Marie Dolan och rödspättan på högerkanten;) Linda och Annie var på väg till en spelning i Västervik och se´n vidare till Frankrike för att spela med Lindas bror, Jerry Lee Lewis och B.B.King. Jag hoppade av i Norrköping för att tippa av min packning.

Sen var det dags för allsång i Gamla Linköping där Ragnar Dahlberg har sitt café. Här är jag med Jessica Eriksson, som inte längre är singel som jag skrivit i tidigare inlägg:) och Ragnar Dahlberg

Ragnar agerade John i låten "Käre John":)

Efteråt for jag ner till Västervik för att kolla The Refreshments när dom spelade på MC dagarna. Var nyfiken på gitarristen eftersom dom testar tre olika under sommaren. Nu har jag sett alla...det blir spännande att se vad som händer!

Var igår med Björn Fredell och Uffe Holmertz för att gå igenom det vi tidigare spelat in till vår kommande CD "Stockholm-Motala" som innehåller en del av låtarna vi sjunger i showen med samma namn.

Så spelade jag på en uteservering på kvällen och runt mina fötter kröp en igelkott! Vet ju inte om igelkottar bits, så jag tyckte det kändes tryggast att dra upp fötterna från backen:)

Ha det gottsmiley//Lotta

Norge

AllaSkapad av Lotta Källström tor, juli 16, 2009 02:42:41

Packar för fullt, för i morgon åker jag med bandet Red Strings till Hålogaland countryfestival nära Narvik i nord-Norge. Att packa för fullt är fel att säga, för jag lägger ner så lite som möjligt och försöker va så smart jag bara kan. Som t.ex. att ta med det hårspray som det är minst innehåll i, och den minsta klänning jag kan ha, och den lättaste tröja jag kan hitta...ja så har jag hållt på här hemma ett tag:) Åker tåg upp till Narvik som tar ca 22 h och då vill man ju inte hålla på att släpa runt på en massa onödig skit!

På tal om skit så finns det en Bajskalkylator på nätet som beräknar hur mycket du mockat ur dig i ditt liv!! Tänk att man får tips om allt "viktigt" man kan tänkas behöva veta....dessutom är den här sidan Norsk, med tanke på var jag åker i morgon:) http://www.bajs.no/

Idag skulle det varit allsång på "Två små hus" i Motala, men spöregn gjorde att det hela ställdes in, så när som på en enda sång acapella för ett gäng som åkt 8 mil för allsångens skull. Det fick istället bli fika för oss som skulle uppträtt och då var man ju på rätt ställe!

Allsångsgänget; Åsa Sjöberg, Lotta Källström, Magnus Jonsson, Björn Fredell, Uffe Holmertz & Roland Engdahl

Vilka glassar dom har! Den största heter Vättern och innehåller hela 16 kulor. Det finns faktiskt folk som äter upp så´na själva, så det är inte för inte "Två små hus" går under benämningen glassrestaurang.

Megaglassen "Vättern" på Två små hus http://www.tvasmahus.com/

Bokningen jag skrev om sist, som inte är förrän i juni om två år, blev ännu roligare idag då förfrågan bättrades på från 1 spelning till 12 heldagar:) Fortsättning följer...

Ha det så gottsmiley//Lotta

Kanaldans

AllaSkapad av Lotta Källström tis, juli 14, 2009 23:34:37

Tog en sväng med hojen idag. Det är härligt att känna alla somriga dofter när man far fram, svårt att hålla hastigheten bara! I bilen tar jag hjälp av farthållaren att hålla mig till att vara skapligt laglig;), men på hojen har jag ju ingen. Eller rättare sagt; har inte fått någon farthållare av min pappa som faktiskt uppfunnit egna till MC:)

Sen tog jag, min storasyster och hennes fästman en tur till Söderköping för att käka Thaimat och lite saffransglass. Den godaste glassen i Sörping är den i källaren under La Uva på Rådhustorget. Prova! En promenad utmed Göta Kanal ingår alltid i besöken och vi upptäckte att det var kanaldans där och det är riktigt underhållande att bara stå och glo på folk som dansar...

Kanaldans i Söderköping

Under dagen har flera bra bokningar kommit in, för det brukar vara så att dom kommer i stim. Lustigt, men så är det. Och den roligaste var av ett sällskap som var ute i riktigt god tid, för den spelningen är först i juni 2011... Tack för det Håkan:)

I morgon kväll är det allsång i "Två små hus". Uffe Holmertz & Maria Anderssons mysiga glassrestaurang i Motala, fast innan dess ska jag bli ompysslad i håret på Studio 22:)

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Mitt i naturen

AllaSkapad av Lotta Källström tis, juli 14, 2009 01:56:46

I dag har jag kört vägen från Tyrislöt i Östgötaskärgården till Norrköping och det var rena rama Safariparksupplevelsen! Körde ihjäl en groda, väjde för en hare, nitade för ett rådjur och hela rutan full av nattfjärilar! Vilken naturupplevelse va! Och just NU när jag sitter och skriver kommer en stor skalbbage krypandes på skrivbordet!!! Har jag städat så dåligt på sistone eller kan det vara för att fönstret står öppet??

Hade varit på ön Kullholm och sjungit på en friluftsgudstjänst. Vilken härlig ö som prästen Åsa Ström har sitt sommarhus på och så generöst av henne att bjuda folk dit! 70 personer hade tagit sig till platsen med båt och det var riktigt mysigt! Som körsångare under mina låtar var det ett gäng får som bräkte i en hage alldeles intill. Mer naturupplevelser alltså:) Mötte också den äckligaste varelsen i svensk natur enligt mig; fästingen, som är riktigt vidrig! Varför finns dom??

Passagerarbåten till Kullholm med kapten Kalle

Hade en gång en fästing som bitit sig fast på min kropp och som ett brev på posten drömde jag den natten om stora monster som höll på att äta upp mig:) En drömtydare kanske hade sett något annat...

I morgon ska jag växla lite pengar åt Linnéa som ska åka helt själv till vännerna Minka & Cahit i Holland. Pirrigt att släppa henne ensam på flyget, men hon är så redig att hon klarar det bra! Annars hade jag inte släppt iväg henne förstås! Hon ser i alla fall fram emot att åka dit. Minka som flyttade från Norrköping till Amsterdam för ca 2 år se´n är akrobat och har alltid varit Linnéas stora idol och hon är en verkligt bra förebild.

Minka & Cahit; en vanlig dag i en park i Amsterdam:)

Kolla förresten in Minka & Cahit på youtube när dom var med i "Holland´s got talent" http://www.youtube.com/watch?v=9vHkclEstMo

Sov gottsmiley//Lotta

Semester och så lite Ullared

AllaSkapad av Lotta Källström lör, juli 11, 2009 13:11:19

Yes! Jag prickade in finväder under min semester! Plus att Mats och jag lyckades få ledigt samtidigt:) Har haft det jätteskönt med mestadels lata båt-dagar både i Norrköping & i Gävle. Motorcykeln har mest stått på parkeringsplatsen!

Linnéa hade några olika kompisar med sig på turerna i Bråviken där hon och kompisen Carro hakade på spa-trenden. Dom sparade X-antal kronor och smetade in sig själva i blålera:) Att dom senare klagade på att det sved i ögonen kunde dom inte förstå...

Linnéa & Carro fulla med blålera

Så var det födelsedagsfirande för Linnéa som nu är 13 år och utomhusbröllop då min faster Gerty gifte sig med sin Ronny efter att ha haft varandra på prov i 15 år:) Träffade nästan hela släkten som man annars inte ser så ofta.

Hederspromenad för dom nygifta

Herr & Fru Falk

När semestern närmade sig sitt slut tog jag mig hem från Gävle inställd på att jobba igen, men på grund av regn blev spelningen tyvärr inställd så jag fick ett par extra ledighetsdagar, nu i regn, så vad skulle jag hitta på då??

Jo, jag gör som så många andra svenskar och drar till Ullared:) Har aldrig varit där tidigare och jag tänker aldrig åka dit igen! Nä, det var som ett tivoli för köpsugna fast utan karuseller, så när som på en liten barnsnurra utanför butiken. I höst kommer det en dokusåpa från Ullared på TV, gissar att det blir likt Kanal 5:s Färjan, fast folk inte är onyktra. Vad som fanns att handla där finns till samma priser på Rusta, Clas Olsson, ÖB & på Bonus.

Tivoli Ullared

Ullared var fullt av små gråtande barn som tvingas vara på eländet och förvånandsvärt mycket gubbar! Trodde dom skydde ställen som detta, men dom hade kanske en överenskommelse med tanterna om att hänga med bara dom fick besöka den nyare butiken på området -Erotik Outlet:) Som i folkmun även kallas "Pullared"....

Pullared:)

Nu ska jag hämta Linnéa som varit på Sportscamp-läger och dansat i en hel vecka.

Ha det gottsmiley//Lotta

Semester

AllaSkapad av Lotta Källström sön, juni 28, 2009 12:31:09

Årets semester har just inletts och jag har hela en och en halv vecka på mig att göra ingenting:) Och det tänker jag göra hemma vid båten och på motorcykeln.

I natt var jag på en logdans varav ett set bestod av att kompa sånger i en minipub. När jag fick den förfrågan om att helt akustiskt spela där tänkte jag att det kunde bli svårt att höras, men inne i den lilla puben packade folket in sig tätt som sillar och sjöng utav bara sjutton. Det blev inte alls som jag förväntat mig utan något helt annorlunda då allt folk hade så´n entusiasm i sångerna! Jag blev liksom en körledare:)

Semester

Ha det så gottsmiley//Lotta

Lida countryfestival

AllaSkapad av Lotta Källström lör, juni 27, 2009 02:43:25

Man borde alltid göra det man tänker, som idag när vi hade en spelning på Lida Countryfestival och jag packade med mig mina scenkläder. Då tänkte jag att det kanske vore bra att ha en extra klänning med sig om det skulle hända något med den jag tänkt ha på mig....och mycket riktigt, klänningseländets dragkedja som går hela vägen utmed ryggen gick sönder och där stod jag en stund innan vi skulle på scenen utan någon reserv-klänning och den jag hade på mig hade just delat sig i två!

Som tur var hade jag med mig ett hotellkit med nål och tråd, ett sånt där litet paket med en trådbit snurrad några varv runt en pappbit.... Det var bara att hoppas på att tråden skulle räcka och sätta fart med att sy i sig i klänningen (jag hann, tråden räckte och det höll hela spelningen)

Här är alla i The Red Strings band. Ulf Holmberg, Nicke Widén, Göran Holmberg, jag och Putte Saavedra


Countryartisten Inger Nordström med en blundande Christina Birgell & mig

I morgon tar jag sovmorgon hela dan tror jag innan det är dags för logdans:)

Ha det gott! //Lotta

Allsångspremiär

AllaSkapad av Lotta Källström fre, juni 26, 2009 02:12:45

Vackert väder, båtar i Göta Kanal bara några meter bakom ryggen & allsång. Kan det bli mer lättsam sommarunderhållning?? Platsen är vid Brådtom sluss och nästan 1000 personer hade hittat dit och med sina medhavda stolar var dom med och luftade sina strupar i sångerna.

Jag, Stefan Wikström och min dotter Linnéa var gästartister för dagen. Stefan & jag bjöd på låtar ur repertoaren vi hade under showerna "Från Elvis till Dolly", ett knippe välkända låtar som går hem hos dom flesta.

Jag & Stefan Wikström

Linnéa som snart blir 13 år sjöng några klassiker; Hallelujah I just love him so, Stupid cupid och höll i allsången på Idas sommarvisa. Hon tog emot långa varma applåder och fick skriva autografer efteråt:) Första gången hon stod på en scen var hon 4 år och sjöng Det gåtfulla folket & Vad det är bra att jag har dig från Nils Karlsson Pyssling. Det roliga med henne är att sången kommer så naturligt, det är inget märkvärdigt för henne och hennes röst är aningen jazzig vilket flera kommenterade efter hennes framträdande. Och jag tycker förstås hon är bäst i världen:)

Linnéa, från hennes vinkel

Nästa vecka är Lana Brunell, Nisse Sandström & Bruno Andersson gäster på allsången vid Brådtom sluss. Det blir bra kan jag lova!

