Vinterkräksjukan

Uuuuhhh så eländig man känner sig efter att ha kräkts och mått illa i två dygn. Inte har det gått att äta något ordentligt heller, försökte mig på vad dom med bullimi gör...äter sånt som är "gott" att kräkas upp...visst låter det äckligt, men glass gick bra!

Annars då, innan kräkningarna tog över mitt liv så var vi förstås på Kungsberget utanför Sandviken och hade en helt fantastisk dag i slalombacken. Kallt men soligt och kul.

Sen blev det färd hemåt för jobb på torsdagen och fredagen. Två vitt skilda underhållnings-uppdrag men bägge lika roliga. På torsdagen var jag, Uffe & Björn med vår show Stockholm-Motala och höll hus i hela 3 timmar för sittande publik, samma tid som en hel revyföreställning! Och på fredagen spelade jag själv på Bacchus Bakficka i Norrköping för en brokig samling människor. Himla roligt det med! Men...så vaknade jag på lördagsmorgonen med kräksjukan. Hoppas jag blir frisk till på tisdag, för då är det förbundsstämma med Fältartisterna på Golden Hits i Stockholm.

Här kommer några bilder


Mats son Johannes påpälsad i skidbacken.


Dagens lunch på Kungsberget -Korv i snuskig mikro..är man hungrig ser man förbi lite skit;)


Mats & jag på toppen (som alltid;)


Adam på sin snowboard...det är inget jag provat och tror jag nöjer mig med skidor.


Carro & Linnéa utanför värmestugan


Jag hade med mig min lilla kattunge till Gävle så hon fick träffa Mats katt. Min annars så milda och goa katt blev ett monster och brottade ner stackars Nisse gång på gång. Efter ett tag verkade dom tycka det var roligt och var inte en meter från varandra. Efter att jag och Mats bastat på kvällarna hoppade katterna in och la sig i värmen:)


På torsdagen såg jag ut så här i en tolkning av Alma Cogans Tennezee waltz


Fredagen på Bacchus Bakficka


..och vinterkräksjuka resten av helgen..uurrrkkkk

Ha det gott och håll er friska //Lotta

Båten bakom högen

Då har Linnéa sportlov och vad gör man väl bättre då än att vara ute i vintervärlden? Fast..idag visade termometern -23 så vi bestämde oss för att skjuta upp slalomåkningen, som vi tänkt göra på Kungsberget utanför Sandviken, till på onsdag. "Vi" är dottern Linnéa, hennes kompis Carro, jag, Mats och hans två söner; Adam och Johannes. Istället gick vi in i mörkret och kollade på bio, såg "Farsan" som tonåringarna inte tyckte var något vidare, vi vuxna tyckte däremot att filmen var ganska mysig:)

Igår var det inte riktigt lika kallt som idag så då passade vi på att mjuka upp dom ringrostiga slalomsvängningarna i lilla Hemlingbybacken i Gävle. Det började med att jag knappt fick i fötterna i mina nya pjäxor, men då jag tänkte på att ta i som om jag födde barn gick det bättre...


Carro, Linnéa & Adam  på toppen av Hemlingbybacken.


Friluftsliv med korvgrillning. Korv smakar väl aldrig bättre än när man grillat den ute i kylan...även om den tillagats under mer eld än glöd...


Mats (snöhjälten nr 1) som kom hem efter att ha suttit i bilen i 5 timmar efter en spelning, fick börja med att skotta sig in på garageinfarten då det varit snökaos hemma. Att gå på gym blir liksom överflödigt i det här vädret;)


Sen tog Mats med mig på premiärtur på snöskoter. Jäkligt kul att köra i skogen och jag tyckte jag körde grymt fort, men då jag kollade hastighetsmätaren stog den bara på 30 kmh;) woooh.


Sist men inte minst för alla er som börjat tröttna på vintern. Det finns en sommar där borta någonstans...kolla bara bakom den här högen.

