Torsk på Tallin

Helgen har gått rasande fort! Började fredagen med TV-debatten om våld och droger. Det gick riktigt bra och dom som jag intervjuade var riktigt intressanta och vältaliga. Tiden bara rusade iväg. Debatten kommer att sändas i Kanal Norrköping på tisdag och så kommer den i repris några gånger.

Jag mellanlandade på stan innan fredagens revyföreställning och där fick jag ett telefonsamtal av en kompis som frågade mig rakt ut om jag sagt att hon inte skulle klara av ett uppdrag! Bra att hon ringde, för SJÄLVKLART skulle jag inte säga så!! Redde ut det hela genom att ringa källan och fråga vad som egentligen sagts... Fick reda på att det bara var skitsnack från en fjärde person som antagligen velat köra in en kil mellan mig och kompisen, något annat kan jag inte se att det var. Dagisnivå! Usch och fy för skitsnack, men tyvärr är det rätt mycket i den här branschen!

I morgon drar jag & Mats österut mot Tallin. Det är en present från honom och vi ska bara gotta oss och koppla av på ett mysigt SPA-hotell.


Få se om man blir "Torsk på Tallin"....

Ha det gott! //Lotta

Debatt om våld och droger

Det blev chokladmys för Linnéa & mig. Vi var på Jolla choklad och åt så mycket att vi mådde illa:) Fick ta med resterande godbitar hem i en doggybag för inte kan man väl kasta bort godsakerna:)

Just nu sitter jag och pluggar in mig på en TV-sänd debatt om våld och droger som jag ska leda i morgon. I panelen sitter representanter från Rädda Barnen, Polisen, Brottsförebyggande rådet, lärare, filmskapare och akutläkare. Spännande och mycket att sätta sig in i och det var ett tag sedan jag gjorde TV. Allt ska bandas så det är inte direktsänt vilket gör att man kan klippa bort tabbar:) När det ska sändas vet jag inte men kul blir det i alla fall.

 
Linnéa sörplar i sig varm choklad.

I morrn kväll är det revy igen. Fick några bilder mailade av fotografen Åke Svensson.


Inledningen


Här sjunger vi om månen...


En hyllning till Michael Jackson


Ha det gott! //Lotta

Eva Cassidykonsert

Hela söndagen gick åt till Brollopsmässan på Himmelstalunds Brunnssalong. Jag var där som konferencier och så hade jag en monter tillsammans med 18 andra företag. Förhoppningsvis rätade man ut vissa frågetecken för några blivande brudpar, för det är mycket som ska planeras.


Giftaslystna besökare i Himmelstalunds Brunnssalong

Jag brukar säga att det man ska boka först är kyrkan, sedan lokalen, fotografen och musiken. När det är klart kan allt annat fixas efter hand. Och dyrt kan det bli! Läste att det mesta någon betalat för musik till sitt bröllop är 55, 7 miljoner kronor för The Rolling Stones följt av 22,3 miljoner för Elton John... Det ni!


Intervju av Komministern Johan Lamberth & Frisören Madeleine Sköld


Hallelujah med en svensk text om kärlek är min absoluta favorit-bröllopslåt just nu.

I går var jag i Linköping och bokade tillsammans med Lana Brunell in en Eva Cassidykonsert i april. Vi gjorde flera liknande konserter för 2 år sedan och det är dags att göra det igen, för det var en grymt skön stämning på konserterna då och bra grejjer vill man ju gärna göra i repris:)

Så här kommer det se ut:

Hyllningskonsert till Eva Cassidy 
med
Lana Brunell och Lotta Källström
kompade av
Hasse Persson Band

L´Orient
21 april kl 19.00
Mat från kl 17.30 (100:-)

Biljettpris: Förköp 100 kr
Vid entrén 120 kr

Telefonnummer: 013-149595

Nu ska jag se om jag hittar något mysigt att göra med Linnéa då hon slutar skolan. Lite lyxig chokladnjutning kanske:)

Ha det gott! //Lotta


2010 kommer bli ett spännande år

Jag har haft en urskön vecka med lagom mycket jobb så jag har haft tid att gå på bio, hämtat min nya 12-strängade gitarr på Musikbörsen och myst med Mats & Linnéa.