I morgon spelar jag med bandet på Lida Countryfestival utanför Stockholm vilket jag verkligen ser fram emot, det blir toppen helt enkelt!

Nu ska nattuglan knyta sig...

Ha det gottsmiley//Lotta

Villa Solliden

AllaSkapad av Lotta Källström tis, juni 23, 2009 01:40:16

Idag var det offentlig invigning av Villa Solliden i Kolmården som är ett Värdshus med konferens & rum. Lotti & hennes man Nicklas övertog villan i maj och har fixat det så fantastiskt fint där prylarna i huset matchar husets ålder från början av 1900-talet. Dom bjöd ett 100-tal gäster på toppengod mat från Östgöta Kök som dom samarbetar med. Mitt sommartips är att åka till Villa Solliden för en sommarbuffé:)

Lotti & Nicklas på http://villasolliden.se

Med mig var min storasyster Camilla och vi underhölls av familjen Biegniewski med pappa Kryspin, Violinist i Norrköpings symfoniorkester, 14 åriga dottern Julia som har titeln Svensk Mästare i violin och så lillasyster Nicole 6 år som charmade alla:) Vilken familj! Det ligger många timmars övning bakom.

Kryspin, Nicole & Julia Biegniewski

Syrran Camilla i förgrunden:)

Ha det gottsmiley//Lotta

Midsommarhelg

AllaSkapad av Lotta Källström sön, juni 21, 2009 23:24:18

Så har årets midsommar avklarats med fint väder som omväxling! Och som pessimisten skulle sagt...... -Nu går det mot mörkare tider!! Hua, nä så vill jag inte tänka!!

På midsommaraftonen var jag tillsammans med Uffe Holmertz, Björn Fredell och Roland Engdahl och underhöll på festplatsen Björkliden i Grytgöl.

Uffe Holmertz & Björn Fredell med en bekant som är finklädd i folkdräkt

Varje år engagerar sig byborna i Grytgöl i ett karnevalståg; Polustus, där dom driver med händelser under det gångna året och vad som är mest fantastiskt är att så många är med, vilket lockar besökare från hela länet, ja det lär vara det största misommarfirandet i Östergötland. Korvförsäljaren slutade räkna efter 4000 sålda korvar:)

Gammal som ung engagerar sig i Polustus karnevalståg.


Under dansen runt midsommarstången hade jag klätt om till clownen Lattjo efter att ha sjungit tillsammans med herrarna Uffe & Björn från scenen under tiden folk kom in till festplatsen. Årets långdans var den bästa någonsin, tror det beror på att det var många vuxna med i dansen som höll ihop det hela.


Clownen Lattjo i mitten av raketen

Sen var det bara att tvätta av sminket och dra vidare på bröllop där Roland Engdahl & jag underhöll för några bekanta på en riktigt trång och gemytlig tillställning i ett garage:) Även midsommardagen gick i bröllopets tecken, så idag har jag tagit det riktigt lugnt. Har fått båten i sjön, putsade lite på den och tog en sväng för att testa nya motorn. Härligt att bara ta igen sig och komma ner i varv i den lilla båten.


Ha det så gottsmiley//Lotta

Red Strings

AllaSkapad av Lotta Källström ons, juni 17, 2009 00:05:01

Var i Uppsala och repade med Red Strings Band i dag. Dom är så duktiga! Presenterade några nyskrivna låtar som funkade riktigt bra, dom kör vi på nästa veckas countryfestival på Lida.

Namnet, Red Strings, som ju också min debutplatta heter, står inte för några röda stringtrosor som många tror....nej, det är jag som har röda strängar på min gitarr...förstås:)

I morgon tror jag på sommaren och det passar bra till min lediga dag!

Ha det så gottsmiley//Lotta

Marathon

AllaSkapad av Lotta Källström mån, juni 15, 2009 16:05:39

Efter en marathonhelg med 14 timmars arbetspass blir man nästan lite bakis fast man inte druckit en droppe. Och hade jag gjort det hade jag varit väck i en hel vecka...

Nu är jag i alla fall lite ledig, så när som på ett rep med countrybandet i morgon. Vi ska spela på Lida Countryfestival på fredag i nästa vecka:) Det ska bli superkul! Och på tal om något annat kul inom countryvärlden har jag köpt biljetter till Alan Jackson som kommer till Eskilstuna i augusti.

Så har The Refreshments sålt guld med den senaste plattan "A band´s gotta do what a band´s gotta do" vilket innebär 20.000 sålda plattor. Skönt som sjutton att inte alla laddar ner låtar från internet....



Mats med guldet....

Ha det så gottsmiley//Lotta

Dom pekade finger åt mig

AllaSkapad av Lotta Källström tor, juni 11, 2009 19:37:47

Det är tur att man är på gott humör när andra behöver uttrycka sin ilska och frustration över en:) För nu har det pekats finger åt mig i två olika situationer under loppet av en timma... Det första fingret var av en riktigt gammal gubbe i en bil som tyckte jag blinkade för sent när jag körde, jag fnissade mest åt att han höll sitt krokiga gamla finger länge och väl i framrutan:) ...för en så´n trafikföreteelse ska ju straffas!! Sen körde jag förbi några liftare och även dom pekade finger åt mig för jag inte stannade med min fullastade bil. Lite avsky ska man ju få ibland i kontrast till allt roligt, eller hur!

Och roligt hade jag under en spelning i Sörsjön för ett gäng från Dagcentralen Nyckeln. För visst är det härligt när det helt spontant börjar dansas med rullstol och allt. Där får man hur mycket värme och glädje som helst tillbaka när man underhåller!

Rullstolsdans med Dagcentralen Nyckeln i Sörsjön

Så har Lana Brunell & jag inlett sommarens musikcafékvällar på Knäppingsborg. Det var en kylig kväll med regnet hängandes i luften, men vädret till trots så blev det riktigt mysigt ändå (med Lana i täckjacka & jag med stelfrusna fingrar). Vi bjöd på en rad låtar i avskalad sättning med bara sång & gitarr, dom jag gillar bäst är nog ändå låtarna som Eva Cassidy arrangerat.

Lana & Lotta i Knäppingsborg

Så till slut har min minsta syster Felicia tagit studenten:) Stort grattis & lycka till! Nu väntar världen.

Felicia tar studenten

Ha det gottsmiley//Lotta

Sommarrevyn "Vi på Snorkråkan"

AllaSkapad av Lotta Källström lör, juni 06, 2009 00:03:20

Min internetuppkoppling på hemdatorn har varit nere några dagar och kommer att vara så i några dagar till. Just nu lånar jag vännen Lanas dator. Jag har fått flera telefonsamtal b.la. från min söta faster som undrar om det hänt något eftersom jag inte varit uppkopplad. Visst är det roligt, man har kontakt på ett helt annat sätt nu än för bara några år sedan.

Jo, hänt något har det ju, fast bara roliga saker! Som i onsdags då jag och min kusin Eva-Linda var på premiären av sommarrevyn "Vi på Snorkråkan" av Choppevent. Jag hade med mig en stor påse snorgrönt godis till ensemblen... Det var en underhållande kväll...ungefär som om det var Norrköpings kulturarbetares personalfest, för många var där och det var en härlig stämning i publiken. Och så fick jag bli så där imponerad igen som jag ju gillar att bli.

Den här gången var det av Mattias Carlsson & Denny Lekström som gjorde ett fantastiskt steppnummer -Världsklass säger jag bara! (det är Mattias som koreograferat Norges bidrag till Eurovision song contest)

Ensemblen i "Vi på Snorkråkan" Anders Håkansson, Maria Olofsson,
Pontus Helander, Carina Perencranz, Mattias Carlsson & Denny Lekström

Några av dom roligaste numren var skrivna av Uffe Holmertz som inte bara skriver till sin egen revy utan också till andras.

Pontus Helander efter föreställningen, han bjuder alltid så härligt på sig själv

Efter föreställningen gick ett gäng till Bomullsfabriken och fortsatte "personalfesten", det borde bli tradition i det och att då ännu fler hängde med:)

Peter Malmberg & Johan Östberg. Bägge begåvade musiker. Johan
inflyttad till Norrköping och Peter på väg härifrån.

Jag hade Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson till bordsgranne och vi fann direkt gemensamma nämnare i Gävle där ju han ursprungligen är ifrån. Jag brukar passera hans sommarhus, nästa gång får jag vinka:)

Kricka Fäldt, Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson & Rödluvan:)

I kväll har Lana & jag repat låtar till nästa onsdags "mysfaktorskonsert" på Knäppingsborg. Deeet blir rooligt:)

Ha det så gott (till nästa gång)smiley//Lotta

Lattjo

AllaSkapad av Lotta Källström mån, juni 01, 2009 12:47:07

Helgen har varit hektisk men trevlig. Började med att vara på Radio Östergötland på fredagen där jag fick in de mest skilda önskelåtar, den första att ge sig på var Snälla snälla, som jag aldrig sjungit tidigare och upptäckte att den inte var helt lätt...Af Ugglas fraserar ju på sitt eget speciella sätt, men jag fick ihop det till slut:)

På lördag var jag på bröllop där det var så mycket kärlek i luften att den nästan gick att ta på. Mycket skratt och glädjetårar den dagen (ända till 02.00).

Så det var segt att gå upp på söndagmorgonen förstås, men jag kravlade mig ur sängen och klev i clownmunderingen för att åka till Linköping och Bergs slussar där det var Barnens dag (på mors dag) med insamling till Barncancerstiftelsen.


Det var ett
riktigt välarrangerat evenemang med mycket aktiviteter som lockade både barn och vuxna. Jag var anlitad av Östgöta brandstodsbolag och var en clownig aktivitetsledare vid deras monter. Så var det även flyguppvisningar, klätterväggar, svävare och mycket mer. Det är ett så´nt arrangemang jag gärna hade åkt till privat och bara strosat runt på, det får kanske bli nästa år då.

En skrämmande monter hade Älgskadefondsföreningen som visade hur stor en älg är när den väl hamnat på motorhuven på en bil. Förra året var det ungefär 34 000 viltolyckor i Sverige. Läskigt!!

Efter en hel dag i gassande solsken fanns inget bättre att göra än att lägga omkull sig i gräset, rödbränd och uttorkad....

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Söderköpingsprofil

AllaSkapad av Lotta Källström tor, maj 28, 2009 23:19:21

Den här dagen började med begravning för Söderköpingsprofilen Stefan "Mosse" Månsson. Mosse var en person som alla som varit i Söderköping säkert stött på för han cyklade mellan alla händelser i den lilla staden, morsade på alla och så älskade han all musik som blommar upp i Söderköping på sommaren, framförallt gillade han dansbandsmusik.

Varje gång jag spelade i Söderköping kom han välkomnande och hjälpte mig att bära min anläggning och hojtade oftast: -Tjena snygglotta...dig ska jag gifta mig med! Jag var i och för sig inte den enda han skulle gifta sig med:) Och dom fredagar jag var Levande Jukebox på radion ringde han ofta och önskade låtar.

Så, det kändes väldigt bra att få sjunga på hans begravning där kyrkan var välfylld med släkt och vänner. Jag, tillsammans med Roland Engdahl bjöd på en rad önskelåtar som representerade det Mosse tyckte om, självklart med Leende Guldbruna ögon i slutet.

På kvällen var jag i Milk studios och spelade in reklamspotar till "Allt i hemmet" som ska gå på Kanal 5. Jag får jobba hårt på att släta ut den värsta Östgötska dialekten!

Så här lät förra reklamspoten: http://www.youtube.com/watch?v=8GqOCNY02pE

I morgon ska jag till radio Östergötland. Alltid lika kul att träffa Lana Brunell där. Vi har förresten fått en trevlig gemensam spelning på Knäppingsborg den 10 Juni då vi kommer bjuda på en hel del låtar från Eva Cassidys repertoar...och mycket mer!

Ha det gottsmiley//Lotta

Imponerande

AllaSkapad av Lotta Källström tor, maj 28, 2009 00:57:02

Jag älskar att bli imponerad av människor som är duktiga på det dom gör. Jag blir det ganska ofta men då och då tappar jag hakan av uppskattning.

