Musik i massor

Nu har det varit mycket musik ett tag, här är lite bilder från några av tillställningarna.


Två konserter med Lina Sandells psalmer har vi hunnit med och det blir en speciell och härlig stämning under konserterna då många kan relatera till psalmerna. Här är det Fredrik Ingå på dragspel och Per Olander på bas.


Jerry Lee Lewis in action, nu en 74-årig rocklegend som i slutet av konserten ställde sig upp, sparkade omkull sin pianopall och lirade lite luftgitarr:)
Han uppträdde i Cloetta center under en helkväll med Linda Gail Lewis, Eva Eastwood, Nisse Hellberg & The Refreshments.


Efter ca 45 minuters spelande kliver Jerry Lee av scenen ledsagad av sitt crew.


Annika Einarsson bakom scenen och ändå mitt i strålkastarljuset:)


Kul har vi det i alla fall på jobbet... Björn Fredell ser road ut:) Han hjälpte mig förresten när jag missade att ta med ett mikrofonstativ till en annan konsert....han kastade sig i bilen och åkte 2,5 mil för att rädda mig, sedan 2,5 mil tillbaka:) Tack för det Björn!


Refreshments Rock´n´roll x-mas. Bästa julshowen jag sett dom göra!


Refreshments med gästartisterna Eva Eastwood, Gil Edwards & The X-mas horns får stående ovationer av Norrköpingspubliken.


Revyrep med lite stretchning.... Emelie Emanuelsson, Elin Ringborg, Kajsa Berg och jag.


Pontus Helander och jag under ett annat revyrep...nä det här är ingen scen som kommer vara med i årets revy:)

I morgon repar jag med Stefan Wikström inför premiären av vår julshow som är på Brigaden i Linköping på onsdag.

Ha det gott! //Lotta

Ett liv i present

Jag fick en katt i present av min dotter! Ja, hon kom inte bara hem med den lilla kissen utan att vi diskuterat det först, men hon hade beställt den! Jag älskar katter, men var tveksam till om det skulle fungera då jag emellanåt är borta, för man kan inte bara skaffa en katt som sedan är ensam hela tiden. Jag har haft katt förr och vet vad det innebär.

Vi löste det hela med att prata med flera vuxna som kan ställa upp som kattvakt om det skulle behövas. Hitills har Linnéa och jag varit hemma omlott och det är ofta så det är när jag tänker efter. Att hon är i skolan och jag jobbar hemifrån så träffas vi när hon kommer hem och sen åker jag ut på något jobb, så ses vi hemma igen.

Det är i alla fall väldigt mysigt med katt och hon har redan blivit en härlig familjemedlem!


Får vi presentera lilla Sigrid Dolly i Linnéas famn:)


Här är vi på väg till veterinären för en spruta...

Tydligen är det bara 1 på 3000 katter med s.k. sköldpaddsfärg som är hanar, något jag inte hade en aning om tidigare.

Nu är det dags att sova för i morrn ska jag upp skapligt tidigt och sjunga julsånger.

Ha det gott! //Lotta

O vilket party!

När jag fyllde år hade jag en 50-talsfest som blev precis så rolig som jag önskat! Fullt med glada människor som hade klätt upp sig i fina 50-talskläder, bra band, duktiga dansare som visade upp sig och mycket mat. Hade en knytisbuffé där alla tog med sig mat för två personer, så det blev mat i överflöd:) Jag bjöd på förrätt som Esa Falkenroth hade gjort, dessert som Pär Augustsson gjort och dricka till maten. Det blev kanonbra!



Lana Brunell & Uffe Holmertz var kvällens suveräna värdar och bägge hade skrivit låttexter om mig som dom sjöng. Fantastiskt! Vilken ära.


Nettan Lekström får lite välkomstdrink av Jenny Nyholm som hjälpte till med serveringen.


Alla blev fotade när dom kom. Här är min systerdotter Angelica Källström


Danstävling där alla vann....


...glatt påhejade av oss i publiken:)


Martin Månsson & Sara Lindén från Norrköpings Bugg & Rock´n´ Roll klubb.


Alla systrarna Källström samlade på en gång....det är säkert 17 år sedan sist! Beatrice, Camilla, jag, Felicia och Johanna.


The Hub Caps från Vadstena. Såååå bra och stog för kvällens sväng!!

Ha det gott! //Lotta


Fotosession

Jag var i Linköping för att bli fotad till kommande afficher och dylikt. Fick en hel dag där jag blev ompysslad av Anneli Palmgren på Studio 22, syrran Beatrice som är nyutbildad makeup artist och sedan flera timmar i fotostudion med Jocke Falk.


Okej håll i er....här kommer min egotripp genom några bilder från dagen.



Beatrice Källström i full fart med grund make-upen


Beatrice och Anneli stylar på samma gång


Beatrice utanför fotostudion; JFalk. Jag har blivit fotad där tidigare och upptäckte att en bild satt i skylten ovanför prinsessan Madeleines:)


Här försöker jag hålla mig inom ramen...



Älskar, älskar inte...det blev älskar....


Som en programledare på Bolibompa:) (tyckte Mats)

Ha det så gott! //Lotta

Egypten

Nu är jag tillbaka igen. Har haft en helt underbar resa till Sharm el sheik i Egypten. Den blev precis som  jag förväntat mig med mycket bad, sol och härligt slöande.


Flyget tog 5,5 h och som tur är har jag förmågan att somna överallt. Här är vi över ett kargt Afrikanskt landskap.


Sharm el sheik från luften.


Värmekameror mätte turisternas temperaturer och var man febrig fick man vända hem igen.