Musikbörsen har rekryterat ny personal! Dogge, tar emot och håller ställningarna på kundvården.


Revyns söta hönor; Kajsa, Emelie & Elin laddar upp backstage... I kväll kör vi den 8:e föreställningen på Skandiateatern i Norrköping.


Delar av revygänget tillsammans med ett av våra största fans Sofia. Hon kommer tillbaka år efter år och har en väldigt bestämd åsikt om var hon ska sitta...även om platsen är bokad av någon annan....



Nyfiken i en strut...Katten har inte bara koll på disken, nej hon tog sig även ett dopp i toaletten nu i veckan....tur att den var spolad och rengjord:)


Nu märks det att det är nytt år och nya tag i bokningarna för det har kommit in en hel massa uppdrag. Så jag har ett mycket spännande år framöver med mycket roliga bokningar och förfrågningar. Och det kommer förstås att stå här på bloggen vad det blir...plus skivinspelningen förstås.

Ha det så gott! //Lotta



Nerbäddad

Jag är hemma och ligger nerbäddad, har fått en rejäl förkylning. Jo, någon gång då och då blir man ju förkyld även om jag varit frisk väldigt länge men nu snörvlar och snyter jag mig om och om igen. Läste att snormonstret kan producera ca 1/2 liter per dag men jag tvivlar på det...tror bestämt det är mer! Äckligt va!

En kompis fick en kul julklapp av sin bror, kolla bilden.....


Tvålnäsan....För den som inte fått nog av förkylningar... (finns på http://www.coolstuff.se/Tvalnasan)

Ska pallra mig iväg på en repetition om ett tag och då är det bara att pillra upp sig och verka frisk:) I morgon hoppas jag vara bättre eftersom jag har revyföreställning och så ska jag sjunga på en begravning.

Ha det gott! //Lotta


Apa både nu och då

Det blev en körig morgon igår...
Mats spelade på TV 4:s Nyhetsmorgon och det ville jag ju inte missa, men samtidigt skulle jag vara hos tandläkaren. Lyckades att lyssna på första låten, laga hålet hos tandläkaren och hem lagom till andra låten. Yippie!!


Jocke och Mats i The Refreshments på TV4:s Nyhetsmorgon

Har suttit vid datorn och skannat in gamla foton, tidsödande, men roligt. Själv tycker jag inte att jag förändrats så mycket genom åren, men oredigerade bilder ljuger aldrig...


Kolla här t.ex. jag har inte alltid varit rödhårig.....


.......och man hade trosorna utanpå när man var på gym på 80-talet...


...jag har varit en mild mor till Linnéa....

Och det bästa av allt.... är att det är skönt att kunna samanfatta sig själv med ett gott skratt och se att jag alltid apat mig....och kommer förhoppningsvis alltid att göra det:)


...japp...här är den nakna sanningen på hur "Majsan" ser ut under kostymen...mamelucker...lindad överdel och uppstoppad mage...snyggt va:)


...här är hon Majsan med kläder och peruk....tillsammans med "Tjuren från Malmslätt" (Pontus Helander)

Ha det gott! //Lotta


Recensioner

Skön söndag det här! Har varit helledig från allt och det är jag i morgon också. Har hunnit med att vara lite social med vänner som kom och åt hos mig samtidigt som tvätten snurrade i tvättstugan. Allt blir en aning lidande efter en intensiv december.

Vi har fått varierade recensioner på revyn. Recensenterna var på samma föreställning, men det är alltid upp till var man vad man ser och tycker.

NT skrev bl.a: Ljuset är fräscht, musiken snyggt mixad och sångprestationerna högkvalitativa. Kläderna åker av i ett framförande av Lotta Källström och Pontus Helander. 

Vidare fortsätter NT: Puls och skönsång men poänglös dans. Trots puls och skönsång så sänks tempot när dansstegen hamnar i fokus...medan Motala tidning inte hade något emot dansen utan skrev att "skratten fyller salongen".