Det hände idag när jag uppträdde på Frösundadagen i Solna. På samma scen var Mora Träsk och Zillah & Totte. Och "dom" sistnämnda är dom som jag blev imponerad av. Zillah som vann Talang 2007 med apan Totte som hon buktalar med är verkligen värd sin plats på toppen. Hon är otroligt kvick och rolig där Totte kastar ur sig sånt som andra bara tänker:), dessutom sjunger hon jäkligt bra!

Jag med Zillah & Totte

Duon har nyligen släppt en cd som heter “Det Låter Apa” -finurlig titel, eller hur! Och i höstas var Zillah och Totte programledare för ett barnprogram i TV4 (som troligtvis var lika roligt för vuxna...) Go Zillah! För övrigt har Totte fått ny mun flera gånger och det kan man förstå med det ordflödet.....

Nu är det god natt för i morgon är det en fullspäckad dag med en begravning till att börja med.

Ha det gottsmiley//Lotta

Barn är goa

AllaSkapad av Lotta Källström sön, maj 24, 2009 20:42:32

Jag hittade ett kort klipp på min dotter på Youtube där hon 11 år gammal sjöng Ray Charles låt Hallelujah I just love him so. Jag blev överraskad och tyckte den lilla snutten lät jättebra och påpekade det förstås för henne som då rycker på axlarna och säger -Åhhh, jaa men det där har jag väl sett för länge sen:) Man hänger inte alltid med alltså...

Här är länken till klippet: http://www.youtube.com/watch?v=GGoRVZUWQvI

En annan go unge träffade jag på ett bröllop igår. Han visade tydligt vad han tyckte i kyrkan genom att hålla för öronen så fort det spelades någon musik.

Bara att filtrera bort det man inte gillar mellan fingrarna

Nu har jag helg i ett par dagar. Ska jobba först på onsdag under en familjedag i Frösunda. På gemensamt uppdrag är Mora Träsk & Zillah & Totte, ni vet den superduktiga buktalaren och hennes apa som vann Talang 2008. Ska bli en riktigt rolig spelning.

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Logefigur

AllaSkapad av Lotta Källström lör, maj 23, 2009 00:26:51

Så har man då haft sin premiär som levande reklampelare:) Var tillsammans med Robban Zetterberg på nyinvigningen av Ingelsta Shopping och snackade med en massa folk, gav dom erbjudanden till butiker, godis och kaffemuggar.

I logen var en hemsk snidad träfigur som vi försökte efterlikna. Robban gjorde det riktigt bra och skrattmusklerna fick sig en rejäl genomkörare!



Robban Zetterberg (till vänster) & träfiguren

Varannan timma uppträdde Olle NIlsson från Beatelsbandet Liverpool. Han gjorde det helt akustiskt och det lät skitbra, fastän det är svårt att fånga shoppande människors uppmärksamhet så stod dom under tider och sjöng med utan att ens ha något innanför västen...



Olle Nilsson

I morgon blir det bröllop för hela slanten.

Ha det gottsmiley//Lotta

Två sköna dagar

AllaSkapad av Lotta Källström fre, maj 22, 2009 00:29:46

Igår började dagen bra. Var ledig och blev ompysslad på Studio 22, ny färg i håret, toppning och det bästa av allt, huvudmassage! När jag väl gick därifrån var det stort polispådrag utanför dörren. Ett gäng Sverigedemokrater hade samlats på torget i Linköping. Flera av dom blev gripna, men jag har inte hört på nyheterna vad som egentligen hänt. På deras bil stog det: Ge oss Sverige tillbaka. Eh, det är väl bara att ta för sig då, allt finns ju serverat, för alla!






Sedan tog
jag en fika hos vännen Jessica på Dahlbergs café i Gamla Linköping, ett riktigt mysig ställe med den rätta atmosfären.



Jessica Ericsson på Dahlbergs cafè



På tal
om atmosfär, så bjuder herrarna Lasse & Jacek på levande musik som gatumusikanter varje dag hela sommaren i Gamla Linköping och det blir verkligen en härlig stämning, dom spelar slagdängor från förr med ett avsmittande glatt humör.

Se så´n stil dom har:) Gatumusikanterna Lasse & Jacek

Sedan tillbaka till Norrköping och en träff med delar av släkten. Lilla Molly fascinerades av mina skor, kanske tyckte hon det var märkligt att det var hål framme vid tårna... Mycket blir så spännande när man är liten och visst borde vuxna vara mer nyfikna!

Molly undersöker mina fötter

Bäst av allt på hela da´n var ändå att Mats kom till mig. Han körde motorcykel och lyckades klara sig från regnet! Det blev en ganska torr tur även om det störtregnade på sina ställen.

Så idag har vi haft en jättehärlig dag på motorcykeln, fint väder och helt underbara dofter i luften som man går miste om när man åker bil. Det är den här tiden "mellan Hägg och Syrén" som är den vackraste på året eftersom vårblommorna doftar ikapp med grill-oset.

Turen slutade i Norsholm där det varje torsdag samlas en massa motorcyklar. Mycket att titta på alltså och så blev det en liten konvoj på väg hem där dom flesta av hojarna vi åkte med troligtvis inte skulle fixa besiktningen med sina ljud...min som låter minst gick ju inte igenom:)

I morgon blir det jobb på nyinvigningen av Ingelsta handel, gamla Maxi i Norrköping, där jag ska mingla runt och vara rolig;) får se hur det går!

Ha det gottsmiley//Lotta

O vad roligt

AllaSkapad av Lotta Källström ons, maj 20, 2009 00:43:30

Kolla här då, det var väl roligt:) Jag ligger som # 1 på Svenska Närradiolistan

Någon frågade mig vad det innebär att ligga på listan och det är klart att det för det första är väldigt roligt att vara med. Och så spelas min musik på 7 radiostationer runt om i landet och även i Norge flera gånger i veckan. Har fått skivbeställningar från vitt skilda delar av landet och några skivaffärer (det finns ju inte så många kvar) har hört av sig och vill sälja skivan i sina butiker, senast idag Burmans musik i Umeå. Så det är klart att det är kul!

I kväll har jag spelat i ett tält för Svenska kyrkans personal. Det var en samling människor som man kunde höra att dom var vana att ge hals, för i allsångerna lät det riktigt mycket och bra:) Toppenskoj och god mat var det också vilket alltid förgyller vardagen:)

I väntan på att komma in i tältet.

Under kvällen hade också dotterns klass vårcafé där hon för första gången framförde en egenkomponerad låt och jag kunde inte vara där:(

Ha det gottsmiley//Lotta

Begravning, Bilar & Baluns

AllaSkapad av Lotta Källström sön, maj 17, 2009 22:15:46

Den här helgen har varit omväxlande. Det började med sång på en begravning där jag hade haft problem med att hitta den svenska texten till Memory ur cats. Den enda version jag hittade var en liten snutt där Pernilla Whalgren som tonåring sjöng låten. Jag skrev av den och översatte resten själv och fick okej på det av dom sörjande. Men, några minuter innan jag var framme hittade jag låten på Kicki Danielsson-skivan som jag hade i bilen, jag hade bara lyssnat på den ena skivan av dubbelcd:n, så då var det bara att snabbt skriva ner den rätta översättningen och in i kyrkan och sjunga:)

Sedan bar det av till Svenska Rolls Royce enthusiast club och medlemmarnas årsmöte. Vilka bilar! Lyx i snygg förpackning och nog kan det skapa en del avund... Hörde att den svenska avundsjukan kan sätta spår i bilen i form av t.ex. långa repor i lacken eller bucklor på dörrar, tak och motorhuv. Tråkigt, eller hur!



Tre skönheter på rad:)

På lördagen var jag på Fyrudden och sjöng på restaurangen "Ida på Udden". Tänk att dom har öppet varje dag året runt, det är en lyckosaga i glesbygden! När kvällen började var jag inställd på att folk skulle upp och dansa, men dom satt och lyssnade. Jag blev lite orolig över upplägget eftersom jag inte var där i egenskap av att hålla en kortare show, utan en hel trubadurkväll med spontandans... Men det var världens bästa stämning och publiken var verkligen med på allt och sjöng för fullt med i låtarna. Lite senare började det rycka lite i benen på några, och bara någon börjar så följer snart flera efter:) Kvällen blev helt klart en av dom bättre!



Spontandans då gästerna röjde undan borden!

Ha det så gottsmiley//Lotta

Bilsällskap

AllaSkapad av Lotta Källström fre, maj 15, 2009 01:02:07

Har just kommit hem från en spelning utanför Oskarshamn. Dom flesta jobb jag gör är jag själv på och allt vad det innebär med att lasta bilen, köra, rigga, testa ljud, underhålla, riva utrustningen, packa bilen igen, köra hemåt, lasta ur och sen go natt:)

Det är i och för sig skönt att köra bil, ser det som en tid att tänka, repa låtar och prata i telefonen. Och så är jag obstinat mot GPS:en då jag inte kör dom vägar hon vill...gör om rutt...gör om rutt...gör en laglig U-sväng...ja så håller vi på i bilen; GPS:en och jag. I dag hade vi sällskap av Kicki Danielsson eftersom jag övar mig på att joddla:)

Glada miner och go stämning på SKB folket då chefen Olle hyllades

I morgon ska jag iväg och sjunga på en begravning och se´n till Svenska Rolls Royce klubben och underhålla dom.

Ha det gottsmiley//Lotta

Bröllopsfrisyrer

AllaSkapad av Lotta Källström ons, maj 13, 2009 15:06:58

Fick en länk av filmaren Janne Berglund till brudhårsvisningen jag var med på för ett tag sen där Anneli Palmgren visade moderna och fantastiskt vackra brudfrisyrer. Kolla:) http://www.youtube.com/watch?v=7ZZL9bP7J9A

Så är jag en av artisterna i Ladies of country music radio, igen:) Himla kul och väldigt smickrande att va med! http://www.locmradio.com/BobBirchShow.html

Ha det gottsmiley//Lotta

2:a på Svenska Närradiolistan

AllaSkapad av Lotta Källström mån, maj 11, 2009 22:55:50

Kuuul att vara med på topplistan! Sist var det med den egna låten "Made of love", nu är det klassikern "Hey good lookin´" som letat sig in på listan. Jag blev överraskad av att den var med just för att det inte var längesen en låt från min platta låg där, men det är som sagt vääldigt roligt.

Roligt och roligt, grisar ska inte ha roligt som Emils pappa sa, men jag har en liten reflektion från dagens ärende på Claes Ohlsson. Dom har gått från att vara "Gubbdagis" till en butik med massor av prylar även för kvinnor och barn... Och små chica påsar i boutique-stil har införskaffats också... Och då undrar jag bara -Var ska gubbarna gå och ha roligt när tanterna shoppar loss på sta´n??? Svara på det du Emils pappa:)

 

Jag gillar påsarna i alla fall;)

Ha det gottsmiley //Lotta

Svenska närradiolistan

AllaSkapad av Lotta Källström sön, maj 10, 2009 23:43:33

Hey good lookin´ på min skiva; Red Strings ligger som utmanare på Svenska närradiolistan! Håller tummarna för att den ska gå in:)

Lyssna & rösta kan du göra här om du vill: http://www.folkradio.se/snl/

Så här står det i presentationen:

Lotta Källström har gjort succé med sitt första album och hennes egna komposition "Made of love" toppade bl a Svenska Närradiolistan. När hon nu gör ett nytt försök på listan är det med en riktig klassisker i countrykretsar, nämligen Hank Williams "Hey good lookin´". Här har dock låten fått ett driv som man knappast hört tidigare!

Ha det gottsmiley//Lotta

Piggelin

AllaSkapad av Lotta Källström sön, maj 10, 2009 02:01:51

Sitter mitt i natten vid datorn just hemkommen från en fest där den äldsta kvinnan som svänge sina lurviga lär ha varit 92 år!! Det ger mig hopp om framtiden, för så pigg tänker jag också va när jag blir 92:)

Nu går jag och lägger mig för det sägs att man tillbringar en tredjedel av livet sovandes och då är det bäst att jag är med och bidrar till den statistiken. Har också hört att råttor som hindras från att sova dör inom ett par veckor!! Hua...God natt.