Hotellet Ghasala gardens framsida. Bevakningen av hotellet var stor eftersom det bombades 2005. En bil körde rätt in i foajén och sprängdes. Nu har dom byggt upp det igen med låga murar, vatten och en metalldetektor utanför entrén. Det visste vi inte om när vi bokade hotellet.... Det var i vilket fall som helst väldigt bra där och dom var mån om att man skulle trivas.


Rummet vi fick först var på bottenvåningen med buskar utanför, Mats ordnade så vi fick byta till ett rum med utsikt över pool och palmer.


Vackra lampor och högt i taket vid poolbaren.


Vi hade "all inclusive" vilket kan vara ett lotteri, men det var bra mat med mycket att välja på och variationer varje kväll.


Fina miljöer där poolerna slingrade sig runt hotellområdet. Vi badade faktiskt inte en enda gång i poolerna....Röda havets salta vatten var mycket mer lockande!


Så till den största överraskningen....snorklingen...det var bara att kliva i vattnet så var koraller och fiskar alldeles i närheten. Jag hade hört att det skulle vara bra, men trodde nog att man skulle behöva ta sig ut en bit och kanske ta turbåtar för att se undervattensvärlden, men så var det alltså inte. Fantastiskt!


Massor av olika fiskarter...


Som om man simmade mitt i ett akvarie...


Det är en enorm flytkraft i Röda havet, man fick verkligen ta i för att komma ner till botten.


Den här snubben mötte vi...en jättemuräna på 2,5 m...läskig, men inte giftig. Muränor hugger om dom känner sig hotade, och har dom börjat hugga så ska man ligga still annars fortsätter dom, fick jag veta i dykcentret.... Hur lätt skulle det vara att ligga stilla??


Lite annat sortiment på Apoteket till skillnad från hemma i Sverige....


Vattenpipor röktes överallt och den söta doften, från framför allt äpplen som var mest populär, låg tät när man var ute och promenerade på kvällarna.


Piporna såldes i var och varannan butik. Vi blev förstås erbjudna att röka starkare varor än äpplen.... 


Nä, jag röker inte annars...men äppelrök testade jag...inget starkare...


Tam-tam dans. Dansaren snurrar med en stor kjol som sedan vecklar ut sig uppåt som en blomma. På vissa restauranger kunde man se att dom snurrade i flera timmar! Vilket jobb...


...mer Tam-tamdans


Magdans...och vem blev väl uppbjuden att prova!! Mina rörelser var mer lika en elefants jämfört med magdanserskans:)


....men Mats blev inspirerad i alla fall! Han fick på sig den inhandlade utstyrseln och showade på hotellrummet:)



Det var mer än 400 personer som jobbade på Ghasala Gardens. Städaren i vårt rum gjorde olika små figurer av handdukar som han la på sängen. Gulligt!


En vacker blomma. Vad den heter har jag inte en aning om, men fin var den.


...Mats ser ut som en jätte bredvid vår servitör Mahmud. Han var Kairobo som jobbat med turister under två månader i sträck. Nu har han åkt hem till sin familj igen.


En man med ett högriskarbete! Han jobbade som "röd gubbe" med att stoppa trafiken så att gående kunde komma över vägen. Undra om det "går åt" många såna gubbar... Vi åkte taxi en dag och alldeles innan rödgubben var trafiken uppe i 120-130 km/h...


En skylt som ingen bryr sig om! För det viktigaste i varje Egyptiers bil är nog tutan, vilken dom använder flitigt under parollen "här kommer jag, se upp"!


En av alla mysiga restauranger med mattor och kuddar på backen...


...så mer dans. Här visas inhemsk Afrikansk dans.....


....och det är klart man var med:) Han jag håller i tog nog vara på varje chans för under dansen sa han; "You´re a good dancer, are you married?"


Skönt i vattnet med alldeles lagom temperatur! Luften var också behagligt klar och syrerik, inte alls så klibbig och fuktig som man varit med om i andra länder. Kanske det var så just i november när vi var där...vad vet jag??


Vi passade på att se det mesta av värde i Egypten;) Som här...en pyramid...


....en kamel.....


...och några muslimska kvinnor. Det var väldigt få kvinnor i Sharm el sheik och vi undrade var dom höll hus. Kanske dom var gräsänklingar hemma i Kairo när männen var iväg och tjänade kulor på turisterna...


Summerat, så ger vi hela resan tummen upp. Mycket tack vare den fantastiska snorklingen och hotellet.

Ha det så gott //Lotta

Pippi-Molly

Det är härligt med barnkalas! Var på min syster-dotter-dotter Mollys 2-årskalas idag och det var snabba svängar mellan kakfatet och paketöppningen. Intresset för dom mjuka paketen var inte lika stort som för dom hårda, speciellt roligt var städsetet med golvmopp, skurhink och sopskyffel i miniformat. Undra hur länge det dröjer innan städintresset falnar?? Mitt har försvunnit för så länge sen att jag inte ens kan minnas om jag tyckt det varit roligt någon gång alls!!


En glad Molly applåderade sig själv då hon lyckades blåsa ut tårtljuset. Mormor Camilla i bakgrunden och mamma Angelica bredvid.

Till slut blev ett mjukt paket intressant i alla fall, för fram kom en Pippi Långstrumpkostym och med Pippis musik ur cd-spelaren var kalaset på topp!


Vem vill inte va som Pippi på sin födelsedag! Molly blir klädd av sin mamma Angelica

Nu ska jag packa för Egyptenresan, för i morgon blir det inte tid till det, då är det revyrep i Linköping.

Ha det gott! //Lotta

RSS 2.0