Ha det gott! //Lotta


Pippi & jag

Nu måste jag ut!!! Har fortsatt med att repa låtar vid datorn hela dagen. Lite annat har förstås kommit emellan som t.ex. att mysa med katten, försäljning av slalompjäxor genom min Blocketannons och så har jag ringt alla banker och jämfört priser på Bankgiro och det skiljer stort måste jag säga. På ena stället kostar det 250/år ett annat ställe 1250/år och då får man med en massa annat som man egentligen inte vill ha men man kunde inte välja bara det ena. Mest prisvärt är troligen Nordea...om jag inte missat nåt förstås:)

På Facebook skickades det runt en uppmaning till folk att byta sin profilbild till en kändis man fått höra att man liknar...gissa vem jag brukar liknas vid:)


Pippi Långstrump förstås;)

Ha det gott! //Lotta


Nya låtar

Sa jag att jag skulle ta ledigt?? Nä, jag trodde väl det. Nu när jag väl är hemma så sitter jag vid datorn dagarna i ända för att repa och ordna med nya låtar till repertoaren, och så började tvättkorgen prata med mig också...men det är ordnat nu...ställde en tung kruka på locket:)

Det är dock svårt att hålla sig helkoncentrerad vid det man egentligen ska göra när man har internet igång, det är grymt lätt att flyta iväg på annat. På gott och ont, för man behöver nog små pauser men kanske man borde ta dom någon annan stans än vid datorn.


Här är resultatet av lite för dålig diciplin vid datorn....Tycker själv att jag passar som blå:)

Ha det gott! //Lotta


Sista föreställningen

Då var det slut på revyn. Vi körde sista föreställningen igår inför en fullsatt Skandiateater. Det här var min 6:e "Uffe Holmertz-revy" och visst har det hänt mycket under åren och många roliga människor har varit med i gänget! Det är så himla kul att jobba ihop i en ensemble där alla under en period jobbar intensivt för ett och samma mål. Vi gick ut och käkade efter föreställningen, alla var med utom Botto som kände sig krasslig stackarn.


Nästan hela revygänget efter sista föreställningen. Emelie Emanuelsson, Elin Ringborg, Patrik Nystrand, Pontus Helander, Uffe Holmertz, Maria Andersson, jag, Kajsa Berg, Kristoffer Malmkvist och Lars Fager

Nu har jag dragit ett stort streck i kalendern, jag gör så ibland för att se till att ta ledigt annars bara jag bokar in nåt och glömmer bort ledigheten. Jag har flera jobb på gång som kräver mycket planering och engagemang så det är bäst att ladda batterierna nu när det går.

Ha det gott! //Lotta

Heja Blocket

Idag sjöng jag på en fin och stämningsfull begravning. Många frågar hur jag orkar med det, men det är en del av tjusningen med mitt jobb, att man möter både glädje och sorg. Som igår var glädjen stor på La Cage Aux Folles, i dag begravning och i morgon revy...det är tvära kast. Om man slutar bli berörd på begravningar så är man nog ute och cyklar, klart jag blir tårögd och känner med dom som förlorat någon.

Just nu är jag inne i en intensiv Blocketperiod eller rättare sagt, Mats är inne i en Blocketperiod åt mig då jag letar efter slalomgrejjor till mig och Linnéa. Köpte ett par jättefina pjäxor till henne idag så nu är det bara stavar som saknas till henne. Jag letar vidare och eftersom jag aldrig varit någon fantastisk slalomåkare, så tycker jag det är onödigt att köpa nytt. Har själv en annons ute på lite för små pjäxor och skridskor och har redan lyckats kränga ett par skidor och slalompjäxor. Blocket är fantastiskt!


Pjäxor säljes:)

Ha det gott! //Lotta

La Cage Aux Folles

Jag och Mats var på istappspromenad i Skarphagen i dag. Det var länge sen det var så mycket istappar på hustaken och visst är det vackert, men hua om man skulle få en tapp i skallen, då skulle det vara godnatt direkt!



Linnéa och jag var på Arbisteatern för att titta på La Cage Aux Folles i kväll. Vilken härlig föreställning med fullsatt salong och underbar känsla av aktörerna på scenen. Och man fick så mycket glitter, glamour och plymer att man blev lycklig av att titta på allt vackert!


Här är Marcus Fyrberg och Linnéa Källström. Kollegor i musikalen "Show boat". Marcus avslöjade att nagellacket fick sitta på även under vardagarna...men bar helst vantar inomhus i skolan:)

Nu är det dags för mig att kolla in låtarna till morgonens begravning.

Ha det gott! //Lotta





Nationalsång och slutspurt på revyn

Inte ens 4178 personers stöd på läktaren fick Vita Hästen att vinna dagens hockeymatch mot Skåre, men dom tog ett poäng i alla fall.. Jag började med att sjunga nationalsången på isen (iförd högklackat!!...bimbovarning där) sen satt jag mig och kollade på matchen med min systerdotter Angelica och hennes dotter Molly.