Ha det gottsmiley//Lotta

Lina Sandell-konsert

AllaSkapad av Lotta Källström fre, maj 08, 2009 10:50:28

Repet igår med Sandell-kvartetten gick riktigt bra:) Men så är det ju klart duktiga musiker med; Fredrik Ingå på klaviatur och Per Sundström på Trumpet/Flygelhorn & klaviatur, och då blir det lätt att sjunga. Ser fram emot höstens konserter!

Plockade min första stora bukett med vårlycka, en bukett med underbart doftande Gullvivor. Att plocka in vårblommor hör till ett måste för mig, annars känner jag att jag missat våren! I och för sig hade Mats köpt rosor till mig så jag var redan glad innan:)

Om ett tag åker jag til Radio Östergötland för ett inslag av "Levande Jukebox". Ska bli spännande att se vilka önskningar det blir i dag!

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Vårkonsert

AllaSkapad av Lotta Källström tor, maj 07, 2009 13:42:29

I går lyssnade jag på Hagaskolans musikklasser åk 6 & 8 när dom hade vårkonsert, dottern Linnéa går där. Ett stycke av en svensk kompositör var otroligt svårsjunget och troligen ingen musik barnen och ungdomarna hade valt själva:), men dom genomförde det med bravur! En annan låt som dom verkade gilla och fick till riktigt bra med dom höga tonerna och allt var Malena Ernmans "La Voix"

Hagaskolans musikklass årskurs 6, Linnéa längst fram till vänster om killen i randig skjorta:)

Om ett litet tag ska jag iväg och repa inför höstens Lina Sandell konserter, några bokningar har kommit in och jag är säker på att det blir finstämda tillställningar, eftersom Sandellpsalmerna är så bra och väcker starka minnen, hur många har inte hört "Blott en dag" på begravning t.ex. ??

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Mobilstrul

AllaSkapad av Lotta Källström tis, maj 05, 2009 23:03:02

De senaste dagarna har det näst intill hela tiden stått "Ingen täckning" i min mobil!! Jag har ända sedan jag bytte till 3 haft problem, fast nu har det varit värre än någonsin. I mitt arbete är det förödande att inte bli nådd eftersom dom flesta bokningarna kommer via telefonen. Alltså ingen telefon - inga jobb!

Trots reklamation, protokollskrivning på när samtal brutits, vilka adresser jag varit på, när jag bara kunnat ringa "endast nödsamtal", ingen täckning, avläsning av mobilmaster o.s.v.... har jag inte fått bryta mitt avtal med dom, fastän jag hävdat att 3 inte har levererat det dom sålt till mig!

Så...jag blev till slut sur på riktigt, vilket händer var 15:e år ungefär, och lyckades vid ett telefonsamtal (från hemtelefonen förstås:) till 3:s reklamationsavdelning lösa abonnemanget OCH behålla telefonen som plåster på såren!

Kontentan av det hela är alltså att man aldrig ska ge upp!

Ha det gottsmiley//Lotta

Roger Svenssons 60-årsfest

AllaSkapad av Lotta Källström sön, maj 03, 2009 23:31:14

Jag har varit lite seg idag efter en lång men mycket bra dag igår! En dag som började med uppträdande av Björn Fredell, Uffe Holmertz och mej i Cabaret Gourmet-gänget på Motala rundradiomuseum. Vi kör ju showen Stockholm-Motala som bygger på radiohistoria:)

Mellan seten stack jag iväg och sminkade mig till Clownen Lattjo och minglade bland barnen. Att vara clown är tufft eftersom barn är väldigt direkta och genomskådar en på en gång om man inte är "här och nu"!

I Motala byggdes Sveriges första stora rundradiostation 1927 och därför finns i dag Sveriges Rundradiomuseum där och man kan bl.a. kolla in den ursprungliga sändarutrustningen. Det var här som dom första svenska publika radiosändningarna började.

En av de två radiomasterna; ett 120 m högt torn som man kan klättra ända upp till solen i!

På kvällen var det födelsedagsfest i Vadstena för frisören, internationella hårdomaren, Intercoiffure presidenten, konstnären m.m......; Roger Svensson. Han hade bara bjudit folk han gillade att vara med istället för så´na man "ska & bör" bjuda och jag är glad att tillhöra dom inbjudna:) för det var en riktig kanonkväll där Uffe Holmertz gjorde ett superjobb som toastmaster!

Anneli Palmgren, Rogers sambo, hade smyckat hela matsalen i Franskt tema och trots att hon hållt på hela dagen så tog hon sig tid att kamma mig och Elin i riktigt tjusiga frisyrer. Man känner sig väldigt speciell då Anneli skapat!

Lotta Källström, Joakim Roos & Elin Ringborg. Joakim är en frisörguru med hela världens hår som "arbetsplats".

Ha det gottsmiley//Lotta

Hjärnverket live

AllaSkapad av Lotta Källström fre, maj 01, 2009 23:34:09

Britta & Lennarts Nära Kött i Norsholm har ordnat ett cirkustält utanför sin butik & restaurang och i dag var det invigning av tältet med ett återuppståndet Hjärnverk från numera nedlagda Kanal Lokal. Uffe Holmertz höll i en underhållande tillställning med sina gäster, bl.a. Johan Birath och dagen till ära var även Landshövdingen Björn Eriksson en av dom och vad passar väl bättre än att han då inviger det hela! Jag agerade pausfågel med ett gäng visor.



Björn Eriksson
har under sin tid som Östergötlands landshövding hållt i snart 4000 invigningar!

I morgon blir det underhållning av Cabaret Gourmet och Clownen Lattjo i Motala Radiomuseum och på kvällen blir det fest:)

Ha det gottsmiley//Lotta

Fem sinnen

AllaSkapad av Lotta Källström ons, april 29, 2009 22:37:05

Jag var i Ullinge mellan Nässjö och Eksjö i går och höll i underhållningen för ICA Kvantum Värnamos personal då dom hade avtackning av sina chefer.

Det hela började med en aktivitet som heter "Fem sinnen" där just sinnena sätts på prov. Det här är en riktigt kul inledning på en festkväll och det är inte så lätt som man tror. En av deltagarna gissade att det var en hjärna i en låda som man fick sticka in handen i och känna på föremålet när det egentligen var en blomkål....hoppas hon inte jobbar på ICA:s grönsaksavdelning:)

Fem sinnen och här sätts hörseln på prov, resten av kvällen blev toppenbra!

Ha det gottsmiley//Lotta

Bröllop

AllaSkapad av Lotta Källström mån, april 27, 2009 23:56:05

Den här dagen har gått i kärlekens tecken eller rättare sagt i bröllopets tecken. Har varit med på Anneli Palmgrens bröllopsmässa i Slaka kyrka i Linköping.

Anneli, hårkonstnären på Studio 22, hade visning av hårmodeller för frisörer. Vilka fantastiska frisyrer hon hade gjort! Mottot under visningen var att man som frisör borde tänka nytt och framåt så man kommer ifrån dom tråkiga bröllopsfrisyrerna med lite stramt på sidorna och långa lockar i nacken åsså lite blommor på det:)

Jag och Elin Ringborg underhöll med typiska bröllopslåtar.

Elin Ringborg (jag tycker hon skulle bli pin-up modell)

I morgon blir det en tur till Värnamo för att spela på en personalfest för ICA Kvantum

Ha det gottsmiley//Lotta

Cabaret Gourmet

AllaSkapad av Lotta Källström lör, april 25, 2009 18:28:55

Nu ska jag njuta av det underbara vårvädret då jag har en av mina få lediga lördagar på länge. Har fått min & dotterns cyklar fixade och tog en premiärtur, hade nästan glömt bort hur man gjorde:) Jag är annars väääldigt bilburen!

I går var jag på radio Östergötland för ett inslag av den "Levande jukeboxen" sedan bar det iväg till Gusum för en spelning med Cabaret Gourmet och den radiohistoriska föreställningen Stockholm - Motala. Kvällens publik var fantastisk!

Björn Fredell, Ulf Holmertz & Lotta Källström i Cabaret Gourmet

Ha det gottsmiley//Lotta

Pontiak

AllaSkapad av Lotta Källström tor, april 23, 2009 23:05:23

Har varit på möte idag angående nästa fredags happening på Britta & Lennarts i Norsholm, det blir en dag i Kanal Lokal-anda där Uffe Holmertz leder Hjärnverket live.

Sedan blev det fika med syrran på stan och där fick vi en liten pratstund med Pontiak Johansson, han som bl.a. var med i Filip & Fredriks tv-program "100 höjdare" och skrivit låtarna Gulliga Johanna & Sommaren är här, den senare gick upp på 2:a plats på CDON:s sommarlåtslista när den släpptes. Det ni!

Pontiak Johansson

I morrn ska jag va på radio Östergötland & sen en spelning med Cabaret Gourmet i Gusum, har fått veta att det är slutsålt där:)

Ha det gottsmiley//Lotta

Kungen

AllaSkapad av Lotta Källström tor, april 23, 2009 00:25:48

Under en spelning jag hade på Grand Hotell i Norrköping under kvällen träffade jag äntligen kungen:), som jag har längtat.... Han var för kvällen klädd i uniform och höll ett inlednings & gratulationstal till företagarna som hade festen.

Nä det var inte kungen på riktigt utan illutionisten & imitatören Jan Wolfhagen:). En duktig sådan!

Ha det gottsmiley//Lotta

Cityradion Gävle/Sandviken

AllaSkapad av Lotta Källström mån, april 20, 2009 12:42:40

Kl 15 var jag gäst hos Cityradion i Gävle/Sandviken för min skiva ligger som veckans album där:) Lyssna här: http://www.cityradion.nu


Bosse Sundström på Cityradion & jag

Ha det gottsmiley//Lotta

Punka

AllaSkapad av Lotta Källström lör, april 18, 2009 17:34:08

Den här veckan är jag (mycket smickrande) en av artisterna i Ladies of Country Music Radio http://www.locmradio.com/BobBirchShow.html Det är bara att klicka sig in och lyssna på webben:)

Vi hade en liten hippa för Mats som fyllde år igår....tårta, sällskap och en jäkla massa vin var vad kvällen bjöd på:) Vi hade bl.a. finbesök från USA av sångerskan Annie och för varje glas blev jag bättre på att prata engelska (tyckte jag själv i alla fall smiley)

Sweet Annie Marie Dolan & jag (Annie turnerar ofta i Europa med sin mor Linda Gail Lewis, och har hittat kärleken här i Sverige)

När vinet gått ur kroppen dan efter var det dags för en tur till besiktningen med Triumphen. Kom inte längre än till första mack innan Mats motorcykel fick punktering, mycket märkligt så hade en borr satt sig rakt in i hjulet och ett väsande ljud tömde snabbt däcket på luft.

Trodde motorcykeln skulle gå igenom besiktningen utan anmärkning, men icke... Det blev ombesiktning för att den hade några decibel mer än tillåtet på den modellen...och jag som tycker den går tyst. Kan det bero på att jag är musiker och därmed har skadat hörseln??

Ha det så gottsmiley//Lotta

Muuu

AllaSkapad av Lotta Källström tor, april 16, 2009 20:54:45

Dagens roligaste upplevelse: Bondgårdsbesök med dotterns klass

Tjuren Ernst

Och så här luktade han......typiska stadsbarn:)

Annars har dagen bestått av revisorsbesök, bokningar och ansiktsbehandling, sen tog dagen slut. I morrn åker jag norrut till Gävle.

Ha det gottsmiley//Lotta

Milk studios

AllaSkapad av Lotta Källström ons, april 15, 2009 22:23:07

Har varit hos Magnus Jonsson i Milk Studios idag och spelat in några demolåtar. Det är egna låtar som ska användas i Red Strings Band under sommarens countryfestivaler och countryrockkvällar. Det är en skön känsla när något man suttit och plitat ihop i kammaren hemma tar form och plötsligt låter som en låt -på riktigt:)

Magnus och hans kompanjon Fredrik har byggt på sin nya studio ett tag och snart är den helt klar, toan blir färdig i veckan, man får gå till grannen så länge:)

Magnus Jonsson, Milk Studios

Ha det gottsmiley//Lotta

Glad påsk

AllaSkapad av Lotta Källström mån, april 13, 2009 20:25:15

Helgens enmansband drog till Söderköping och mötte en massa glada och trevliga människor på bästa festhumör.

