Nu är det jul igen ♪♫♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪

Jag har ätit 13 julbord hitills i år:) Borde väga bortåt 90 kilo nu, men icke;) Vågen stannar snällt där jag vill ha den....


Elin, Johan, Emelie & jag på Grand hotels julbord med tillhörande show. Det var här jag intog julbord nr. 13:)



I lobbyn på Grand spelade Johan Östberg & Helena Rask. Kanoners:)

Så har det blivit självaste julafton! Var på lilljul hos syrran Camilla i går och besöke vännerna Mello, Stefan och Minka som var hemma i Norrköping -äntligen! Vi satt och pysslade med att trycka in nejlikor i apelsiner och vips så infann sig julkänslan! Det doftar underbart gott, men man kan få för mycket av nejlikedoften. Minns när jag reste i Indonesien och alla rökte cigaretter som var kryddade med nejlikor. Var man på bio, så nog sjutton satt det någon bredvid och rökte tills man mådde illa, men lite nejlikor i juletid är bara mysigt! Åker till Gävle under "Kalle Anka" för då är det ingen trafik att samsas med där ute...

Kolla på bilden nedanför...det är tanterna i trappen där jag bor som varje år ställer ut paket till brevbäraren, städaren, reklam-mannen och tidningsbudet. Jag tycker det är så himla rart av dom:) Har börjat med att ställa ut paket till tanterna för att dom är såna goda grannar. I år blir det små parfymflaskor...jo dom diskuterar oss andra i trappen och en gång sa dom att det känns när jag gått hemifrån för då luktar det alltid parfym. Jo, det är det sista jag gör innan jag går ut....nästan jämt... Nu blir jag inte ensam om parfymdoften;)



Till sist.... Var rädda om er och ha en underbar Jul!

Ha det gott! //Lotta

Rep, rep & rep

Jo, när man inte är på teatern och repar revy så tänker man på repetitionerna och drömmer om replikerna, så, just nu upptar det hela min tid....men bra blir det:) 

Är aningens trött i halsen då det blir långa repdagar och det är bäst att känna efter och sjunga på halvfart så mainte halsen tar skada. Hade stämbandsinflammation en gång i tiden och det fick jag för att jag inte lyssnade på mig själv och höll tyst då jag borde! Det resulterade i att jag fick knipa igen munnen i två månader! Usch, det gör jag inte om igen...



Majsan har tagit klivet upp på scenen, här är hon på date med "Tjuren från Malmslätt" (Pontus Helander)

Ha det gott! //Lotta


Sist, dubbelt upp

I dag var det sista av något, fast dubbelt upp! Kryptiskt? Ja, men det var sista "Levande Jukebox" inslaget i Äntligen fredag på Radio Östergötland. Nu ska det bli något helt annat och programledaren Lana kommer att sända ett annat program. Kul har det varit i alla fall! Lana & jag har lite tankar och idéer om kommande gemensamma gig. Vad sägs t.ex. om Levande Jukebox live?? Ett annat projekt är att sätta upp vår Eva Cassidy-konsert igen, den som vi gjorde för ca. två år sedan och som var så himla mysig:)


Julpyntade på Radio Östergötland. Jag, Lana Brunell & Niklas Angerborn (skådis som gjorde ett inslag i det sista "Äntligen Fredag")

Så gjorde vi också den sista julshowen på Brigaden. Sammanfattningsvis så har det varit riktigt kul och visst känns det lite vemodigt när olika projekt tar slut, men allting har en ände och korven den har två:) Då något slutar tar något annat vid och nu är det slutspurt innan revypremären. Den 28 dec kör vi igång "Kläpåker" som den heter på Skandiateatern i Norrköping.

Här är några bilder från Brigaden, fotade av Jesper Lillbacka.


Något har vi roligt åt...


Julbordsätande gäster.


Gitarrduo...


Stefan Wikström


 ...jag...


Och så Majsan, mitt i gröten...