Motala Tidning skrev bl.a.: Holmertz har en skicklig ensemble omkring sig, med slipade komediaktörer som Pontus Helander, Lotta Källström och Bengt-Otto Ottosson. Det är minst lika viktigt med mimik och kroppsspråk som manus i de här sammanhangen, något som dessa tre behärskar till fullo. Lotta Källström gör sig till exempel otroligt osexig när hon återigen gestaltar Majsan, som den här gången nästan lyckas få till det med en karl.

Uffe Holmertz revygäng har under alla år skämt bort publiken med hög musikalitet. Och ”kläpoker” är inget undantag, frågan är om sånginsatserna någonsin varit bättre. Stämsången sitter som en gummihandske, oerhört tajt, vilket förstås höjer intrycket.

Folkbladet skrev bl.a.: Revyn utvecklas till en väloljad och snygg spexkavalkad där musik- och dansinslag, klädbyten och flabbnummer avlöser varandra i ett hyfsat fartfyllt tempo föreställningen igenom.

Lotta Källströms tant Majsan känns igen. I sina beiga kläder smyger hon in för att berätta om sin nya hobby - nätdejting. Naturligtvis hamnar då de flesta poängerna någon decimeter under bältet....


Revybild: jag, Lars Fager, Elin Ringborg, Bengt-otto Ottosson, Kajsa Berg, Pontus Helander & Emelie Emanuelsson.

Inte bara tvätten har blivit ren idag, nä kissen har fått en omgång i badbaljan, det får hon var och varannan dag. Hon är inte så bra på att tvätta sig själv och börjar snabbt stinka! Veterinären trodde det hade med uppfostran att göra för kattmammorna brukar visa hur ungarna ska göra. Det kanske blir bättre med tiden...mysig är hon i alla fall lilla Sigrid...en riktig kelkatt:)


En nybadad Sigrid...efter ett halvkroppsbad:)

Ha det gott! //Lotta

Ny skiva på gång

Det blev 15 julbord till slut:) På julaftonen var jag först hos min kusin Eva-Linda och hennes man Pär och blev bjuden på riktigt god hemgjord mat och trevligt sällskap:)


Pär & Eva-Linda Augustsson...så trevligt man kan ha det i köket!

Så åkte jag & Linnéa upp till Gävle för att fira jul på kvällen. Julbocken var redan nerbrunnen, så den fick vi inte se men en mysig jul fick vi hemma hos Mats!


Adam busar med katten Nisse som visade sin förtjusning över den julklapp han fick...vilket drag det är i katten!

En julklapp som vi alla uppskattade och fick njuta av på juldagen var massage på "Dragon Gate", det kinesiska stället utmed E4:an vid Gävle.


Linnéa & Johannes var aningens fundersamma över hur det skulle gå till innan massörerna satte igång.

Det härliga vintervädret under julhelgen gjorde att tonåringarna kunde köra snöskoter, något som inte är så vanligt här i Norrköping! Själv har jag faktiskt aldrig provat....


Linnéa & Johannes på skoterfärd.

Vi hade premiär på revyn "Kläpåker" på Skandiateatern den 28:e och ännu en premiär på samma revy fast i Motala på nyårsaftonen. Det gick bra och publiken var med på noterna i skratt och applåder. Härligt när folk skrattar åt en! Det var också en skön känsla att ha en publik att visa upp revyn för efter alla repetitioner.

Hela ensemblen gick ut och käkade lite efter föreställningen och visst var alla lättade över att det gått så bra:)


Emelie Emanuelsson, Kajsa Berg, Lotta Källström;) och Elin Ringborg i rymdinspirerade kläder... Vi gör ett medley om den första månlandningen som var för 40 år sedan

När vi åkte till Motala var min bil konstig, den var kall i både kupé och motor. Ringde min pappa och hörde mig för om felet, han är kanon på felsökningar av motorer och han satte sig i sin bil och åkte 25 mil tur och retur för att rätta till felet. Så himla snällt! På nyårsaftonen och allt:)

Nu har jag bestämt studiotid för en uppföljare av cd:n Red Strings, så det blir alltså av under året:) Det känns superkul och på kommande platta blir åtminstonde hälften av materialet eget.

Ha det så gott! //Lotta


RSS 2.0