Helene, Annika & Camilla med sina allra finaste leenden.

Jag blir alltid bjuden på så god mat var jag än kommer! Visst är det lyxigt, vet inte hur många trerätters-bröllopsmiddagar jag ätit i mina dagar egentligen! I helgen var det buffé från Tårtfixarna.

Har under påskhelgen vaknat till liv efter vinterdvalan tillsammans med vitsippor, blåsippor och tussilagos. Underbart! Våren är här på riktigt:) För visst är det väl så att fler än jag kurar ihop sig inne på vintern med en massa stearinljus och går mest till och från bilen i kylan....

Ha det så gottsmiley//Lotta

Påsk

AllaSkapad av Lotta Källström fre, april 10, 2009 23:54:44

Var med Mats, Pappa, hans fru och mina två småsystrar och tittade på när dottern Linnéa spelade med i ungdomsrevyn igen, dom körde sin 2:a och sista föreställning och den var lika bra som den första. Efter föreställningen åt vi en Thailändsk påskmiddag-(fyra små rätter)


Erik, Linnéa & Anna

Fick idag hjälp med att lägga i bojen till båten, nu ska båten rustas (tack Mats...)och snart åker den i! Jag har ofta fått frågan hur jag hinner ha båt, men vad sjutton, kan jag åka ner och bryggsegla och snacka med herrarna i båtklubben några timmar då och då är det mycket värt! Det blir som att åka till en minisommarstuga. Har jag sedan möjlighet åker jag ut en bit i Bråviken, stänger av motorn och bara njuter av lugnet:)

Sören & Ronny fixar med bojarna:)

Spelade under en påsklunch i Norrköping i torsdags innan jag drog till blåkulla:), kvasten gick riktigt bra i år!

Underhållning på påsklunchen...hmmm alla har visst vänt mig ryggen....

Så har jag också spelat Guitar hero för första gången, jag var riktigt värdelös!! Inget för såna som spelar gitarr...eller???

Sämst på Guitar hero!!

Idag fick jag en demo på en av mina låtar som jag skickat till Ulf Holmberg. Jag spelar in låtar på mobilen, mailar texten och vilket stuk jag vill ha på låten till honom, så gör han en inspelning av dom. Låten, Walk and talk, som blev färdig idag får jag vara nöjd med, den kommer troligen vara med på min nästa platta:)

Ha det gottsmiley//Lotta

Underhållande

AllaSkapad av Lotta Källström tis, april 07, 2009 13:38:14

Var på födelsedagsfirande hos min systerdotter Angelica, och det var fullt hus och full fart när vi kom dit. Full fart på dom små barnen, Molly hade skoprovning, Pontus åkte fram och tillbaka på en plastcykel och Ludde roade sig med en tallrik i över en timma.

Dom är riktigt underhållande, man kan sitta hur länge som helst och bara titta på dom! Det är lite "Farmorsläge" över det...man roas av dom, gullar med dom och lämnar det hela utan att behöva ta hand om tvätt eller disk:)

Molly provar skor...

...och Ludwig är lycklig med tallriken

Nu har jag ledigt i ett par dar och ska passa på att njuta av familjen och solen!

Ha det gottsmiley//Lotta


Pubafton vs Kyrkobesök

AllaSkapad av Lotta Källström mån, april 06, 2009 00:50:16

Det var pubafton i Östra Husby bygdegård igår kväll. Det började kl 20 och jag var orolig för vilken publik som skulle komma eftersom jag råkat lämnat dubbla evenemangs-uppgifter till Norrköpings Tidningar, skickade av misstag med flyern till Kyrkokonserterna med Lina Sandells psalmer som är lite längre fram....Sandra Wall på NT lyckades få in en rättelse till lördagens tidning, men man vet ju aldrig vilka som sett den!! Kunde ju kommit x-antal kyrkliga besökare som inte alls var inställda på att det skulle va Pubafton:)

Det blev iallafall en riktigt bra kväll och dom flesta var nog inställda på att det skulle vara pubunderhållning, förvisso möttes jag av ett argt äldre par som sa att jag skulle börja kl 20 och kunde inte förstå varför jag inte spelade då....det var ju bara det att Puben öppnade då och inte är det någon idé att spela innan folk droppat in:)

Mycket dans blev det i Bygdegården!

Under dagen har jag fått en riktigt rolig bokningsbekräftelse med bandet The Red Strings, nämligen till Lida Country festival utanför Stockholm i sommar! http://www.lidacountryfestival.se/

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Ungdomsrevy

AllaSkapad av Lotta Källström fre, april 03, 2009 23:17:19

Idag var jag på premiär för ungdomsrevyn på Skandiateatern i Norrköping. Jag satt där som en stolt mamma och hade bara ögon för mitt eget barn, Linnéa, som dansade, agerade och sjöng kanonbra! Hon har fått dispens att vara med eftersom hon bara är 12 år och inte 15 som man skulle va... (Jo, alla andra var också kanonbra!)

Linnéa Källström Sandberg och Jhimmie Bjurdén

Ha det gottsmiley//Lotta

Pippi Lotta

AllaSkapad av Lotta Källström tor, april 02, 2009 22:36:59

Man ska ta hand om sig har jag hört. Därför går jag och får ansiktsbehandlingar hos Anita på Medaskin i Norrköping.....så jag ska se ut som 20 igen...nävars det går inte.... och inte vill jag vara 20 igen! Det är bättre nu när man är "en mogen kvinna":) Svarade förresten på en massa frågor där man skulle få reda på vilken Astrid Lindgren-figur man var mest lik...gissa om jag fick Pippi! (rätt gissat)

Anita Lindström på www.medaskin.se

Mera skönhet var det hos Anneli Palmgren på Studio 22 i Linköping då hon förberedde en modell för fotografering till en bröllopstidning. Själv ska jag vara en av hårmodellerna när hon har brudvisning i slutet av april. Anneli är fantastiskt duktig på håruppsättningar så det ska bli riktigt kul!

Anneli Palmgren med modell www.studio22.se

Ha det gottsmiley//Lotta

Mycket jobb för lite

AllaSkapad av Lotta Källström ons, april 01, 2009 00:37:13

Ofta får jag frågan "Vad gör du annars då? När du inte sjunger...." Jo, mycket av tiden går åt till arbete runt omkring ett uppträdande. Som igår till exempel när jag sjöng bara 1 låt så hade redan 5 timmar gått åt till instudering, repetition med pianisten Roland Engdahl, ordna kläder från Östgötateaterns kostymförråd (där kan man verkligen förlusta sig länge...), inställelsetid och soundcheck för att till slut sjunga den där låten...

Östgötateaterns kostymförråd

Roland Engdahl & Lotta Källström

På scenen senare under kvällen var guiden/skådisen "Johannavandraren" Elsy Sundström

Idag var det matlag, det är då vi samlas ett mindre gäng och äter gott ihop, det var min tur att stå vid grytorna, men då det var bortfall av deltagare blev det pizza på Papa Grappa istället....hoppas bortfallet inte beror på min matlagning;)

Ha det gottsmiley//Lotta

Linköpings Jazz & Blues festival

AllaSkapad av Lotta Källström sön, mars 29, 2009 22:12:45

I går gjorde jag en radiointervju för norsk radio sedan blev det avfärd mot Jazz & Bluesfestivalen i Linköping, den 22:a i ordningen. Ca 300 artister uppträdde på tolv olika scener. Jag och Lana var på en av dom och för att vara ärlig, så trodde vi nog att det skulle vara lite glest i publiken under vår spelning eftersom det samtidigt på andra scener spelade andra större artister:) men ack vad vi bedrog oss...vi hade fullt! Och spelningen gick riktigt bra!

Sedan fick jag möjlighet att lyssna på musik från dom olika scenerna och fastnade för Candye Kane som sjöng blues med en okonstlad och stark röst. Hon har ett förflutet i porrbranschen och skämtade gärna om det med en självsäker attityd, och med glimten i ögat berättade hon om de tuffa tider hon gått igenom och hur musik skrivs som bäst då. Shit vad bra hon var! Och gitarristen sen....det är ovanligt med tjejer som är så drivna på gitarr och som spelar med så´n inlevelse!


Candye Kane med Laura Chavez på gitarr

Vi mötte Lanas barndomskamrat Louise Hoffsten som var där för att sälja sin pappas senaste skiva. Lana & Louise hade ett band på 80-talet med det coola namnet Lakritstuttarna!!


Louise Hoffsten, Lana Brunell & Lotta Källström

När det var dags för mig att åka hem, blev jag stannandes i marmorfoajen där Helmut Jederknyller storband svängde loss. Efter ett antal låtar tackade dom för sig, bytte kläder på scenen och presenterade sig som ett nytt band! En så´n enkel och genialisk idé för att få folk att skratta:) Dessutom fick trummisen som presenterade bandet plötsligt Mexikansk accent!!



Helmut Jederknyller & Super Stereo á Gogo Orchester, ett allt-i-ett-band

Idag har jag repat med Roland Engdahl inför morgondagen då vi ska spela en låt som öppning på en konferens i De Geerhallen.

Ha det gottsmiley//Lotta

Jönköping

AllaSkapad av Lotta Källström fre, mars 27, 2009 12:44:44

Nu har jag landat hemma efter att ha varit i Jönköping. Det bästa med att ligga borta är hotellfrukostarna. I och för sig så tar men kanske inte så mycket annat än man gör hemma, det är bara så skönt att allt är framdukat när man kommer och man bara kan lämna det när man är klar:)

Hängde med Mats som spelade på Elmiamässan och det var riktigt skönt att sitta vid sidan av scenen och lyssna på dom.

Soundcheck av The Refreshments på Elmiamässan

Snart ska jag iväg och spela på Radio Östergötland. Sen rep med Lana Brunell inför morgondagens spelning på Jazz & Bluesfestivalen i Linköping. Vår speltid där i morgon är kl 21.00 och jag har funderat på hur vi ska göra eftersom alla uppmanas att släcka lyset mellan 20.30-21.30....vi får ladda upp med stearinljus, det kanske blir årets mysigaste spelning...får gå loss på IKEA:s avdelning där dom har härliga doftljus!

Ha det gottsmiley! //Lotta

Hit och dit

AllaSkapad av Lotta Källström ons, mars 25, 2009 16:54:03

Den här veckan är jag lite här och där kan man säga. Började med att åka från Norrköping till Gävle på måndagen. Sedan från Gävle till Stockholm och tillbaka till Gävle igen på tisdagen. På torsdag blir det Jönköping, på Fredag till Norrköping och lördag Linköping. Jag gillar att resa tycker det är avkopplande, speciellt när jag kör, fast i måndags tog jag tåget, tycker dock inte att tågpriserna uppmuntrar en till att låta bilen stå, tyvärr.

På bilden kan ni se Mats på väg till Hemköp för att köpa mjölk...nävars, han var på väg till en fotosession för deras (Refreshments) nästa skiva, han är i alla fall den stora anledningen till mitt resande:)


Mats Forsberg

När jag var i Stockholm träffade jag min lillasyster Johanna som jobbar som säljare på Bonniers. Tog en trevlig liten lunch tillsammans med henne och tycker att en av dom positiva sakerna med Stockholm är att man kan välja på så mycket olika matställen. Vi hamnade på en mysig restaurang som serverade galetter, -crepes med alla möjliga olika fyllningar. Hemma i Norrköping finns det en hel del bra matställen, men jag saknar variationsmöjligheterna. Det finns t.ex. inte en enda Indisk restaurang där...så, om det är någon Indier som läser det här, passa på att dra igång en rörelse i Norrköping vetja!