Ha det gott! //Lotta

Klantarsel

Jag har kommit in i en riktig klantperiod! Först slog jag sönder glasflaskan på min nya svindyra foundation, sen hade jag sönder ett dricksglas, varav hälften av glassplittret hamnade i min handväska och sist hällde jag ut läsk i bilens förarsäte! Det sägs att när barn växer så har dom inte alltid koll på sin koordination. Betyder det här att jag håller på att växa då?? Och i sådana fall på bredden eller längden??


Aldrig något ont som inte har något gott med sig.... Glassplittret gjorde att jag var tvungen att rensa i väskan och det var välbehövligt!!

På vägen till dagens spelning i Linköping såg jag tre bilar som hade kört av på grund av snömodd och halka. Man blir förvånad över hur respektlöst folk kör i skitväder! Ett långt led låg i 60-70 på motorvägen medan andra svischade förbi i bra mycket mer än 110. Inte konstigt att det sker så mycket olyckor då. Hoppas bara ingen skadade sig!

Ha det gott! //Lotta

Statistik

Roligt att se statistiken på sidan.... Det är näst intill aldrig några som kommenterar något, men jag ser att ni läser bloggen:) Kul att ni hittar hit!

Var på stan en sväng idag och handlade mina första julklappar, blev nästan klar. Bara lite kvar till dottern, hon önskar sig så mycket olika saker. Bl.a. en resa till Thailand.... Men det blir det inte, jag får fortsätta leta efter något till rimligt pris... En slottsweekend vore mysigt och det tror jag hon skulle uppskatta lika mycket som jag. (Linnéa läser aldrig bloggen, så det är safe att skriva det;) 


Katten tar hand om paketen...farligt nära värmeljusen!

För mig så förtjänar alltid katter sina namn och även om hon heter Sigrid Dolly, så kallar jag henne oftast för Brumma...hon spinner så fort man tittar åt henne! Det är en urmysig katt och ett härligt nattsuddarsällskap:)

Ha det gott! //Lotta

Träningsvärk

Dom senaste revyrepen har vi ägnat oss åt att dansa, koreografen Johan Klarbrandt, kämpar med oss! Elin och Kajsa är jätteduktiga dansare medan jag får slita värre för att få in stegen i både hjärna och fötter. Blir förbannad på mig själv när jag inte fattar! Men....premiären är den 28 december och vi har några repetitioner kvar så då kommer det sitta, det brukar det alltid göra:)


Jag, Elin Ringborg, Kajsa Berg och Emelie Emanuelsson blir koreograferade av Johan Klarbrandt.

Var och spelade på en julfest och dit kom ett litet luciatåg som spred vacker stämning i lokalen. Visst är det så att man vill höra dom där sångerna man hört varje lucia i hela sitt liv, just för att det väcker så många minnen till liv. Så är det ju en fin inledning på julfirandet.



Luciatåg från Hagaskolans musikklasser.

Jag har haft en hemmadag idag (nästan) och sov ända till kvart i två... Det var helt enkelt dags att sova ikapp den sömn jag missat på senaste tiden och jag har ett enormt sömnbehov! Som tonåring mådde jag dåligt av att gå upp på morgonen, numera gör jag det bara, kliver upp alltså, men måste alltid ställa klockan för det har aldrig hänt att jag vaknat vid 7 och känt att jag skulle vilja kliva upp.

Var en sväng till syrran och firade hennes son som fyllde år. Hon har en sån där magtränare som man kan köpa på TV shop, en sån där med elektriska stötar som gör att musklerna drar ihop sig. Shit vad obekvämt det var, men spännande att se om det blir träningsvärk i morrn:)

Ha det gott! //Lotta 

Glögg och pepparkaka

Det är så himla kul att agera som Majsan. För närvarande är "hon" en riktig "glöggbitch" som styr och ställer med folk då dom får sin glögg. Som att t.ex. kommentera gästernas kläder, käka pepparkakor, lägga fullt upp med russin i muggen, smygsupa lite och så vidare...

En anställd på Brigaden hade inte en aning om att jag agerade med dold teater och tyckte jag betedde mig för underligt, så han körde helt enkelt bort mig! Bra gjort av honom att han hade mod att säga till! Servicen ska ju vara okej på en restaurang och klarar men det inte bör man helt enkelt vara i disken....