Molly som bara är två år och aldrig tidigare varit på någon hockeymatch, var synnerligen road av att se vuxna människor uppföra sig som dom inte brukar.... Som då det blev mål t.ex. och alla bara vrålade rätt ut, och när det spelades Emils "Du käre lille snickerbo" när någon blev utvisad, och när hela hallen klappade händerna i takt...klart det var skoj för en liten 2-åring:)


Angelica Källström med dottern Molly

Under helgen har vi haft 3 revyföreställningar, så då har vi gjort totalt 16 st, nu är det bara 1 kvar och det är på lördag i Norrköping. Vi fick finbesök av Elin Moberg som varit med i ensemblen tidigare. Hon har ägnat sig åt annat och kom till oss för att visa upp resultatet, lilla urgulliga Iris bara 8 veckor gammal.


Elin Moberg med lilla revybebisen Iris


Uffe Holmertz som Sandra Wall journalist på NT, i revyn Kläpoker.

I morgon ska jag hämta ut ett par slalomskidor på bussgods som jag köpt på tradera, blir kul att se vilket skick dom är i ....egentligen...

Ha det gott! //Lotta


Snart är det sommar

Sedan sist har jag hunnit med att vara i Tallin, i Stockholm, bokat in mängder av jobb under året, haft revyföreställningar, spelat för pensionärer, färgat håret, betalat mina svinhöga räkningar, fixat låtar till pup-repertoaren och supit mig full (med tillhörande baksmälla...)

Så jag börjar med Mats och min SPA-resa till Tallin som blev ett par riktigt skönt avkopplande men grymt kalla dagar. Inne var det varmt och gott, men vi var ju ute på promenad i gamla stan och var väl inte riktigt rustade för den kyla som var. Vädret överskuggar ändå inte den härliga relaxavdelning som hotellet hade. Vattnet var varmt och gott och bastuandelningen med 6 olika bastutyper var riktigt mysig.


Mats laddar med öl och yoghurt på Tallinkterminalen.


Underhållningen på ditresan bestod av en rysk show där artisterna inte alls brydde sig om att det var dåligt med folk utan körde sin show fullt ut. Proffsigt! Och så spelade ett coverband som var okej, men på tillbakavägen var det ett pinsamt dåligt band där sångerskan sjöng alla sina låtar på engelska fast hon inte kunde just...engelska! 


Som sagt, dåligt med folk var det på båten så man hade gott om plats på dansgolvet...


Det var det här vi åkte till Tallin för, att relaxa....och det gjorde vi verkligen på SPA-avdelningen.


På iskall promenad i Tallins gamla stad. Här fanns det hur mycket fina hus som helst och många med vackert dekorerade dörrar. Tror säkert att torget sjuder av liv sommartid men nu var det ganska tomt.


En varm kopp te och en bulle blev räddningen för våra stelfrusna kroppar. Det var inte lätt att söka efter värme, restauranger och caféer fanns ju, men man kunde väl inte sitta och äta hela dagen... Nä en promenad tillbaka till hotellet var det bästa vi gjorde.


Tillbakaresan blev ett äventyr, för jag blev riktigt sjösjuk och kräktes. Mats klarade sig bra. Dom stora isflaken smällde mot båten som blev till en resonanslåda och fartyget rullade och slog i dom stora vågorna!
Väl hemma hade vi en heldag på oss att flanera runt i Stockholm och visst var det skönt att gå inne i värmen på NK:)

Efter lördagens revyföreställning lurade jag ut min kompis Mello på krogen och vi gjorde det så bra att jag fortsatte min bana med att kräkas hela söndagen...Uuääähhh



Bildbevis på mig och Mello med drickat i högsta hugg...


Min granne ger inte upp hoppet om att sommaren snart är här, han har ställt ut hojen...eller var det att han glömde ställa in den dom senaste vintrarna...

Jag älskar att titta ut på snön för visst är det vackert och eftersom det är 25 år sedan det var så här mycket snö sist, så får man passa på att njuta av det vita vackra (så länge man kan gå in ch värma sig förstås;) för det kanske dröjer 25 år till nästa gång....

I morgon är det revy igen och jag tror att det ska filmas då. Har filmerna från dom 5 tidigare år jag varit med och får man feeling nån gång i framtiden så blir det många roliga minnen att skratta åt.

Ha det gott! //Lotta


RSS 2.0