Lotta och Johanna Källström:)

Idag var jag förbi Göran Ohlzon på Folkradion och kollade in deras nya fina lokaler. Jag har legat på deras toplista i maximala 10 veckor med "Made of love" vilket är superkul. I morgon ska jag intervjuas för Scandinavian Radio http://www.scandinavianradio.com/

Ha det gottsmiley//Lotta

Klasskompisar

AllaSkapad av Lotta Källström sön, mars 22, 2009 23:49:38

Igår träffade jag flera av mina gamla skolkamrater från grundskolan då en av tjejerna fyllde år. Jag spelade där, men mest kul var det att träffs, dom flesta var sig faktiskt ganska lika, framförallt födelsedagsbarnet som jag inte träffat på år och dar. Jag kammade hem 8 poäng av 10 i en Quiz om henne och då gick jag bara på hur hon var förr. Som t.ex. Vad skulle hon gjort om hon fick en likör serverad på en restaurang? 1. Druckit upp den X. Hällt den i blomvasen eller 2. Gett den till en kompis. Hmm typiskt Fia tänkte jag...hon måste ha hällt den i blomvasen.... Jag fick poäng för det!

Anna Karlsson, Petra Gunnarsson, Sofia Svensson, Helena Klavefors och jag. (Skriver deras flicknamn eftersom jag inte kommer ihåg allas nya efternamn...dom har ju alla bytt...utom jag:)

Helena hade sparat en "Mina klasskompisar" bok från 1979 där jag hade skrivit att jag ville bli försäljare när jag blev stor....-vilket drömyrke.... och min favoritartist var Bonnie Tyler....alla låtar av henne...det var nog egentligen så att jag inte hade hört så många utan bara visste att hon existerade.

Idag fick jag en rekordlång sovmorgon, vaknade kl 14 och kände mig äntligen utvilad. Dottern och jag åt sedan söndagsmiddag på en japansk restaurang och det blev en riktigt rolig missuppfattning där när jag skulle beställa min mat. Ville ha några bitar sushi till förrätt och sedan en varmrätt. Japanskan tittade på mig som om jag var tappad någonstans.. Va, varm sushi ropade hon högt, nä det går inte......

I morgon tar jag tåget till Gävle!

Ha det gottsmiley//Lotta

Jill Johnson

AllaSkapad av Lotta Källström fre, mars 20, 2009 01:33:32

Efter en lång dag med diverse bokningar m.m. så gick min dotter och jag till Flygeln för att lyssna på Jill Johnson. Vi i den sittande publiken bjöds på en finstämd konsert med bra låtar, varvade med lagom mycket och träffsäkert mellansnack. Det 8 man starka bandet var suveräna, allt lät väldigt snyggt och vilken stämsång! Hela gänget gick sjungandes genom salongen efter sista låten och vi i publiken gav varma stående ovationer.

Jag är nog lite arbetsskadad efter att tidigare ha jobbat som ljustekniker. Ett bra ljus tänker man inte på hur bra det är, nej det bara finns där och lyfter showen till en högre nivå, och så var det i kväll, ljuset skapade en väldigt vacker scen som speglade det softa och finstämda i konserten.

Jill Johnsson innan konserten. Vi har mötts tidigare när jag var "enmansförband" till dom på ett företagsgig. Delade loge och jag smälte även där av sången i bandets uppsjungning.

Dottern och jag fick en skön kväll där vi bägge, glada i hågen, nynnade på låtar i bilen på väg hem.

Ha det gottsmiley//Lotta

Barn vs. Vuxenmusik

AllaSkapad av Lotta Källström ons, mars 18, 2009 22:08:51

Idag jobbade jag för eventbolaget Mötesfabriken, har suttit med telefonen klistrad vid örat hela da´n. Och den funkade nästan hela tiden...som man kan läsa i en tidigare blogg så är jag inte helt nöjd med mitt telefonabonnemang på 3!

Sedan blev jag bjuden på mat av Mats innan han åkte till Gävle för att repa inför deras turnéstart, han hade vårstädat min balkong! Fantastiskt, vilken kille:)

Dottern repar för fullt på en ungdomsrevy hon är med i på Skandiateatern och jag hade förmånen att tjyvtitta lite. Det finns så många talangfulla barn och ungdomar här i sta´n. Lovade henne att plocka fram förslag på musikbakgrunder som hon kan använda i sina nummer. Det är inte det lättaste alla gånger, det märks att det är ett generationsskifte mellan oss...vi har liksom inte samma musiksmak. Nog för att hon fått stå ut med mycket av det jag repat på genom åren. Som när hon var tre år t.ex och satt och gungade på dagis och sjöng "Du måste finnas" ur Kristina från Duvemåla för full hals:) inte den vanligaste barnlåten precis.

I morrn ska vi gå och lyssna på Jill Johnson i De Geerhallen, ska bli jättekul, tycker jag i alla fall, får se vad dottern säger efteråt....

Ha det gottsmiley//Lotta

 

Vår

AllaSkapad av Lotta Källström mån, mars 16, 2009 23:32:55

Idag var Mats och jag och kollade till båten och nog syns det att våren är på väg:) Har vänt huvudet uppåt och sett några flyttfåglar komma tillbaka till vårt avlånga land. Skönt! Jag går liksom i ide på vintern och förflyttar mig från A till B med mista möjliga tid utomhus.

På kvällen ledde jag en aktivitet för ett glatt gäng från Näringslivskontoret på Villa Fridhem. Det är riktigt vackert där så om ni har vägarna förbi Kolmården, passa på att titta in:)

 

Ha det gottsmiley

Värme

AllaSkapad av Lotta Källström lör, mars 14, 2009 19:38:27

Låt hjärtat va med. Är det nå´n som kommer ihåg den låten från tv serien med samma namn. Serien gick 1969 & 1971...hur kan jag då komma ihåg den??? Jag måste ha sett repriserna i Minnenas television:). Hur som helst var jag iväg en kortis och sjöng för ett gäng utvecklingsstörda och där kan man verkligen säga att hjärtat är med!

Gillar dom något så visar dom det med alla känslor dom har och håller inte inne med något. Vilken värme man möts av!

Snart ska jag se Melodifestivalen. Håller på Malena Ernman, men det blir säkert Caroline Af Ugglas eller Måns Zelmerlöv som tar hem segern.

Ha det gott!smiley// Lotta

Facebook

AllaSkapad av Lotta Källström fre, mars 13, 2009 22:55:02

Idag sjöng jag på en begravning och har upptäckt att det är stora skillnader på begravningar. Formatet är oftast detsamma med klockringning, musik på orgeln, prat av prästen, solosång o.s.v. Det som skiljer är vad prästen pratar om. Idag blev det en väldigt personlig stund där prästen omsorgsfullt tagit reda på fakta om den avlidne och sedan berättar från hjärtat. Då blir det som bäst!

Så blev det bilresa till radion för att vara levande jukebox med Lana Brunell. När jag har flera uppdrag efter varandra så glömmer jag oftast bort att planera in matrast...det blir allt för ofta något på stående fot...eller rättare sagt....rullande hjul....man skulle inte vilja vara med i "Du är vad du äter". Nä, då skulle jag vara en korv:) eller kanske en hamburgare...

Dagens lunch........

 

Lana och jag repade inför Jazz & Bluesfestivalen efter att hon slutat sända, jag fick lite dötid och passade på att även jag bli en del av Facebook. Nu behöver man egentligen inte längre gå ut för att träffa vänner, nä, med ett väl fungerande bredband känner man sig aldrig ensam....

Väl fungerande förresten....jag har en dust med min mobil och bredbandsleverantör 3. Jag anser att jag inte fått vad jag köpt hos dom. Nä jag har aldrig tidigare varit med om så mycket avbrott på internetuppkopplingen, seg hastighet (jag betalar för upp till 7,1 Mb/s och när jag kollar hastigheten på www.bredbandskoll.se så har jag aldrig kommit över1!) och mobiltäckningen är kass. Jo det är flera gånger om dagen som det är "Endast nödsamtal", och flera gånger om da´n som samtalen bryts och sms som kommer fram långt senare...Dom påstår att dom själva aldrig har dom problemen, men när jag pratar med andra som har just 3 så hör jag ofta liknande historier!! Irriterande!!

Under livesändningen i radion stängde jag förstås av min mobil och när jag skulle slå på den slog jag fel kod tre gånger och då vet ju alla vad som händer:)... Man blir handikappad, kan ju inte ett telefonnummer i huvudet!! Fick i alla fall tag på dottern efter ett tag och fick veta att hon ville FF ett tag till hemma och i vanliga fall skulle man ringt och föreslagit en fika med någon man har numret till i mobilen... Listade till slut ut min kusins nummer (telefonkatalogers existens har typ upphört..) och fick låna en telefon att ringa på. Fick en fikastund hemma hos henne, hennes man o barn, innan jag till slut fick komma hem!

Ha det gottsmiley//Lotta

Kanonjobb

AllaSkapad av Lotta Källström tor, mars 12, 2009 19:49:27

Jag har världens bästa jobb! Jo det är sant, för var annars får man sån uppskattning på sitt arbete? Folk är vänliga mot en, dom applåderar, skrattar, sjunger med och dansar....och se´n får jag blommor för det! Jag blir lika glad varje gång, älskar att ha blommor hemma!

Nu ska jag öva sånger inför morgondagens begravning i Kimstad kyrka. Det blir två låtar och en av dom har jag inte hört förut. Som tur är finns internet och den skatt av låtar man kan lyssna på där. Tack för youtube som finns och underlättar mitt arbete!

Ha det så gottsmiley//Lotta

Spelhelg

AllaSkapad av Lotta Källström mån, mars 09, 2009 23:00:35

Det började i fredags med en dansspelning för Garantgruppen på Sheraton hotel i Stockholm. Allt var väldigt väl planerat i förväg med tider, lokaler och kringarrangemang, fast när jag skulle rigga kl 17 som det var bestämt så var det några andra i lokalen och jag fick knappa 40 minuter på mig att komma in i lokalen, rigga, soundshecka, sätta ljus och få bort emballage innan det var dags att stå på scenen. Det blev stressigt, men som tur är var kärleken Mats med som min räddare i nöden.

Det var några små barn med på festen och dom satt snällt på scenkanten och lyssnade. Dom kände sig så bekväma att dom hämtade sina leksaker och plockade upp allt på scenen under tiden jag spelade:) Det var en ny och väldigt gullig erfarenhet för mig!

På lördagen & söndagen var det country för hela slanten på Viking Line båten Cinderella. Folk hade stukat sina hattar, smörjt sina boots och klätt sig i bästa countrystassen. Det var en upplevelse att vara med folk som är så hänförda musiken och allt som hör till den. Träffade många vänliga själar och fick möjlighet att lyssna på god musik under mina pauser.

 

Jag blev mäkta imponerad av Cookies´n´beans (vinnare i country SM 2009 i genren alternativ country och så var dom med i melodifestivalen). Vilka musiker, vilken stämsång och vilken energi!

Charlotte Centervall, Linda Ström och Frida Öhrn i Cookies´n´beans (Bilden tagen av The Bull)

Förresten så ligger min låt Made of love fortfarande på Folkradions topplista för 8:e veckan i rad, nu på 2:a plats. Tack till alla som röstar!

Ha det gottsmiley//Lotta

Pytt i panna

AllaSkapad av Lotta Källström fre, mars 06, 2009 11:35:39

Igår kväll var jag Pytt i panna underhållare på ett årsmöte vid SAAB i Linköping. Ja det var under tiden dom åt pytt i panna förstås. Trevligt var det i alla fall!

Passade på att träffa min vän Jessica när jag var i Linköping. Vi åt en bit mat och uppdaterade oss på nutiden... Min mat var inte som den skulle....den fick riktig fart på magen om man säger så då. Och ändå nickar man lite snällt när dom frågar om maten smakade bra, för man orkar inte ta diskussionen....Ja.....när jag kommit tillbaka från toan... och kollde ut genom fönstret, så stog där en tant som tappat byxorna. Svårt att hålla sig för skratt i ett så´nt läge...hon fick i allafall upp dom till slut! Jessica påstod att det alltid händer så´na saker med mig!!


Jessica Ericsson (singel smiley)

 

Nu ska jag packa för helgens spelningar, ikväll underhåller jag för ett företag på Sheraton i Stockholm och i morrn Countrykryssning på Cinderella. Rapport från helgens bravader kommer i början av nästa vecka.