Glöggbitchen Majsan...



Ha det gott! //Lotta


Julkul

Höll på att missa en spelning som är nu på lördag. Hade missuppfattat det hela då dom ringde och bokade från samma ställe fast till två olika grupper...jag uppfattade det som om dom valde ett av datumen, men så var inte fallet! Det löste sig i alla fall eftersom jag mötte folk som sa att "Det bir kul på lördag"...jag såg nog helt frågande ut då!



Lite jul på Brigaden. I kväll tävlade vi om vem som plockade mest poäng hos publiken;) Stefan hade ett helt gäng beundrande kvinnor som tjusade honom då han sjöng.... Jag försökte kontra och fick med mig en dansande karl upp på ett bord...  

I dag firar jag och Mats 4 år. Tjohooo...och grattis till oss:)       

Ha det gott! //Lotta

Bacchus Bakficka

Igår kväll spelade jag på på det senaste tillskottet i Norrköpings nöjesliv; Bacchus Bakficka, ett skönt ställe med Amerikansk mat, dryck & musik. Jag blandade låtar av gammal och ny country & rock med låtar av Patsy Cline, Dolly Parton, Jill Johnson...och mig själv:) Kvällen blev kanon med mycket goa människor och fullt ös på dansgolvet.



...vid Gamla Torget 4 i Norrköping.


Skön stämning...tror att jag spelade låten "Blue" då fotot togs:)

I Linköping har vi nu gjort 4 julshower på Brigaden och då är det bara 7 kvar. Tiden går rasande fort...tycker det nyligen var augusti och man började planera för showen! Så är det bara 9 repetitioner kvar innan det är premiär för revyn...på tal om att tiden rusar iväg... Så ska man hinna köpa julklappar också! Det får bli dan innan julafton för då är jag ledig:)

Ha det gott! //Lotta

I finkan

Den här dagen började i Norrköpings fängelse, och det är inte ett ställe jag kan rekommendera!! En del tror att fängelser är som hotell, men efter att ha varit där kan jag bekräfta att så är det inte. På Norrköpingsanstalten kommer fångar i väntan på placering till något av landets 55 fängelser.

Meningen var att jag skulle sjunga i fängelsekyrkan, men intresset för att komma dit var inte så stor, så vi gick ut till dom två avdelningarna istället. Där sjöng jag för några som till en början visade sitt ointresse, men vände, och till slut var dom med i allsång.



Utanför Norrköpings fängelse, men innanför murarna.

Sen blev det vidare färd till Linköping och julshow för ett gäng från Samhall. I angränsande lokal hölls konferens som inte var inne på underhållning, dom fick flytta och på dörren stog följande:

....olägenheten:)



Ibland måste man få prova på olika idéer, vissa är bättre, andra sämre! Här är vi lite norska; Stefan Wikström och jag....men det slutade vi med ganska kvickt (en sämre idé alltså;)!!

Ha det gott! //Lotta

Jul i vårt hus

Linnéa och jag underhöll 1:a advent med julsånger på en herrloge i Norrköping. Hon är så duktig och fixade att sjunga en hel massa stämmor.


Linnéa och jag innan julunderhållningen.

Sedan kickstartade jag min december hemma hos Esa medan Linnéa gick på dansträning. Esa bjuder varje år på adventsfika och det är inte vilket adventsfika som helst! Nej han säger till alla han känner att komma på öppet hus under eftermiddagen och så bjuder han på en mysig början av advent med hembakade kakor, glögg, gröt, godis, julpynt i massor och pepparkaksbak för dom som vill:) Han har gjort det till en tradition och hur mycket man än har inbokat i kalendern så vill man inte missa det!


Susanne Backéus och Esa Falkenroth på adventsfikat.

I morgon är det premiär för våran julshow på Brigaden och vi har varit där och soundcheckat redan idag. Magnus Jonsson, vår ljudtekniker har ställt ett kanonljud, skönt när man har gott om tid på sig. Håller tummarna för att det ska gå bra!!


Ha det gott! //Lotta

RSS 2.0