Ha en bra helgsmiley//Lotta

 

Max Rogers

AllaSkapad av Lotta Källström tor, mars 05, 2009 00:39:02

Idag repade vi i Cabaret gourmet in nya låtar till vår radiohistoriska show. Vi höll hus i dansbandet Max Rogers lokal. Max Rogers har funnits i fantastiska 50 år!!! Och originalmedlemmen Erling Fredriksson är fortfarande med...av honom kan man få de mest fantastiska "rövarhistorier" från dansbandens storhetstid:)

På väggen i lokalen sitter alla deras afficher genom åren uppklistrade och den roligaste är ändå den med chimpansen....undra vilken roll han hade i bandet...

I morgon ska jag till frissan och bli ompysslad igen och sen en spelning på kvällen.

Ha det gottsmiley //Lotta


Skvaller

AllaSkapad av Lotta Källström tis, mars 03, 2009 13:59:46

Visst blir man lycklig av såna här små godingar! Träffade min syster, systerdotter och systerdotterdotter för en fika på sta´n för att gå igenom senaste tidens skvaller...lite smått och gott var det allt!

Min systerdotterdotter Molly.

 

I morse fick jag sjunga upp mig tidigt för en radiointervju med radio Lidingö där vi pratade om min skiva och om helgens countrykryssning på Cinderella. Den ser jag fram emot och har övat lite extra på låtarna....det är ju 100 andra musiker med!

Ha det gott!smiley//Lotta

Tvätt

AllaSkapad av Lotta Källström sön, mars 01, 2009 20:14:01

Då är jag hemma från kryssningen igen, sammanfattningsvis har det gått bra! Personalen ombord var mycket välkomnande och trevliga, alltid skönt när man kommer ny bland så´na som jobbat ihop länge. I baren jobbade Johan & Anders som servade mig med vatten genom kvällarna.

Johan & Anders på Stena Scandinavica.

Väl hemma så har vardagen hunnit ikapp i form av tvätt....tänk om man slapp....ingen vore gladare än jag, men hela söndagen har gått åt till att ta hand om detta berg. Och så har jag äntligen installerat min nya dator, något som jag skjutit framför mig sedan december.

Det är ju så att man blir lite fäst vid den gamla och allt man fyllt den med under många år. Även om den blivit i segaste laget! Har försökt gå igenom vad som är värt att spara. Bilder t.ex. har jag nu sparat på flera ställen, för det vore såå tråkigt om alla bara försvann, det mesta kan man skaffa igen men inte sina bilder.

Melodifestivalen hann jag se igår och jag höll tummarna för Malena Ernman, jag tror hon kan göra sig bra utomlands. Dottern röstade flera gånger på Next 3 för att dom är från Norrköping.

Ha det så gottsmiley //Lotta

Tyska bakverk

AllaSkapad av Lotta Källström tor, februari 26, 2009 12:41:10

Det är lugnt och städat på båten, många av passagerarna är chaufförer som ska upp och köra på morgonen. Och i går var det ett helt gäng idrottare med som skulle åka vasaloppet.

Det har varit frustrerande för mig att välja låtar eftersom man inte kan köra för mycket svenskt, har upptäckt att halva min repertoar är svensk. Boney M stilen går bra på Tyskarna, då funkar deras "promenaddans" bäst....och snacket mellan låtarna har blivit rätt torftigt då jag gör det på engelska, man är ju inte van att skojja till det på något annat språk än svenska...

Hade hela dagen ledig i Kiel så jag strosade runt i deras köpcentra. Några i personalen på båten slog vad om att jag inte skulle komma tillbaka tomhänt....dom fick rätt, men klarade mig undan rätt billigt med bara två par nyshoppade byxor.

Stannade på ett café för att njuta av "gatans teater" och förstås äta lite tyska bakverk, det måste man ju när man är i där...eller hur! Den här var riktigt god med vaniljkräm i!

Sov till halv tolv idag och när jag vaknade i Göteborg passade jag på att svara på alla missade telefonsamtal. Det är nämligen svindyrt att svara på båten för det kostar 40 Kr i minuten!

Nu har jag två resor kvar, får se om det blir lugnt dom turerna också. Förresten så har jag inte behövt mina sjösjuke tuggummin...tack och lov!

Ha det gott! smiley //Lotta

Skepp o´ hoj

AllaSkapad av Lotta Källström tis, februari 24, 2009 18:29:37

Nu mönstrar jag på Stena Scandinavica för spelningar mellan Göteborg och Kiel. Det blir en fyra dagar lång tur och jag har packat med mig sjösjuke-tuggummin uti fall att....

Blev ledsagad under hela dagen av rutinerade musikern JJ Da Silva. Han brukar underhålla på båten och delade med sig av alla tips som han själv fått lista ut under alla sina båtspelningar, som att spärra upp innerdörren i hytten så den inte går i lås om man ska på toa t.ex.smiley

Jag och JJ Da Silva (pappa till Carin och Daniel Da Silva i Let´s dance)

 

I akvariet i mässen låg det här skeppet  som bottenprydnad!!

Ha det så bra! smiley //Lotta

En hel helg med mat

AllaSkapad av Lotta Källström mån, februari 23, 2009 11:39:27

Oj oj oj, nu har jag blivit rejält bortskämd under hela helgen! Har ätit och badat bubbelpool och ätit och spelat biljard och ätit och sovit och ätit och badat bubbelpool och ätit och promenerat och ja just det....ätit! Hade en fantastiskt skön helg tillsammans med Mats, hans syster Anette och hennes man Mats på Rånäs slott.

I bubblet med cider, sällskap och mössa!

Ha det gott! //smiley Lotta

Happy feet

AllaSkapad av Lotta Källström tor, februari 19, 2009 17:38:59

Det blev en utflykt till Dragon Gate idag för att under en hel timme få fotmassage. Nu går vi som på bomull med glada fötter. Tonåringarna som var med tyckte det var lite läskigt att bli masserade av främlingar till en början, ändå var dom i dubbelrum, men mjuknade snart och kom efter behandlingen ut med leenden på läpparna.

Hade sönder fållen på mina byxor och eftersom jag inte har hela garderoben med mig fick jag ta till det redskap som fanns då det saknades nål....nämligen häftapparat... Vet folk som satt upp sina gardiner med detta fantastiska allroundverktyg!

Mats & Jag utanför Dragongate

Dragon gate förresten är ett riktigt häftigt ställe! Det är en bit av Kina mitt i Sverige som byggts av en Kinesisk miljardär som blivit rik på myggmedel! Bygget lär ha kostat en rysligt massa miljoner och varför han byggde där var att han var förtjust i sin nya Volvo och blev nyfiken på Sverige...Ja vad gör man inte om man har lite pengar över!!

Ha det gott! //Lotta

Radio för hela slanten

AllaSkapad av Lotta Källström tis, februari 17, 2009 11:47:08

I går och idag jobbar jag för Mötesfabriken, ett eventbolag i bl.a. Norrköping. Pusslar ihop olika ingredienser för fester, möten och andra arrangemang, just nu handlar det för min del om en talangjakt, en allsång och ett 100-års jubileum.

Under gårdagskvällen var jag i en radiointervju med Bosse Westin på Närradio Boden där jag mycket hedrande är Veckans artist den här veckan. www.bodensradio.se

Sedan var det inspelning av "påor" till min skiva för en Holländsk radiostation. Jag gjorde det på bästa möjliga Svengelskasmiley. Om ni tänker er...Hello, this is "Inga" from Sweden...läget!! Matlags-Esa är inte bara bra på matlagning....han har en hemmastudio också vilken han ställde upp och spelade in mig i.

Jag ska ta sportlovsledigt med dottern ett par dagar. Hon, jag och hennes kompis tar en tur till kärleken norröver. Till helgen kommer han och jag avnjuta den sista julklappen på Rånäs slott med mycket mat, spa och kannibalgryta!

Ha det så gott! //Lotta

Mera matlag!

AllaSkapad av Lotta Källström sön, februari 15, 2009 19:48:59

Viken sovmorgon jag fick idag då, gu vad skönt! Har det så ofta jag kan faktiskt, älskar att sova på mornarna. Det är svårt att ställa om när man jobbat mycket kvällar och nätter och man av någon anledning måste upp tidigt. En riktig plåga faktiskt.... Någon har skapat benämningen A och B människor där A står för morgonpigga och B för morgontrötta och jag är definitivt en B människasmiley.

Den här förmiddagen var jag, dottern och några fler bjudna på brunch hemma hos matlagskompisen Esa. Vi är ett gäng som träffas regelbundet och bjuder varandra på mat med en enda regel, att det måste vara minst två rätter. Och det kan bli rätter av de mest skilda slag, som t.ex. Norrland möter Indien eller Middag med blå mat eller Starwars-tema...när Esa bjuder i alla fall....alltid lika spännande!



Brunchen
betod av langos penslade med vitlökssmör, finska piroger, mini-kiwis, torkade jordgubbar, scrambled eggs, bacon, scones med chokladbitar i, ryska salamirullar m.m. Jag är fortfarande mätt och belåten (7 timmar senare)!!

smiley //Lotta

Semla, Pizza & Vin

AllaSkapad av Lotta Källström sön, februari 15, 2009 02:03:32

Fredagsfika på arbetsplatser är mysiga! Har tur som är på radion just på fredagar. Där hade det laddats med tre stora familjesemlor...fett och gottsmiley och diskussionen handlade om den nya må-bra-trenden -att ligga på spikmatta, hmmm, har fått löfte om en rapport på effekterna senare.

 

Var förbi Musikbörsen i Norrköping och dom är alltid så smidiga när man behöver hjälp! Den här gången handlade det förvisso "bara" om kablar, men när man som jag inte kan hålla reda på vad alla kablar heter och om det är en han eller honkontakt man behöver eller hur lång man vill ha o.s.v. så ställer dom upp och skickar med ett helt gäng, för nog är det någon som ska passa, och om det är det, så betalar jag bara för dom jag behövt och lämnar tillbaka resten! Det kallar jag god service!

Så har vi spelat sista revyföreställningen. Det blev 21 st. Har fått frågan om det blir skönt att sluta med den, men nej, det har varit en fantastiskt rolig period med ett bra och trevligt gäng så jag skulle kunna köra på minst lika många föreställningar till!!

När det är sista föreställningen i olika uppsättningar brukar det ofta bli små "practical jokes" internt mellan dom på scenen, men vi har kommit överens om att inte utsätta varandra för något som skulle kunna sabba föreställningen och för att även den sista publiken ska få den föreställning dom betalat för, vilket är bra. Men det finns inga regler utan undantag:) Uffe Holmertz bytte ut det alkoholfria innehållet i en vinflaska till äkta vara som Pontus Helander i ett nummer tog rejäla klunkar av.....konstigt nog satt hans texter som aldrig förr!!smiley

Efter föreställningen blev det gemensam utgång till stans bästa pizzeria, Pappa Grappa. Har faktiskt inte ätit pizza någon annanstans efter att ha fått smak på deras supergoda! På bilden är Uffe, Elin & Kajsa

Hoppas
det blir samma gäng nästa år!!

Ha det gott//Lotta

Vita Hästen

AllaSkapad av Lotta Källström ons, februari 11, 2009 21:39:48

Efter ännu en hel dags sittande med att redigera låtar, blev jag äntligen utsläppt! Fick den äran att kliva in på isen och sjunga nationalsången innan Vita hästen - Skåre matchen i Himmelstalundshallen.

Har sjungit där förut och alltid bävat för att slå omkull där på isen framför alla, men lyckats hålla mig på benen.

Fick mail från en klasskamrat i grundskolan som hade högtflygande drömmar om att bli pilot som barn och nu var han det! Målinriktat, eller hur:)

Hur gick det på hockeyn då?? Jo, Vita Hästen vann med 3-0! smiley

Något för Babsan

AllaSkapad av Lotta Källström ons, februari 11, 2009 10:28:44

Var hos frisören och möttes av en rosa skapelse i fönstret, kom oavkortat att tänka på Babsans rosa frilla.

Det är Anneli Palmgren på Studio 22 i Linköping som gjort skapelsen. Hon är lika mycket konstnär som frisör och har på ett skojjigt sätt förenat de bägge konstarterna...med hjälp av presentsnören.

Jag älskar att bli ompysslad hos frisören, speciellt huvudmassagen som alltid ingår då håret blir tvättat! Det kan vara svårt att hålla sig vaken då.

Det var dom på Studio 22 som gjorde alla mina olika frisyrer då jag jobbade på Kanal lokal. Vi hade bestämt oss för att jag skulle ha ny frilla i varje program , vilket fungerade, och man blev ganska snabbt "Hon med håret"för tv-tittarna.

Förresten ligger Made of love fortfarande på Folkradions topplista för fjärde veckan i rad. Yippie!

//Lotta

TV

AllaSkapad av Lotta Källström mån, februari 09, 2009 21:54:30

I dag kom det... TV Programmet; Play Live, som spelats in på 24NT där jag intervjuades av Sandra Wall och spelade Made of love. Var spänd inför hur det skulle låta, men det fick godkänt av styrelsen i bolaget EGO AB.smiley

Annars har jag suttit på baken klippt hela da´n (förutom en sväng till posten) då jag fortsatt jobbet med att ordna låtar till kommande spelningar. Man måste plantera för att skörda sa min pappa till mig och han har nog rätt, fast det känns i kroppen när man suttit för länge...

Nu återstår bara av dagen att se om man ligger kvar på svenska närradiolistan, men först ett varmt bad med dottern.

Här kan du förresten kolla på hela TV inslaget (vet inte hur länge det ligger kvar) : http://www.nt.se/video/Default.aspx?tmp=2&tab=1&mp=4814833&autoplay=true

//Lotta

Melodifestival

AllaSkapad av Lotta Källström sön, februari 08, 2009 13:17:13

Jag hade det stora nöjet att vara hembjuden på mat hos ett par vänner. Jag brukar aldrig vara ledig på lördagar och vet därför inta vad man brukar göra då. Men dom bjöd mig på en skön ledig kväll med god mat, trocadero och melodifestival.

Vad ska man säga om den?? Mycket var bra som t.ex. Alcazar och Emilia. Det man ser i dagens tidningar och bloggar är att hela festivalen berör och upprör. Jag förstår varför när folk som försökt rösta inte kom fram o.s.v.

Hela söndagen och kommande vecka kommer att gå åt till att spela in och repa på nya låtar till countrykryssningen och till Stena Line. Var iväg med syrran och hennes kille och åt Japansk mat på en kinarestaurang med slutsatsen att Japanerna är bäst på att laga japanskt;)

//Lotta

Bara två kvar

AllaSkapad av Lotta Källström lör, februari 07, 2009 18:11:58

Å går kväll spelade vi Revy och det känns ofattbart att det bara är två föreställningar kvar! Visst är det en klyscha, men det stämmer att tiden går fort när man har roligtsmiley.

Det har varit ett bra gäng i år och alla har haft mycket att göra vilket är positivt för stämningen. Det har herr regissör och textförfattare Ulf Holmertz gjort bra!

Innan föreställningarna har publiken bjudits på musik av Roland Engdahl, några kanske känner igen honom från förr då han var med i Café Norrköpings husband....

På bilden tror man att det är underhållning på socialdemokraternas årsmöte eller liknande med tanke på rosen som är i bakgrunden.smiley

//Lotta

Folkradion

AllaSkapad av Lotta Källström fre, februari 06, 2009 00:08:16

Hälsade på Göran Ohlzon i Folkradions studio i Skutskär. Göran har varit DJ sedan början av 70-talet och ansvarar nu för huvuddelen av de dagliga sändningarna i Folkradion. Min låt Made of love ligger för tredje veckan på deras topplista, nu på andra plats. Superkul! Och tack Göran för att du spelar låtar från Red Strings då och dåsmiley

Och något annat som också är lika roligt är alla spellistor som kommer från discjockeys på radiostationer från världens alla hörn, med mina låtar på.smiley. Tackar "The Bull" för det!

.......................................................Göran Ohlzon................................................................

Träffade också studiohunden Knodden, i en annan studio. Han övervakar inspelningen av The Refreshments kommande platta som släpps inför deras 20-års jubileum i år. Han meddelar att det låter mycket bra och att skivan är värd att vänta på!smiley

Blev bjuden av min blivande svärfar på årets första semla innan det var dags att sätta sig på tåget till Norrköping. Gick igenom mina låtidéer inför nästa skiva, som jag har spelat in i all enkelhet och det finns några som jag redan nu kan tänka mig in i hur dom blir när dom blir färdiga.

//Lotta

 ons, februari 04, 2009 22:49:52

Hittade den här bilden från i somras och plötsligt börjar jag längta dit.smiley.

I dag var jag med kärleken i vintriga Borlänge där han införskaffade ett läckert glittrigt trumset. Det kommer att göra sig bra på scenen!

I morgon kväll tar jag tåget till Norrköping för att förbereda mig inför ett möte och för helgens revyföreställning.

//Lotta

Vacker vintervärld

Jag har tagit mig 30 mil norrut och mött vintern! Hemma är det barmark och grått medan det här i Gävle är snö och vackert. Tänk vilka skillnader det är i vårt avlånga land.

Var på promenad och fick syn på ett gäng änder som badadesmiley. Huuuur kan det vara möjligt att fötterna inte fryser bort på dom och tycker dom verkligen att det är skönt??

Nu när det nya året har varit ett tag börjar folk planera sina bröllop, fester och arrangemang, har fått ett flertal bokningar och förfrågningar under dagen. Det ser ut att bli ett bra år...skönt. Senaste bokningen är tillsammans med kompbandet Red Strings på Duveds Country-Rock kväll i Åre i juli.

Sven Zetterberg

Lördag: Dubbla revyföreställningar i Motala. Jag gillar verkligen den lilla scenen och dom utrymmen som är bakom scenen på Statt, man kommer så nära varandra och snackar en massa rolig "skit". Och så är vi nästan i knät på publiken då vi står på scenen.

Landshövdingen Björn Eriksson var där och han skrattade gott i numren som handlade om honom. Kanske var han manad till det då dom som satt brevid vände sina huvuden mot honom för att se hans reaktioner.

Det var förresten dom sista föreställningarna i Motala för den här gången, nu kör vi vidare i Norrköping till den 14 februari.

Efter föreställningarna gick jag och kärleken ut och lyssnade på lite god musik på Black Horn i Norrköping. Lite god är förresten en underdrift, för Sven Zetterberg, Sveriges blueslegend, som vi såg är helt suveränsmiley


........................................Sven Zetterberg på Black Horn....................................................

 

Cabaret

Torsdag: Yes! Vad bra den var, Östgötateaterns uppsättning av Cabaret. Har sett den i en annan uppsättning för flera år sedan, men den här var bäst. Richard Carlssons konferencier var verkligen suverän, dansarna var läckert vulgära och Liselott Lindeborgs gamla dam -älskvärd! Inga lätta låtar hon hade.

Efter föreställningen gick några av oss ut och åt mycket och god tapas på Manesa.

.............Nettan Lekström, Kajsa Berg, Jag, Mats Forsberg & Elin Ringborg på Manesa........

Fredag: Dags för sång på begravningen, det gick bra! Var nervös för att låtarna jag övat i veckan inte skulle sitta, men det gjorde dom.. Alltid sorgligt att sjunga på begravningar, man blir berörd av andras sorg, men det känns värdigt att göra det.

Vidare till Radio Östergötland. Alltid lika spännande att se vilka låtar jag får önskade...och alltid lika spännande att se hur det går att spela dom live i radionsmiley.

Lana Brunell på Radio Östergötland inför sändningen av Äntligen Fredag med mig som Levande Jukebox.

Vidare igen, fast nu för att fotas inför ett kommande projekt.....vad det blir skriver jag om senare.smiley. Nedan är i alla fall gänget som ska göra det....

..............................Jag, Fredrik Ingå. Per Sundström & Uffe Holmertz..................................

Sista anhalten under en välfylld dag...Revyföreställning. Kvällens publik var superbra, för det är stor skillnad på publiken under de olika föreställningarna. Vad man kan säga är att det är ett samspel mellan oss på scenen och publiken i salongen, föreställningen lyfter så lätt om någon ger spontan respons:)

.............Bengt-Otto Ottosson och jag inför öppningsnumret i Revyn, Hjärter Ess...............

Ledig dag....nähä

En helt obokad dag i kalendern....skönt! Men nej, då pockar pappersarbete på och förstås repetition av Con te partiro.

Den sitter inte än, låten alltså, jag har aldrig tidigare sjungit på Italienska, det här blir en riktig utmaning. Skam den som ger sigsmiley

Papper, papper, papper.....

//Lotta

Språksvårigheter

I dag har mina språkkunskaper satts på prov... Har fått en beställning av låtar till en begravning på fredag. Två låtar på Italienska....Con te partiró och Ave Maria...dom i operastuk ni vet.....inte helt lätta och kräver mycket övning, på fredag sitter dom smiley....

På kvällen underhöll jag och Stefan Wikström för ett gäng från Holmen paper. Mellansnacket skulle vara på engelska och vad händer...jo, jag får hjärnsläpp och låsning i språkförrådet....jag som varit Au Pair i Miami en gång i tiden....allt var som bortblåst. Dessutom strulade ljudet för oss, ljudteknikern hade fått vin i mixerbordet men lyckades till slut lösa det.

Soundcheck med Stefan Wikström o mig för Elvis & Dolly....då funkade allt som det skulle i alla fall...

//Lotta

Årets julklapp

Årets julklapp -08 var En upplevelse....och det fick jag i form av Thaimassage. Förresten tycker jag att det kan vara en stående "Årets julklapp" :), eller varför inte unna sig upplevelser oftare! (Tack Matssmiley)

Varför tänker man alltid att man ska åka bort för att få en SPA upplevelse när man lika gärna kan göra det i närområdet? Som idag; 90 minuters behandling med Thaimassage, en god fika efteråt och sedan hem till badrummet och ett varmt bad med väldoftande badbomb och mysigt sken av stearinljus. Kan det bli bättre??

Skylten på bilden satt på väggen hos massören....tur att man inte använder kalsonger då:)

Made of love är fortfarande på Svenska närradions topplistasmiley KUL.

I morgon spelar jag och Stefan Wikström på Arbisteatern i Norrköping. Det blir en lightversion av Från Elvis till Dolly för en spansk publik....spännande.

//Lotta

Kärlek på distans

Jodå det fungerar riktigt bra! Bättre än vad någon kan ana, för visst är det den vanligaste kommentaren jag får när jag berättar att jag har min kärlek 30 mil bort.

I dag kommer han till mig! Och det är alltid den där allra härligaste känslan i magen som kryper fram när vi äntligen får träffas igen. Det har gått två veckor se´n sist...

Dessutom är det min julafton...jo, jag ska få julklappen av honom idag, en 90 minuters lång örtmassage på ett Thai-SPA. Det ska bli underbart, för inget annat kunde sitta bättre än lite kroppsvård efter en hård vecka.

Hård har den varit veckan, men bara man hinner mellan jobben utan att stressa och bara man fått mat och har sovit gott, så funkar det mesta. Vad jag inte räknat in, är krassligheten som 90% av den svenska befolkningen har just nu. Jodå den kom även till mig.

Under veckan som gått har jag hunnit med att sjunga på en begravning, haft 6 föreställningar med revyn Hjärter Ess, gjort en TV inspelning för 24 NT, sjungit på en föreningsstämma, varit Clown, sjungit på en Bröllopsmässa, Varit levande Jukebox i radio Östergötland, sjungit på en minnesstund och blivit topp-placerad med låten Made of love på Svenska folkradions topplista.

Tjoho! Den här veckan blir lite lugnare...

//Lotta


Adressbyte

Har under året skrivit blogg på min hemsidas domän, men tyvärr har det inte funkat så bra. Det var dags att skaffa en ny blogg, men hur gör jag med allt jag tidigare skrivit?? Ska jag bemöda mig med att lägga över allt hit... Vi får se.

Den förra bloggen var reklamfri, vilket jag tyckte var kanon, men ni får stå ut med lite "information från företag":)

Välkommen hit i alla fall!

Ha det gott//Lotta


RSS 2.0